Regisseert Tim Burton Pirates of the Caribbean 5?

Ook Sam Raimi zou in beeld zijn voor het vijfde deel.

Rob Marshalls Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides heeft in enkele weken tijd wereldwijd meer geld binnengeharkt dan dat het eerste deel destijds in totaal opleverde. In tegenstelling tot het origineel zijn de recensies dit keer echter niet al te best. Toch ligt het scenario voor deel 5 alweer enkele weken op tafel en Johnny Depp heeft inmiddels aangegeven dat hij zeker zal terugkeren om de rol van Jack Sparrow weer te gaan spelen.

Wat betreft de regie heeft Marshall in januari alweer een aanbod gekregen om ook Pirates of the Caribbean 5 te regisseren, maar Disney houdt een lijstje met namen achter de hand voor het geval de regisseur hier van af ziet. Op dit lijstje staan enkele bijzondere namen. Het gaat allereerst om Tim Burton. Als deze niet over te halen is komen Sam Raimi (Spider-Man 1-3), Shawn Levy (Night at the Museum), Chris Weitz (The Twilight Saga: New Moon, The Golden Compass) en Alfonso Cuaron (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) in aanmerking.

Rob Marshall tekende dus nog steeds niet voor deel 5 en heeft daarbij vergevorderde plannen om samen met Depp te gaan werken aan The Thin Man. Disney houdt hier dus maar alvast rekening mee. De studio wilde Tim Burton eigenlijk al voor het vierde deel, maar daar had de regisseur geen trek in. Wellicht komt hij voor het vijfde deel wel aan het roer te staan om voor de zoveelste keer samen te werken met zijn goede vriend Depp.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides draait momenteel in de bioscoop. Hieronder de trailer:


NieuwsFilm

meest populair