Castinggeruchten Jack the Giant KIller

Een boel namen voor de hoofdrollen in Bryan Singer's nieuwste.

De meesten van ons kennen wel het sprookje van Jaap en de bonenstaak. Hoewel er natuurlijk meerdere versies van het sprookje zijn is de strekking ongeveer als volgt: Jaap ruilt een koe voor magische bonen, die uitgroeien tot een gigantische bonenstaak die tot in de hemel reikt. Jaap klimt omhoog en vindt het huisje van een reus, die op het einde van het verhaal zijn leven verliest. In een variant op het verhaal, Jaap de Reuzendoder (in het Engels Jack the Giant Killer) is Jaap een heldhaftige jongen die het reuzenland ingaat en daar de reuzen stuk voor stuk vermoordt (een stuk minder lief dus). Van de sprookjes, met nadruk op het tweede, gaat Bryan Singer een film maken.

Hij is er al een tijdje mee bezig: het project is namelijk de reden waarom Singer geen tijd heeft om X-Men: First Class te regisseren. Hij is dan ook al op zoek naar castleden, en volgens de verhalen zijn er een stuk of wat acteurs die mogelijk in aanmerking komen voor een van de hoofdrollen.


Voor de rol van Jaap / Jack zouden Aaron Johnson (Kick-Ass), Nicholas Hoult (A Single Man), Aneurin Barnard (Ironclad) en Jamie Campbell Bower (New Moon) in aanmerking komen.


Omdat er in de film ook een prinses voorkomt, wordt er ook gezocht naar een vrouwelijke hoofdrol. Daarvoor zouden dire dames in aanmerking komen, namelijk Adelaide Kane (Neighbours), Lily Collins (Priest) en Juno Temple (Mr. Nobody).

De officiële plotsynopsis van de film gaat als volgt. “When a princess is kidnapped, a long-standing peace between men and giants becomes threatened, and a young farmer is given an opportunity to lead a dangerous expedition to the giant kingdom to rescue her.”

Daarnaast blijkt dat de productie wel een tijdje gaat duren: de studio biedt een contract aan dat acht tot negen maanden duurt, wat lang is voor een filmproductie.



NieuwsFilm

meest populair