Unstoppable eerste slachtoffer?

Grote namen staan in 2009 niet direct garant voor vette omzetten.

De afgelopen maanden zijn er een aantal films met grote Hollywood sterren bepaald niet goed ontvangen in de Amerikaanse bioscoopzalen. Ondanks dat sommige nog redelijke resultaten halen, lijkt de omzet uiteindelijk niet gelijk te zijn aan de verwachtingen van de grote Hollywood bazen. Een van de eerste slachtoffers lijkt de nieuwe film van Denzel Washington te worden. Unstoppable, geregisseerd door niemand minder dan Tony Scott, lijkt voorlopig stil te liggen. Filmmaatschappij 20th Century Fox maakt zich zorgen over het hoge filmbudget.

De toppers van dit jaar zijn tot op heden Up, Transformers: Revenge Of The Fallen, Star Trek en The Hangover. Allemaal films die geen 'starcast' hebben. Echte filmster gerelateerde films als Terminator Salvation (Christian Bale), Angels & Demons (Tom Hanks) en The Taking Of Pelham 123 (door Scott en met Washington) scoren niet bepaald goed op de Amerikaanse markt en dat baart Fox behoorlijke zorgen.

Fox is wel van plan om de film door te zetten. Ze gaan eerst goed kijken of de vooraf bepaalde uitgaven wel goed zijn gecalculeerd. Het salaris van Denzel Washington , geschat op zijn $20 miljoen, is uiteraard een flink percentage van het budget.



NieuwsFilm

meest populair