Algemeen

Regisseert Tim Burton Pirates of the Caribbean 5?

Ook Sam Raimi zou in beeld zijn voor het vijfde deel.

door Jan-Peter Rook op 02.06.2011 om 13:30 in Algemeen
Rob Marshalls Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides heeft in enkele weken tijd wereldwijd meer geld binnengeharkt dan dat het eerste deel destijds in totaal opleverde. In tegenstelling tot het origineel zijn de recensies dit keer echter niet al te best. Toch ligt het scenario voor deel 5 alweer enkele weken op tafel en Johnny Depp heeft inmiddels aangegeven dat hij zeker zal terugkeren om de rol van Jack Sparrow weer te gaan spelen.

Wat betreft de regie heeft Marshall in januari alweer een aanbod gekregen om ook Pirates of the Caribbean 5 te regisseren, maar Disney houdt een lijstje met namen achter de hand voor het geval de regisseur hier van af ziet. Op dit lijstje staan enkele bijzondere namen. Het gaat allereerst om Tim Burton. Als deze niet over te halen is komen Sam Raimi (Spider-Man 1-3), Shawn Levy (Night at the Museum), Chris Weitz (The Twilight Saga: New Moon, The Golden Compass) en Alfonso Cuaron (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) in aanmerking.

Rob Marshall tekende dus nog steeds niet voor deel 5 en heeft daarbij vergevorderde plannen om samen met Depp te gaan werken aan The Thin Man. Disney houdt hier dus maar alvast rekening mee. De studio wilde Tim Burton eigenlijk al voor het vierde deel, maar daar had de regisseur geen trek in. Wellicht komt hij voor het vijfde deel wel aan het roer te staan om voor de zoveelste keer samen te werken met zijn goede vriend Depp.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides draait momenteel in de bioscoop. Hieronder de trailer:


27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Natuurlijk staat Tim Burton weer op de titel.Alfonso Cuaron please!

Pete_027

Avatar

Als Burton deel 4 niet wou maken dan gaat hij zeker geen deel 6 maken dunkt mij.

Tot nu toe heb ik alleen nog maar mensen gehoord die teleurgesteld waren in deel 4 dus ik denk dat deel 5 het wel wat minder gaat doen.

Depp zal zijn bankrekening wel explosief zien stijgen per Pirates film dus die wil wel:E

Loconut

Avatar

Als Burton komt te regisseren kun je er vergif op innemen dat die graftak van 'n Helena Burton-Bonham Carter er ook weer in moet :N

Dynos

Avatar

Loconut "Als Burton komt te regisseren kun je er vergif op innemen dat die graftak van 'n Helena Burton-Bonham Carter er ook weer in moet :N"


Wie gaat anders zijn vrouw van werk voorzien :P

Burton is een topregisseur, maar ben een beetje bang dat hij (gezien zijn unieke stijl) niet de ruimte krijgt het eigen te maken.

Banned

Avatar

Burton mag dit niet regisseren en ik denk ook niet dat hij dit zal doen. Mocht hij het doen vrees ik een beetje voor de film... Alfonso Cuaron mag het voor mij doen. Maar Rob Marschall haal die man weg. Ondanks dat deel 4 best wel te pruimen was. Chris Weitz zal voor een commerciële flop zorgen en Shawn Levy zal er een familiefilm van maken.

benjamin

Avatar

Als Disney Burton een beetje laat doen, kan deel vijf de beste van Pirates worden. En dan zien we Helena Bonham Carter eens als pirate. Liever niet Weitz of Levy, die hebben alleen nog maar slechte films gemaakt tot nog toe.

Steve-O

Avatar

Burton of Alfonso!!! Maar ik denk dat Marshall wel terug zal keren;). Ook al zou ik wel de visie van die andere 2 op de Pirates reeks willen zienSmiley face.

BatMotor

Avatar

Tim burton niet aub.

PRIME

Avatar

BatMotor "Tim burton niet aub."


Zijn we het een keertje eens haha

SJRSVLDT

Avatar

Vond dit de minste Pirates, had veel meer verwacht van Marshall, Alfonso Cuaron alsjeblieft en een beetje gauw!

Deniro

Avatar

Ik denk heel verschillend over dit vervolg. Ik blijf naar de bios gaan, al is het alleen voor Depp, maar ik bedenk me ook: Hoe zouden mensen jaren later naar deze reeks kijken? Eerst een mooi origineel apart los deel, gevolgd door 2 meer sensationele vervolgen van elkaar, gevolgd door een apart los deel. En nu 5? Voor de fans zou het leuk zijn als 5 een soort van prequel van alle voorgaande delen wordt, maar dan is de chronologie in de reeks wel erg ver te zoeken, maar als het een vervolg wordt op 4, wat stellen 2 en 3 dan eigenlijk voor. Dan kunnen ze van mij part eeuwig door gaan met de reeks. Nergens is dan een grens te zoeken. Of Jack Sparrow moet in 6 dood gaan. Pff... van mij mag het wel, maar hoeft het niet. Ik wil namelijk later tegen me kinderen zeggen dat ik vroeger een geweldige film gezien heb, de beste die ik ooit heb gezien en dan wil ik niet horen dat zij numero 39 in de Pirates reeks volgende week in de bios gaan kijken.

jochemb

Avatar

Sam raimi of alfonso cuaron lijken mij de beste keuze.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Burton & Depp weer bij elkaar, word er een beetje moe van onderhand....de laatste Pirates zuigt big time overigens.

Maar goed, geld komt binnen , mensen gaan toch wel naar de bios, met hoge verwachtingen en komen teleurgesteld naar buiten. Tenminste ik wel...

OldDirtyChurro

Avatar

Ben ik de enige die vind dat Helena Carter best wel in een pirates film vind passen?

hollywoodking

Avatar

Tim Burton zou een geweldige keuze zijn, maar dan wel een duistere Pirates film. Niet voor het geld maar voor het kunst gaan.

En waarom zeikt iedereen over Burton/Depp moe etc., ze maken geweldige films samen (de volwassenere films dan), en als ze een familiefilm maken wordt die heel vermakelijk altijd...dus ik zeg: Voor altijd wil ik een film van deze magische duo (beste duo die ooit heeft bestaan samen met MJ en QJ, Scorsese en De Niro).

jochemb

Avatar

hollywoodking "Tim Burton zou een geweldige keuze zijn, maar dan wel een duistere Pirates film. Niet voor het geld maar voor het kunst gaan.

En waarom zeikt iedereen over Burton/Depp moe etc., ze maken geweldige films samen (de volwassenere films dan), en als ze een familiefilm maken wordt die heel vermakelijk altijd...dus ik zeg: Voor altijd wil ik een film van deze magische duo (beste duo die ooit heeft bestaan samen met MJ en QJ, Scorsese en De Niro)."


Als je een emo/gothic pirates film wil dan is tim burton wel een goede keuze maar als je een donkere serieuzere film wil is Alfonso Cuarón de beste keuze.
en het duo Burton/Depp komt echt niet in de buurt van Scorsese/De Niro

Thiver

Avatar

Toen Tim Burton in het geruchtencircuit gekoppeld werd aan de regie voor de vierde PotC reageerde Ted of Terry (een van de twee vaste schrijvers) dat Disney een film in een serie als deze nooit zomaar aan de excentrieke Burton zou geven. Schijnbaar heeft Alice in Wonderland daar toch iets aan veranderd...

hollywoodking

Avatar

jochemb "Als je een emo/gothic pirates film wil dan is tim burton wel een goede keuze maar als je een donkere serieuzere film wil is Alfonso Cuarón de beste keuze.
en het duo Burton/Depp komt echt niet in de buurt van Scorsese/De Niro"


En zo´n Pirates film zou ik wel willen zien.
Dat is jouw eigen mening, ik vind de beide duo´s geweldig (alleen Burton en Depp maken meer films die meer bij mijn smaak passen).

PRIME

Avatar

Tim Burton is overrated.Oei, did I just say that? Yep.

timdekw

Avatar

Ik stem ook op Alfonso, zijn Harry Potter verfilming is grandioos! Heerlijk donker en grimmig. Hij heeft hiermee echt wel de toon gezet voor de vervolgfilms. De eerste twee waren nog vrij kinderlijk en braaf (vooral de eerste), maar deel 3 doorbrak dit. Wat mij betreft had hij nog wel een deel mogen maken.

rakkel

Avatar

Hoe leuk ik Burton ook vind, ik vind niet dat hij pirates moet regiseren. Gezien zijn unieke stijl dat helemaal niet bij pirates of the caribbean films past... Nee dit zie ik nog niet zo voor me helaas.
Ik kan in ieder geval niet wachten op het 5de deel!

Blockbuster

Avatar

Burton heeft voor Disney toch ook Alice In Wonderland gemaakt. Had ie zeker ook beter niet kunnen doen?

hollywoodking

Avatar

PRIME "Tim Burton is overrated.Oei, did I just say that? Yep."


Yeah riiiiiiiiiight.....!!!

bobptjes

Avatar

Gister film in bios gezien.
film is 3d schijnt.. gvd niks van 3d meegekregen.

film was wel aardig, maar had er zeker meer van verwacht

LaurensV

Avatar

PRIME "Tim Burton is overrated.Oei, did I just say that? Yep."You are overrated!


Oei, am I stupid? Yep.

yentlcloud

Avatar

Loconut "Als Burton komt te regisseren kun je er vergif op innemen dat die graftak van 'n Helena Burton-Bonham Carter er ook weer in moet :N"

zou voor mij niet zoon probleem zijn als zij maar niet erg belangerijk is maarja daar kan je wel op rekenen dan :/

yentlcloud

Avatar

Loconut "Als Burton komt te regisseren kun je er vergif op innemen dat die graftak van 'n Helena Burton-Bonham Carter er ook weer in moet :N"

zou voor mij niet zoon probleem zijn als zij maar niet erg belangerijk is maarja daar kan je wel op rekenen dan :/

NieuwsFilm

meest populair