The Hurt Locker grootste kanshebber Oscars

Maar opmerkelijk genoeg, we hebben de distributeur gebeld, in Nederland is het straight-to-dvd.

De Amerikaanse oorlogsfilm The Hurt Locker gaat zeer waarschijnlijk hoge ogen gooien bij de aankomende Oscar-uitreikingen. De film werd zowel door de filmcritici van Boston als die van Los Angeles uitgeroepen tot beste film. In aanloop naar de Oscar-nominaties maken critici van verschillende Amerikaanse steden elk jaar hun favorieten bekend. Ook de regisseur van The Hurt Locker Kathryn Bigelow maakt grote kans op een Oscar. Ze werd door de critici in beide steden genoemd als beste regisseur.

The Hurt Locker geeft een beeld van de gevaarlijke werkzaamheden van een Amerikaanse bombsquad in Irak, waar tot op de dag van vandaag zowat dagelijks doden vallen bij allerlei grote en kleine (bom)aanslagen.

Opmerkelijk genoeg zal de film in Nederland niet in de bioscoop te zien zijn. FT heeft even gecheckt bij Independent Films en zij bevestigen dat de film straight-to-dvd wordt uitgebracht (release eind februari). Een reden hiervoor hopen we misschien later nog boven water te krijgen.

Andere kanshebbers zijn volgens de critici o.a Precious, Up in the Air en Avatar.

De Oscars worden op 7 maart uitgereikt. De genomineerden worden op 2 februari bekendgemaakt.

Update: Reactie van Independent Films
Komt doordat de film in de US, maar ook in andere Europese landen geen commercieel succes is gebleken. Daarnaast hadden we de afgelopen maanden veel concurrentie van grote commerciele films in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair