Programma Filmfestival van Cannes krijgt vorm

Alejandro Gonzalez Inarittu en Mike Leigh reizen af naar de Croisette.

Hoewel het officiele programma van het 63e filmfestival van Cannes pas morgen wordt bekendgemaakt, zijn er al de nodige titels uitgelekt. We wisten al dat Robin Hood van Ridley Scott het festival zou openen, en nu meldt Variety dat twee nieuwe films verzekerd zijn van een plekje in de prestigieuze competitie.

Het gaat om Biutiful van Alejandro Gonzalez Inarittu en Another Year van Mike Leigh. De twee regisseurs zijn graag geziene gasten op het meest prestigieuze filmfestival ter wereld, waarbij Leigh met Secrets & Lies al eens de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen en Inarittu een paar jaar terug de regieprijs won voor Babel.

Variety weet eveneens te melden dat er waarschijnlijk maar weinig Amerikaanse films in Cannes te zien zullen zijn. Hoewel de sequel op Wall Street en de nieuwste Woody Allen waarschijnlijk buiten competitie te zien zullen zijn, zijn andere films niet op tijd gereed. Of dit ook geld voor Fair Game, een politieke thriller van Doug Liman (The Bourne Identity) en het langverwachte The Tree of Life van Terrence Malick is nog onduidelijk.

Het complete programma vind je morgen op Filmtotaal.nl.



NieuwsFilm

meest populair