Algemeen

Ook de Golden Globes zijn een prooi voor The Social Network

Zet die Oscars maar alvast klaar!

door Arman Avsaroglu op 17.01.2011 om 08:03 in Algemeen
Zondagavond zijn in Beverly Hills, California voor de 68e keer de jaarlijkse Golden Globes uitgereikt. De winnaar was volgens verwachtingen The Social Network, van regisseur David Fincher. De film over de ontstaansgeschiedenis van Facebook won vier beeldjes: voor beste dramafilm, beste regie, beste scenario voor Aaron Sorkin en beste muziek voor Trent Reznor en Atticus Ross.

Als beste komedie werd bij de Globes The Kids Are All Right verkozen. Er waren ook weinig verrassingen op het gebied van de acteerprijzen. Bij de dramafilms won Colin Firth voor zijn rol in The King's Speech en Natalie Portman voor Black Swan, terwijl Annette Bening in The Kids Are All Right en Paul Giamatti in Barney's Version werden bekroond als beste acteurs in een komedie. Toy Story 3 werd verkozen tot beste animatiefilm.

De Golden Globes worden jaarlijks uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Associaton, een vereniging van buitenlandse journalisten in Amerika. De prijsuitreiking gold altijd als een belangrijke graadmeter voor de Oscars, maar de laatste jaren is het imago van de globes geschaad door beschuldigingen van corruptie.

Alle winnaars vind je hier

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

wallace

Avatar

Jammer Inception heeft niks gewonnen. Social Network was goed, maar niet zo bijzonder vond ik. Ik ben zelf ook benieuwd naar Black Swan en The King Speech.

BatMotor

Avatar

Onvoorstelbaar, 'inception' niks? dat had ik wel weer verwacht maar da's niet verdiend.

B@chelor

Avatar

Ik heb enkel Black Swan gezien, en Portman was heel goed in die film. Verdiend dus.

BatMotor

Avatar

B@chelor "Ik heb enkel Black Swan gezien, en Portman was heel goed in die film. Verdiend dus."

Zeer zeker.

benjamin

Avatar

Een verdiende winnaar, al mocht Inception toch iets winnen. Ik ben nu eens benieuwd te zien wat dat zal geven op de oscaruitrijking.

ruben

Avatar

Mensen, er is meer dan Inception! Tjeez.

Quini

Avatar

Vond the Social Network best een goeie, onderhoudende film maar als dit toch de grote oscarwinnaar moet gaan worden.... Ook ik vond Inception veel beter en origineler en denk dat er nog wel meer films zijn die meer aanspraak mogen maken op een oscar. Maar gezien alle resultaten de laatste tijd zal het wel bij The Social Network blijven...

shogunlegend

Avatar

The Social Network heeft terecht gewonnen en ze zullen ook bij de Oscars rulen. Veel Inception aanhangers op filmtotaal. Zelf vond ik Inception wel okay, maar niet de beste film. Ze gaan er wel vandoor met alle technische prijzen en dat vind ik dan wel weer verdiend. Verder moet Black Swan niet onderschat worden....het kan zomaar een paar oscartjes van The Social Network inpikken.

Joop90

Avatar

Wie weet gaan de oscars nog voor een verrassing zorgen, maar die kans lijkt me toch wel klein. Zelf weet ik eig niet wat ik moet kiezen, zowel the social network als inceception waren twee topfilms. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de oscar voor beste regisseur liefst naar Nolan zie gaan omdat inception qua beeld en alles net iets beter is.
Toch wie weet zijn toy story 3 of the black swan nog spelbrekers voor beste film....

NieuwsFilm

meest populair