Regisseur vierde Twilight gevonden

Wordt het Gus van Sant? Of Sofia Coppola?

Producent Summit Entertainment is de laatste weken druk op zoek naar een regisseur voor het vierde deel in de immens succesvolle Twilight-serie. Het vierde deel, getiteld Breaking Dawn, wordt hoogstwaarschijnlijk in tweeen gesplitst en Summit zoekt naar een regisseur die de serie op een gepaste wijze tot einde kan brengen.

Daarbij circuleerde namen als Gus van Sant en Sofia Coppola, toch niet de eerste waar je aan denkt bij een dergelijke film gericht op tienermeisjes. Dat lijkt Summit ook te beseffen, want ze staan op het punt een contract te ondertekenen met Bill Condon, een regisseur die toch aanzienlijk minder artistiek is.

Condon staat vooral bekend als regisseur van de musical Dreamgirls een aantal jaren terug en heeft ook een Oscar op zijn naam staan voor het scenario van Gods and Monsters, een film die hij eveneens regisseerde.

De eerste Twilight werd geregisseerd door Catherine Hardwicke, waarna Chris Weitz het stokje van haar overkwam. Het derde deel in de reeks, Eclipse is vanaf 30 juni in de bioscopen te zien en wordt geregisseerd door David Slade.



NieuwsFilm

meest populair