Opnames Narnia 3 van start

Alle 'ins & outs' over de derde film in de Chronicles of Narnia franchise.

Het werken aan de derde film in de Chronicles of Narnia serie, The Voyage of the Dawn Treader, is afgelopen maandag officieel van start gegaan. De productie is een samenwerkingsproject tussen Twentieth Century Fox en Walden Media.

Het verhaal gaat dit keer over Edmund en Lucy Pevensie, die samen met hun neef Eustace Scrubb in een schilderij opgezogen worden om vervolgens deel te nemen aan een reis op een Narniaans schip dat naar de uithoeken van de wereld zeilt. Dit is de tweede keer dat ze hun krachten bundelen met Prince Caspian en de krijgersmuis Reepicheep. Ditmaal moeten ze naar het land van Aslan de leeuw reizen, om Narnia te redden. Tijdens hun reis zal het trio de sinistere Dufflepuds, slavenhandelaren, draken en meermensen tegenkomen.

The Voyage of the Dawn Treader is het derde boek van C.S. Lewis, in een zevendelige boekenserie. Gedurende de jaren zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boekenserie verkocht in meer dan 50 verschillende talen, waardoor het de tweedegrootste boekenserie in de geschiedenis is. Naast “The Lion, The Witch and The Wardrobe” (1950) verschenen “Prince Caspian” (1951), “The Voyage of the Dawn Treader” (1952), “The Silver Chair” (1953), “The Horse and His Boy” (1954), “The Magician’s Nephew” (1955) en “The Last Battle” (1956).

Regisseur Michael Apted (The World is Not Enough, Gorillas in the Mist) staat aan het roer van deze productie. De volgende Pevensies keren terug: Georgie Henley als Lucy en Skandar Keynes als Edmund. Ook Ben Barnes (Prince Caspian, Dorian Gray) keert terug als Prince Caspian. Neef Eustace zal gespeeld worden door Will Poulter (Son of Rambow). Ook Liam Neeson (Schindler’s List, Batman Begins) keert terug als Aslan de leeuw.

De film wordt geproduceerd door Andrew Adamson (Shrek, Shrek 2), Mark Johnson (Rain Man, The Notebook) en Philip Steuer (The Rookie, The Alamo). Verder is het scenario geschreven door de mannen die ook verantwoordelijk waren voor de scenario’s van The Lion, The Witch and The Wardrobe en Prince Caspian, Christopher Markus en Stephen McFeely. Hun team is verder aangevuld door Richard LaGravenese (The Fisher King) en Michael Petroni (The Dangerous Lives of Altar Boys).

De volledige productie zal plaatsvinden in Queensland, Australië, en dan voornamelijk in de Warner Roadshow Studio. De opnames moeten volgens de planning klaar zijn in november 2009 en de film zal wereldwijd gelanceerd worden in december 2010. De voorlopige Nederlandse releasedatum is 9 december 2010.



NieuwsFilm

meest populair