Winnaars World Soundtrack Awards bekend

Alexandre Desplat viel voor de derde keer op rij in de prijzen en Giorgio Moroder won een carrièreprijs.

Tijdens het Filmfestival van Gent werden voor de achtste keer de World Soundtrack Awards uitgegeven. De grote winnaar van de jaarlijkse uitreiking van de prijs voor de beste componist was Alexandre Desplat, die voor de derde keer op rij de prijs won. Ditmaal voor zijn werk in films als The King’s Speech, The Tree of Life en de Harry Potter films.

In een reactie op het winnen van de prijs reageerde Desplat als volgt: ’Het doet deugd om eens uit de schaduw te treden. Wij leven net als schrijvers, opgesloten in onze studio, van ’s ochtends tot ’s avonds. Ik klaag daar niet over, het is een keuze. We kunnen niet anders: we moeten wel op die manier leven.’

Een andere grote winnaar was Giorgio Moroder, die de carrièreprijs won. Hij componeerde onder andere de muziek voor Top Gun, Scarface en Inglourious Basterds. ’Ik ga veel op reis en wanneer ik in Zuid-Afrika of in China ben, dan hoor ik mijn liedjes in een bar of een restaurant en dat geeft een heerlijk gevoel,’ aldus Moroder.

De prijs voor de beste filmmuziek was voor Inception, waarvan de soundtrack gecomponeerd werd door Hans Zimmer, die als volgt reageerde op de prijs. ’Ik heb al zoveel filmmuziek gecomponeerd, maar elke film heeft een uniek verhaal. En elke keer denk ik: “Dit heb ik nog nooit gedaan en ik weet niet hoe eraan te beginnen.” Het witte blad is echt angstaanjagend.’

Hier nog een overzicht van alle winnaars en prijzen.

Film Composer of the Year
Alexandre DESPLAT (A Better Life, The Burma Conspiracy, The King’s Speech, The Three of Life, The Well Digger’s Daughter, Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 1, Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 2)

Best Original Film Score of the Year 2010
INCEPTION by Hans Zimmer

Best original song written for Film
WE BELONG TOGETHER from TOY STORY 3
By Randy Newman

Discovery of the Year
Alex Heffes for THE FIRST GRADER & THE RITE

Public Choice Award
127 Hours by A.R Rahman

Sabam Award for Best Young European Composer
Gabriel Heinrich

Lifetime Achievement Award
Giorgio Moroder

Met dank aan Sjors van de Nagel voor de tip.



NieuwsFilm

meest populair