DiCaprio overweegt gewelddadige western

Tweede western voor de villain uit Tarantino's Django Unchained?

Ondanks de wat magere score van de sci-fi actiewestern Cowboys & Aliens tijdens het afgelopen premiereweekend, blijft het western-genre Hollywood flink bezig te houden. Nadat True Grit van The Coens al een enorme hit was, gaan vele filmmaatschappijen uiteenlopende westerns opstarten. Naast een nieuwe film over Wyatt Earp en Tarantino's Django Unchained lijkt ook de boekverfilming Creed of Violence onderweg te zijn. Leonardo DiCaprio zou een van de hoofdrollen voor zijn rekening moeten nemen.

Creed of Violence is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2010 van cult-schrijver Boston Teran en moet waarschijnlijk geregisseerd worden door Todd Field (In The Bedroom). Het speelt zich af rond 1910 en gaat over de crimineel Rawbone die een lading wapens Mexico wil binnensmokkelen. Als Rawbone gepakt wordt, wordt hij overgedragen aan een overheidsagent, waarmee hij een geheim verleden heeft.

Een van de hoofdrollen is aangeboden aan DiCaprio, die hoogstwaarschijnlijk de slechterik speelt in het eerder genoemde Django Unchained. DiCaprio is komende periode ook te zien in de biopic J. Edgar / Hoover (2011) en het drama The Great Gatsby (2012). In 1995 was DiCaprio al eens eerder in een western te zien. Hij speelde (zie foto) een bijrol in Sam Raimi's The Quick and the Dead.



NieuwsFilm

meest populair