Algemeen

Eerste nieuwe casting Batman 3 een feit!

Wie sluit aan bij Christian Bale, Morgan Freeman, Gary Oldman en Michael Caine?

door Bram de Groot op 14.10.2010 om 09:45 in AlgemeenOp de website Deadline is het bericht verschenen dat acteur Tom Hardy (Inception, Bronson, en de mogelijke nieuwe Mad Max films) gecast is voor de onbetitelde derde Batman film van regisseur Christopher Nolan. Er wordt niet aangegeven welke rol hij gaat spelen. Dus ook niet of hij mogelijk een villain speelt in de veelbesproken sequel. Wel is duidelijk dat hij een zeer belangrijke rol gaat krijgen.

Hardy speelde in Nolans Inception een bijrol als het personage Eames. Hij is net klaar met de opnames voor een rol in Tomas Alfredson’s Tinker Tailor Soldier Spy en start binnenkort met de opnames voor de film This Means War van regisseur McG.

De voorlopige releasedatum van Batman 3 staat in Amerika op 20 juli 2012. Een Nederlandse releasedatum moet nog komen.

57 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

WaylonJones

Avatar

Mensen, voordat jullie een mening vormen over deze acteur. Check eerst de film Bronson. Ontzettend divers deze man!

veger

Avatar

BayHarbourButcher "Nightwing was vroeger Robin.

Ik vind Tom Hardy wel geschikt als Hush of Bane. Gisteren heb ik The Prestige nog even zitten kijken. Toen bedacht ik me dat Scarlett Johansson wel aardig goed geknipt is voor de rol als Cat Woman. Je weet het maar nooit, aangezien Christopher Nolan er van houd om acteurs en actrices uit zijn vorige films te gebruiken."


Ja maar ze speelt ook al Black Widdow in Iron Man 2. Dus zou wat dubbelop zijn.

BayHarbourButcher

Avatar

BatMotor "Nightwing lijkt verdomd veel op Robin als je het mij vraagt,maar het zou best inderdaad eens kunnen dat Batman deze keer het loodje legt."


Nightwing was vroeger Robin.

Ik vind Tom Hardy wel geschikt als Hush of Bane. Gisteren heb ik The Prestige nog even zitten kijken. Toen bedacht ik me dat Scarlett Johansson wel aardig goed geknipt is voor de rol als Cat Woman. Je weet het maar nooit, aangezien Christopher Nolan er van houd om acteurs en actrices uit zijn vorige films te gebruiken.

BatMotor

Avatar

Steve-O "Liever Marion Cottilard als Catwoman dan;)"

Die kans is groot.Ik zou niet verrast zijn als dat het plan is.

Steve-O

Avatar

BatMotor "Hij speelt gewoon Black Mask,ik weet het zeker.

En Ellen Page als Catwoman :P (lijkt me eigenlijk wel tof) Little with Big Claws."

Liever Marion Cottilard als Catwoman dan;)

BatMotor

Avatar

Hij speelt gewoon Black Mask,ik weet het zeker.

En Ellen Page als Catwoman :P (lijkt me eigenlijk wel tof) Little with Big Claws.

BatMotor

Avatar

Steve-O "Wat zou de titel zijn?
The Dark Knight Returns lijkt me niet geschikt aangezien het niet de verfilming van de comic is en dit de laatste Batman film is en..... Je weet wel hoe het zitO+
The Caped Crusader vind ik anders nog niet zo slecht..

Zou "Batman" ook in de titel komen of niet? The Dark Knight klinkt in ieder geval gaver dan Batman en the Caped Crusader. Lijkt me toch niet zo gek als ze die laaste kiezen."

Ja mij lijkt 'The Caped Crusader' ook de beste titel en meest logische.

Steve-O

Avatar

Of hij gaat Max Cort spelen!

spiderm8n

Avatar

xLvk "Goede acteur Tom Hardy, blijf erbij dat hij daniel craig zou moeten opvolgen als 007 later als craig te oud wordt :P"


Hmmm ... niet slecht bedacht .... maar mijn favoriete Engelse alleskunner zou zowel voor The riddler als James Bond ook zeer geschikt zijn: Jonathan Rhys Meyers !!!!!!!!!!!!

.. maar goed ff terug naar Tom Hardy .... het zal me niks verbazen ... dat hij The riddler wordt !!!!
... voor de mensen die het zich niet kunnen indenken ... stop met het vergelijken met de comics ... kijk wat Nolan met the Joker heeft gedaan en met Harvey Dent ( Two face ) in beide gevallen waren de gekzen akteurs voor het zien van de film voor mij twijfelachtig ... na het zien van de film ... Wow !!!

ThomasG

Avatar

Tom Hardy als een briljante, ijskoude, gecalculeerde Riddler...sign me up!

xLvk

Avatar

Goede acteur Tom Hardy, blijf erbij dat hij daniel craig zou moeten opvolgen als 007 later als craig te oud wordt :P

dakai-world

Avatar

Steve-O "Wat zou de titel zijn?
The Dark Knight Returns lijkt me niet geschikt aangezien het niet de verfilming van de comic is en dit de laatste Batman film is en..... Je weet wel hoe het zitO+
The Caped Crusader vind ik anders nog niet zo slecht..

Zou "Batman" ook in de titel komen of niet? The Dark Knight klinkt in ieder geval gaver dan Batman en the Caped Crusader. Lijkt me toch niet zo gek als ze die laaste kiezen."


Haha nee deze zal zeker de naam
Batman ends dragen:P
Ach ik hoop maar dat het een pakkende titel is want daar gaat het om.
The dark knight pakte je wel en omschreef de film een beetje. Nolan wetende komt het wel goed

Steve-O

Avatar

Wat zou de titel zijn?
The Dark Knight Returns lijkt me niet geschikt aangezien het niet de verfilming van de comic is en dit de laatste Batman film is en..... Je weet wel hoe het zitO+
The Caped Crusader vind ik anders nog niet zo slecht..

Zou "Batman" ook in de titel komen of niet? The Dark Knight klinkt in ieder geval gaver dan Batman en the Caped Crusader. Lijkt me toch niet zo gek als ze die laaste kiezen.

WaylonJones

Avatar

Ik zeg ook the Riddler (misschien Black Mask of Hush), omdat ze het over een zeer belangrijke rol hadden. Al vind ik hem het meest passen als Catman. Ik ga er wel vanuit dat er nog iemand naast Tom Hardy. Ik denk catwoman.

B@chelor

Avatar

spiderm8n "waarom zou Nolan Nightwing er niet in laten voorkomen ?
Robin is onlosmakelijk verbonden aan de Batman saga."


Ik zeg ook niet dat Nolan Nightwing er niet in wilt hebben. Ik geef alleen een voorkeur aan een villain rol voor Hardy.

Maar, ik denk dat Nolan wel een correcte manier van Robin/Nightwing/Dick erin kan verwerken. (het wordt heus niet zoals de Schumacher films)

dakai-world

Avatar

Ik zou het wel tof vinden als ze de redhood in de film zouden verwerken.
Ik zeg NEE tegen robin en Misschien tegen Nightwing(Redhood) maar ik zou het lieft een joker hebben, als is Heath niet meer maar er zijn genoeg potentiële acteurs die hem zouden kunnen evenaren en ik ben bang dat we de joker weleens mogen terug verwachten al zegt Nolan van niet..

The Riddler?
Wat vind ik er van. Nouja, ik ben er niet zo'n fan van maar wel van Nolan:P en ik denk wel dat wat Nolan gaat doen met deze film het wel goed komt!

spiderm8n

Avatar

B@chelor "Een Nightwing zie ik ook wel zitten. Maar Hardy als een villain vind ik een beter idee."


waarom zou Nolan Nightwing er niet in laten voorkomen ?
Robin is onlosmakelijk verbonden aan de Batman saga . Ik snap dat in de nieuwe richting (reboot ) Robin wat sukkelig/onrealistisch overkomt .... en dat het niet zou werken ....
... maar nightwing is harder, rauwer ... meer van deze tijd .
m.a.w. uitermate geschikt voor de reboot reeks en tis meteen een eerbetoon aan de originele saga waar Robin toch echt in thuis hoort !
.... geef het een lekkere film twist dat nightwing is op het slechte pad is ... en batman hem een tweede kans geeft ... etc. bla bla bla

B@chelor

Avatar

abba82 "Nee hij maakt geen gebruik van Robin maar Nightwing is wat anders. "


Een Nightwing zie ik ook wel zitten. Maar Hardy als een villain vind ik een beter idee.

Ereptile

Avatar

Dat Tom Hardy in de volgende Batman zou verschijnen was eigenlijk te verwachten. Naast JGL zou ik hem wel als The Riddler zien. Maar is alleen maar gehoop van mijn kant :P Ben benieuwd. Leuk dat er in ieder geval al nieuws is rond de 3e Batman film.

abba82

Avatar

WiXX "Nolan heeft al laten weten nooit gebruik te zullen gaan maken van Robin of onrealistische villains zoals The Pinguin. Batgirl kan het ook vergeten."


Nee hij maakt geen gebruik van Robin maar Nightwing is wat anders.

Hoop ook dat Two-Face weer terugkomt. Perfect neergezet door Aaron Eckhart. Denk dat ik The Dark Knight er vanavond weer in gooi ahah.

Steve-O

Avatar

Natuurlijk komen Robin, Nightwing en Batgirl niet in Batman 3:-S Dat mensen nog steeds denken dat die erin voorkomen:E
Grapjurken.

abba82

Avatar

jaime91 "FF serieus is dat echt zo heb namelijk nooit echt de batman comics gelezen ofzo dus dacht dat Bruce de enige batman was.Maar hoe dan ook denk het niet aangezien Nolan al eerder aangegeven had Robin niet in de films te willen."


Nee echt zo is in de strips gegaan. Nee Robin wil ie niet maar Nightwings is wat stoerder, meer net zoals Batman. Ik heb echt een zwaar vermoeden dat Batman dood zal gaan. Het zou wel een hele mooie einde zijn.

BatMotor

Avatar

Ik ben er heilig van overtuigd dat Hardy niet Riddler gaat spelen,da's te voor de hand liggend,dat denken de meeste namelijk,en Nolan is zeker niet de persoon met voor de hand liggende ideeen.

Rich Art

Avatar

Nee, dat klopt. Maar toch... Al zou Nolan voor zo'n karakter kiezen, dan weet hij dat vast realistisch over te brengen. Pinguin hoeft van mij ook niet trouwens, vond die in de Burton film al niet bijzonder interessant...

WiXX

Avatar

Rich Art "Nolan zal daar vast op een creatieve manier mee omgaan."


Nolan heeft al laten weten nooit gebruik te zullen gaan maken van Robin of onrealistische villains zoals The Pinguin. Batgirl kan het ook vergeten.

WiXX

Avatar

BatMotor "Het stomste wat Nolan zou kunnen doen nu is The Riddler in deel 3 z'n opwachting laten maken,omdat de personages joker en riddler best veel op mekaar lijken en dan zou er extra opgelet worden of Hardy the riddler net zogoed kan neerzetten zoals ledger dat bij the joker deed,pas als hardy iemand als Black Mask speelt zal daar minder opgelet worden."


The Riddler en Joker lijken op elkaar? Denk toch echt dat als je deze karakters realistischer maakt dat de Riddler een stuk zelf ingetogener is en mysterieuzer. De joker is vooral onberekenbaar en op zoek naar chaos. Dus ik vind ze niet op elkaar lijken. Ja misschien zoals Jim Carrey hem deed, maar dat sloeg helemaal nergens op.

spiderm8n

Avatar

shaunofthedead "Is robin normaal gezien niet de protégé van Batman en dus in se jonger als hem. Het lijkt mij dat Hardy toch minstens zo oud is als Bale.
Smiley face"


Voor film wijken ze graag af van de originele verhaallijnen uit de comics ... dus waarom zou Robin/Nightwing in dit geval niet evenoud zijn als Bruce Wayne ? kwestie van creatief sleutelen aan de origin .

BatMotor

Avatar

abba82 "Het kan ook zo zijn dat Batman in deel 3 dood gaat. Want hoeveel delen willen ze maken. En dat hij misschien Dick Grayson alias Nightwing zal spelen. Nightwing word na de dood van Batman de nieuwe batman. Het zou zo maar kunnen."

Nightwing lijkt verdomd veel op Robin als je het mij vraagt,maar het zou best inderdaad eens kunnen dat Batman deze keer het loodje legt.

Rich Art

Avatar

shaunofthedead "Is Robin normaal gezien niet de protégé van Batman en dus in se jonger als hem. Het lijkt mij dat Hardy toch minstens zo oud is als Bale."

Nolan zal daar vast op een creatieve manier mee omgaan.

shaunofthedead

Avatar

Languh "misschien wel robin :P"


Is robin normaal gezien niet de protégé van Batman en dus in se jonger als hem. Het lijkt mij dat Hardy toch minstens zo oud is als Bale.

Maar vind het wel een topkeuze van Nolan om Hardy te casten. Ik vond hem geweldig in Inception. Smiley face

spiderm8n

Avatar

Rich Art "Die Nightwing geeft in ieder geval wel een apart tintje aan Robin. Het maakt dat karakter in ieder geval een stuk interessanter."Nightwing is zeg maar de reboot versie van Robin !!!

Grayson was het spuugzat altijd maar het sidekickje te zijn ... en maakte zich los van Batman .. verhuisde weg van Wayne en Albert en werd Nightwing ... werd een tijd lang de leider van de teen titans ....
( en nu dus blijkbaar de nieuwe Batman ? ... dat wist ik ook nie ... )

Rich Art

Avatar

Die Nightwing geeft in ieder geval wel een apart tintje aan Robin. Het maakt dat karakter in ieder geval een stuk interessanter.

jaime91

Avatar

abba82 "Het kan ook zo zijn dat Batman in deel 3 dood gaat. Want hoeveel delen willen ze maken. En dat hij misschien Dick Grayson alias Nightwing zal spelen. Nightwing word na de dood van Batman de nieuwe batman. Het zou zo maar kunnen."


FF serieus is dat echt zo heb namelijk nooit echt de batman comics gelezen ofzo dus dacht dat Bruce de enige batman was.Maar hoe dan ook denk het niet aangezien Nolan al eerder aangegeven had Robin niet in de films te willen.

abba82

Avatar

Het kan ook zo zijn dat Batman in deel 3 dood gaat. Want hoeveel delen willen ze maken. En dat hij misschien Dick Grayson alias Nightwing zal spelen. Nightwing word na de dood van Batman de nieuwe batman. Het zou zo maar kunnen.

Steve-O

Avatar

Joseph Gordon-Levitt lijkt mij in ieder geval de ideale Riddler. En ik wilde Hardy eigenlijk ook al zien hierin dus ik ben blij! Ik denk dat hij misschien wel Hush kan gaan spelen. Lijkt me ook een belangrijke rol:9 Aangezien Hush in de comics ook Two-Face' gezicht heeft herstelt. Maar dat hoeft natuurlijk niet gelijk hierin te gebeuren:P

Veger "Of een goede vriend van Bruce..."

Rorschach

Avatar

skullsplitter "Een worstelaar met huidaandoening levert potentieel leuke dingen op toch..."


Ik moest ineens denken aan de Mortal Kombat Rebirth 'trailer' en hoe ze Reptile daar hadden neergezet. Het heeft zeker potentie, maar de vraag is inderdaad of het voor Nolan niet net iets te ver gaat.

Rich Art

Avatar

Misschien wel Robin ja... Dat zou wat zijn!

Languh

Avatar

Misschien wel robin :P

veger

Avatar

BatMotor "Het stomste wat Nolan zou kunnen doen nu is The Riddler in deel 3 z'n opwachting laten maken,omdat de personages joker en riddler best veel op mekaar lijken en dan zou er extra opgelet worden of Hardy the riddler net zogoed kan neerzetten zoals ledger dat bij the joker deed,pas als hardy iemand als Black Mask speelt zal daar minder opgelet worden."


Joker en The Riddler lijken niet zoveel op elkaar. Het zijn totaal verschillende types. Alleen in Batman Forever speelde Jim Carrey de rol en die maakte er inderdaad een komische act van. Het zou nu natuurlijk ook een hele andere kant op kunnen.

En waarom is nu al duidelijk dat het om een hele belangrijke rol gaat, filmtotaal? Dat is mij namelijk niet duidelijk. Zou net zo goed om een assistent van Gordon kunnen gaan als je het mij vraagt, gezien z'n bijrol in Inception. Of een goede vriend van Bruce...

BatMotor

Avatar

Dat Nolan weer een film gaat maken die staat als een huis is wel zeker.

spiderm8n

Avatar

B@chelor "Zeker weten. Heb je ooit Bronson gezien? Amazing :E"


Yep ... tuurlijk heb ik Bronson gezien ( ik zie Hardy als een Engelse versie van Edward Norton !!! )
Hardy viel me al op toen hij de jonge Picard kloon speelde in Startrek 10 Nemesis ....

jaime91

Avatar

Het kan ook bijna niet anders dan dat hij de nieuwe villain wordt en mocht het inderdaad The Riddler worden dan heb ik daar vrede mee aangezien ik gewoon heel veel vertrouwen heb in Nolan. Ik weet gewoon dat hij weer een top film gaat neerzetten :Y.

BatMotor

Avatar

Het stomste wat Nolan zou kunnen doen nu is The Riddler in deel 3 z'n opwachting laten maken,omdat de personages joker en riddler best veel op mekaar lijken en dan zou er extra opgelet worden of Hardy the riddler net zogoed kan neerzetten zoals ledger dat bij the joker deed,pas als hardy iemand als Black Mask speelt zal daar minder opgelet worden.

skullsplitter

Avatar

Rich Art "Volgens mij is er geen ontkomen aan om The Ridler zijn opwachting te laten maken in deze film. Zou wel stoer van Nolan zijn als hij toch voor een andere vilian gaat. Ben toch wel benieuwd wat hij zou dan met zo'n "onrealistiche" villian als Killer Croc... Daar zou hij best wat moois van kunnen maken."


Een worstelaar met huidaandoening levert potentieel leuke dingen op toch...

Steenvoorden

Avatar

Hij zou ook kunnen gaan voor Hush.

benjamin

Avatar

spiderm8n "Tom Hardy is een top akteur ! het zijn vaak de betere akteurs die de BAD guys spelen ... dus hij gaat ongetwijfeld een schurk spelen !"


Helemaal mee eens. In Inception was hij bovendien ook top, waarschijnlijk daarom dat Nolan hem wil.

B@chelor

Avatar

spiderm8n "Tom Hardy is een top akteur ! het zijn vaak de betere akteurs die de BAD guys spelen ... dus hij gaat ongetwijfeld een schurk spelen !"


Zeker weten. Heb je ooit Bronson gezien? Amazing :E

spiderm8n

Avatar

Tom Hardy is een top akteur ! het zijn vaak de betere akteurs die de BAD guys spelen ... dus hij gaat ongetwijfeld een schurk spelen !

Asperientje

Avatar

Hopelijk speelt Jospeh Gordon-Levitt er ook nog in mee.
Dat lijkt me egt vet.

B@chelor

Avatar

Lijkt me een uitstekende keuze.

Ennuh....de Spider-Man villain wordt waarschijnlijk The Lizard!

Rich Art

Avatar

BatMotor "Hij lijkt me gewoon niet passen in de batman films,maar ik kan me vergissen."

Heath Ledger vonden we in het begin ook allemaal een vreemde keuze en kijk wat daarvan geworden is. Smiley face

BatMotor

Avatar

Rich Art "Wat is er mis met Tom Hardy dan?"

Hij lijkt me gewoon niet passen in de batman films,maar ik kan me vergissen,The Riddler gaat ie zekers niet spelen in iedergeval.
Deze eerder http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Mask_%28comics%29

Ibrahim

Avatar

Lijkt me een geknipt voor Julian Day, alias Calendar Man, een minder bekende Batman-schurk: http://en.wikipedia.org/wiki/Calendar_Man

Rich Art

Avatar

Wat is er mis met Tom Hardy dan?

BatMotor

Avatar

Ik las dit al op een andere site,En ik weet niet of het zo'n goed idee is
om hardy in een Batman film te laten spelen,zelf denk ik dat Hardy de villian Black Mask gaat spelen.

Rich Art

Avatar

Volgens mij is er geen ontkomen aan om The Ridler zijn opwachting te laten maken in deze film. Zou wel stoer van Nolan zijn als hij toch voor een andere vilian gaat. Ben toch wel benieuwd wat hij zou dan met zo'n "onrealistiche" villian als Killer Croc... Daar zou hij best wat moois van kunnen maken.

filmgast

Avatar

Ik zeg Riddler

NieuwsFilm

meest populair