De Muppets krijgen hulp van Pixar

'The Greatest Muppet Movie Ever Made' moet zijn naam natuurlijk wel waar maken!

Disney riep een tijdje terug al de hulp in van Pixar bij het maken van Tron Legacy. Dit is schijnbaar goed bevallen, aangezien de 'House of Mouse' Pixar wederom om raad vraagt. Dit keer betreft het de nieuwe Muppet film, genaamd The Greatest Muppet Movie Ever Made.

The Hollywood Reporter komt met dit verhaal, maar bevestigt verder niet op welke mensen binnen Pixar een beroep wordt gedaan. De opnames voor de film moeten nog beginnen; het project heeft nog niet eens officieel groen licht gekregen. Wellicht zorgen de tips van Pixar en de eventuele wijzigingen ervoor dat er een beetje vaart in komt.

Het idee om Pixar in te schakelen komt van Disney Studios baas Rich Ross. Naast de Tron sequel werd hiertoe ook al besloten bij The Princess and the Frog en het aankomende Tangled.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Muppet sequel aan zal gaan voelen als de oude vertrouwde Muppet films, zoals The Muppet Movie en Muppets Take Manhattan. De hoofdrol is voor Jason Segel, die overigens ook het script voor zijn rekening nam. Hij speelt Gary, wiens beste vriend de beer Walter is. Samen met Gary’s vriendin gaan ze op reis om de kwaadaardige Tex Richman te verslaan. Deze man vindt de Muppets totaal niet grappig en denkt daarbij te weten dat er een oliebron ligt onder de studio van het poppengezelschap. De film zal vol gaan zitten met cameo's van beroemdheden, waaronder o.a. Sean Penn.

De film moet in Nederland gepland op 15 februari 2012 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair