Clash of The Titans vult bioscoopzalen

Opbrengst van boven de $70 miljoen verwacht in eerste weekend.

Waar normaal gesproken in Nederland de films op donderdag in première gaan, is dat in de VS op de vrijdagavond. Hierdoor wordt er vaak gesproken over een "opening weekend" van een nieuwe release. Hieronder een voorbeschouwing op dit weekend.

De grootschalige landelijke releases in de States zijn:

1. Clash of the Titans
De avonturenfilm Clash of the Titans is een remake van het origineel uit 1981. In deze nieuwe versie, vol met CGI en ook te zien in 3D, stapt Sam Worthington in de huid van het personage Perseus. De vele trailers die reeds de revue hebben gepasseerd, hebben aangetoond dat het een visueel spektakel wordt. De voorspellingen zijn dat de film van Louis Leterrier met $71 miljoen een enorme score gaat behalen. Afgelopen donderdag pakte de film al $4,2 miljoen tijdens de nachtscreenings. Bekijk hieronder een clip:


2. The Last Song
Het drama The Last Song met o.a. het gegroeide kindersterretje Miley Cyrus beleefde afgelopen woensdag al de première in de States en belandde gelijk op nummer 1 in de box office. Ook dit weekend gaat de film een redelijke box office score halen. Bekijk hieronder de trailer:


3. Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?
Voor velen in Nederland is Tyler Perry een onbekende naam. In de States is deze veelzijdige regisseur een grote naam en heeft al vele hits achter zijn naam, met Tyler Perry's Madea Goes to Jail als grootste. In Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?, het vervolg op het eerste deel uit 2007, zien we o.a. Janet Jackson in een van de hoofdrollen. Bekijk hieronder de trailer:


Andere releases
Er zijn vier kleinschalige releases met de romantische film Breaking Upwards, het drama The Greatest, de docu The Thorn in the Heart en de actiefilm Warlords (Tau ming chong).

Voorspelling Box Office
Hieronder zie je een overzicht van de 10 films die naar verwachting in de Top 10 staan van de Weekend Box Office in de States. Dit is een voorspelling van enkele honderden leden van de toonaangevende website Box Office Mojo. Achter de films staat de verwachte opbrengst. Daaraan is toegevoegd welke films hun première beleven.

1. Clash of the Titans - $71.8 miljoen PREMIERE
2. How to Train Your Dragon - $27.5 miljoen
3. Tyler Perry's Why Did I Get Married Too? - $20.2 miljoen PREMIERE
4. The Last Song - $17.0 miljoen PREMIERE
5. Alice in Wonderland 3-D - $10.6 miljoen
6. Hot Tub Time Machine - $8.2 miljoen
7. The Bounty Hunter - $7.1 miljoen
8. Diary of a Wimpy Kid - $6.0 miljoen
9. She's Out of My League - $3.0 miljoen
10. Green Zone - $2.4 miljoen

Aankomende maandag volgen de daadwerkelijk behaalde resultaten over dit bioscoopweekend in de States.

NieuwsFilm

meest populair