Google voorspelt de Oscars-winnaars

De zoekmachine gebruikt zoektermen om te voorspellen welke film waarschijnlijk de Oscars wint.

Met de zoektermen die mensen invoeren op Google zijn interessante dingen vast te stellen. Zo probeert het bedrijf de verspreiding van griep te volgen aan de hand van zoektermen die mensen invoert in de zoekmachine: als ergens griep heerst, meer mensen op griepgerelateerde termen. Ook bij de Oscars lijkt Google in staat te zijn te voorspellen wie de winnaar gaat worden, aan de hand van zoektermen.

Zo bleek de afgelopen drie jaar dat de films waarnaar het meeste werd gezocht in combinatie met de Oscars, allen de Oscar voor de beste film wonnen. Voor de volledigheid, dit was in 2008 No Country for Old Men, in 2009 Slumdog Millionaire en vorig jaar The Hurt Locker. Het officiële statement van Google betreffende deze ontdekking luidt als volgt.

Looking at Insights for Search data, we were intrigued to find that this “database of intentions” shows consistent search patterns among Best Picture winners for the last three years. Each year, the winning film has shown an upward trend in search volume for at least four weeks, as well as highest regional interest from New York (The Hurt Locker, Slumdog Millionaire and No Country for Old Men).



Dan is er natuurlijk nog de hamvraag: welke film maakt, gezien de bovenstaande constatering, volgens Google de meeste kans op de Oscar voor de beste film? Op dit moment lijkt dat Black Swan, van Darren Aronofsky te zijn. Dit hoeft overigens niet alles te zeggen, zo won The King’s Speech de BAFTA’s, de SAG Awards.

Bekijk hier andere interessante grafieken van Google die ons tonen naar welke films de meeste interesse naar is.



NieuwsFilm

meest populair