Vier nieuwe namen voor Tim Burtons Frankenweenie 3D

De stop-motion animatiefilm is gebaseerd op de gelijknamige korte film uit de jaren '80 waarmee Burton's carrière begon.

Frankenweenie is een zwart-witte korte film uit 1984 en tevens het begin van de glorieuze carrière van regisseur Tim Burton. Hij is momenteel druk bezig met Frankenweenie 3D, een feature film gebaseerd op de short, en heeft inmiddels al een stemmencast bij elkaar gesprokkeld. Het gaat om Winona Ryder, Martin Landau, Martin Short en Catherine O'Hara.

In de film wordt het hondje van Victor Frankenstein aangereden door een auto. Verscheurd door verdriet doet Victor een poging het dier weer tot leven te wekken en verbazingwekkend genoeg lukt het hem. Helaas is Sparky niet meer zo lief als vroeger: Frankenweenie is ontstaan. Disney's nieuwe versie, die in 2012 uit moet komen, wordt een stop-motion animatiefilm à la Corpse Bride, Coraline en The Nightmare Before Christmas.

Ryder en Landau zullen respectievelijk Elsa en Mr. Rzykruski gaan inspreken, terwijl Short en O'Hara de stemmen verzorgen van vijf verschillende bijfiguren, waaronder de ouders van Victor. In het origineel speelde dit tweetal, destijds Daniel Stern en Shelley Duvall, op Victor na nog de grootste rol in de film. Het lijkt erop dat Burton en scenarist John August (Big Fish) echter andere plannen hebben met deze herziening, vandaar ook de introductie van Elsa en Mr. Rzykruski, twee compleet nieuwe personages.

Burton werkte al eerder samen met deze vier mensen. Ryder speelde de hoofrol in Edward Scissorhand en Beetle Juice, Landau won een Oscar voor zijn rol in Ed Wood, Short verloor zijn vingers in Mars Attacks! en O'Hara speelde Ryder's moeder in Beetle Juice (ook verzorgde ze een stem in A Nightmare Before Christmas, maar dat is technisch gezien geen film van Burton...maar toch!). Burton heeft in het verleden al eens aangegeven dat hij graag met dezelfde mensen werkt aan verschillende projecten, vandaar ook de talloze samenwerkingen met zijn echtgenote Helena Bonham Carter en met Johnny Depp. Wees niet verrast als deze twee ook nog in de stemmencast van Frankenweenie 3D worden opgenomen.

Hieronder de originele korte film uit 1984, opgedeeld in drie delen. Veel plezier!




NieuwsFilm

meest populair