Algemeen

Unstoppable eerste slachtoffer?

Grote namen staan in 2009 niet direct garant voor vette omzetten.

door Bram de Groot op 30.06.2009 om 14:25 in Algemeen
De afgelopen maanden zijn er een aantal films met grote Hollywood sterren bepaald niet goed ontvangen in de Amerikaanse bioscoopzalen. Ondanks dat sommige nog redelijke resultaten halen, lijkt de omzet uiteindelijk niet gelijk te zijn aan de verwachtingen van de grote Hollywood bazen. Een van de eerste slachtoffers lijkt de nieuwe film van Denzel Washington te worden. Unstoppable, geregisseerd door niemand minder dan Tony Scott, lijkt voorlopig stil te liggen. Filmmaatschappij 20th Century Fox maakt zich zorgen over het hoge filmbudget.

De toppers van dit jaar zijn tot op heden Up, Transformers: Revenge Of The Fallen, Star Trek en The Hangover. Allemaal films die geen 'starcast' hebben. Echte filmster gerelateerde films als Terminator Salvation (Christian Bale), Angels & Demons (Tom Hanks) en The Taking Of Pelham 123 (door Scott en met Washington) scoren niet bepaald goed op de Amerikaanse markt en dat baart Fox behoorlijke zorgen.

Fox is wel van plan om de film door te zetten. Ze gaan eerst goed kijken of de vooraf bepaalde uitgaven wel goed zijn gecalculeerd. Het salaris van Denzel Washington , geschat op zijn $20 miljoen, is uiteraard een flink percentage van het budget.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bydroj

Avatar

Ik vind Optimus Prime toch wel onder een starcast vallen. De effecten uit die film zijn zeker 75% van het budget!

UniMatriX

Avatar

Bydroj "Ik vind Optimus Prime toch wel onder een starcast vallen. De effecten uit die film zijn zeker 75% van het budget!"


Volgens mij zit megatron ook al een jaartje of 25 in het vak.
Een oude rot dus met veel ervaring!

De Klauw

Avatar

Een filmster alleen is niet genoeg om mensen naar de bioscoop te trekken, maar dat betekent niet dat het hele sterrensysteem niet meer werkt. Sterker nog: waarschijnlijk is Terminator juist wel 'geflopt' door de fysieke afwezigheid van de ster van de franchise, Arnold Schwarzenegger.

Soms raakt het publiek op een ster uitgekeken (mijn verklaring voor het mislukken van Land of the Lost met Will Ferrell), soms op een franchise (de Dan Brown-hype is nu wel over). Laten we hopen dat het floppen van Pelham komt doordat het publiek remakes spuugzat aan het worden is.

Ik voorspel dat Public Enemies, die deze week in de VS uitkomt en Johnny Depp en Christian Bale in de hoofdrollen heeft, het prima gaat doen in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair