Paul Greengrass reist af naar het fantastische

Gaat hij de samenwerking aan met James Cameron?

In december 2009 werd bekend dat James Cameron bezig was met een nieuw sci-fi project voor Fox, omschreven als een 'event film' die zich afspeelt in de toekomst. Al snel werd duidelijk dat het hierbij ging om een 3D remake van Fantastic Voyage, een klassieker uit 1966.

De belangrijkste naam die vooralsnog genoemd wordt om de film te regisseren, is verrassend genoeg Paul Greengrass. De Britse regisseur van de laatste twee delen uit de Bourne-trilogie, die ook al het prachtige United 93 maakte, staat nu niet bepaald bekend als groot liefhebber van special effects. Het handelsmerk van Greengrass was altijd de rauwe, korrelige aanblik van zijn films, die bovendien altijd heel realistisch oogden door het schokkende handheld camerawerk.

Mocht hij besluiten te tekenen voor Fantastic Voyage, wordt hij dus gedwongen die methode enigszins te versoepelen. De film zal worden opgenomen met 3D camera's, waarbij dezelfde technieken zullen worden gebruikt als in Avatar. Voor het zover is, is de nieuwste film van Greengrass, de actiethriller Green Zone, vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair