Ook de Golden Globes zijn een prooi voor The Social Network

Zet die Oscars maar alvast klaar!

Zondagavond zijn in Beverly Hills, California voor de 68e keer de jaarlijkse Golden Globes uitgereikt. De winnaar was volgens verwachtingen The Social Network, van regisseur David Fincher. De film over de ontstaansgeschiedenis van Facebook won vier beeldjes: voor beste dramafilm, beste regie, beste scenario voor Aaron Sorkin en beste muziek voor Trent Reznor en Atticus Ross.

Als beste komedie werd bij de Globes The Kids Are All Right verkozen. Er waren ook weinig verrassingen op het gebied van de acteerprijzen. Bij de dramafilms won Colin Firth voor zijn rol in The King's Speech en Natalie Portman voor Black Swan, terwijl Annette Bening in The Kids Are All Right en Paul Giamatti in Barney's Version werden bekroond als beste acteurs in een komedie. Toy Story 3 werd verkozen tot beste animatiefilm.

De Golden Globes worden jaarlijks uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Associaton, een vereniging van buitenlandse journalisten in Amerika. De prijsuitreiking gold altijd als een belangrijke graadmeter voor de Oscars, maar de laatste jaren is het imago van de globes geschaad door beschuldigingen van corruptie.

Alle winnaars vind je hier



NieuwsFilm

meest populair