Algemeen

Winnaars World Soundtrack Awards bekend

Alexandre Desplat viel voor de derde keer op rij in de prijzen en Giorgio Moroder won een carrièreprijs.

door Jim Pedd op 24.10.2011 om 17:16 in Algemeen
Tijdens het Filmfestival van Gent werden voor de achtste keer de World Soundtrack Awards uitgegeven. De grote winnaar van de jaarlijkse uitreiking van de prijs voor de beste componist was Alexandre Desplat, die voor de derde keer op rij de prijs won. Ditmaal voor zijn werk in films als The King’s Speech, The Tree of Life en de Harry Potter films.

In een reactie op het winnen van de prijs reageerde Desplat als volgt: ’Het doet deugd om eens uit de schaduw te treden. Wij leven net als schrijvers, opgesloten in onze studio, van ’s ochtends tot ’s avonds. Ik klaag daar niet over, het is een keuze. We kunnen niet anders: we moeten wel op die manier leven.’

Een andere grote winnaar was Giorgio Moroder, die de carrièreprijs won. Hij componeerde onder andere de muziek voor Top Gun, Scarface en Inglourious Basterds. ’Ik ga veel op reis en wanneer ik in Zuid-Afrika of in China ben, dan hoor ik mijn liedjes in een bar of een restaurant en dat geeft een heerlijk gevoel,’ aldus Moroder.

De prijs voor de beste filmmuziek was voor Inception, waarvan de soundtrack gecomponeerd werd door Hans Zimmer, die als volgt reageerde op de prijs. ’Ik heb al zoveel filmmuziek gecomponeerd, maar elke film heeft een uniek verhaal. En elke keer denk ik: “Dit heb ik nog nooit gedaan en ik weet niet hoe eraan te beginnen.” Het witte blad is echt angstaanjagend.’

Hier nog een overzicht van alle winnaars en prijzen.

Film Composer of the Year
Alexandre DESPLAT (A Better Life, The Burma Conspiracy, The King’s Speech, The Three of Life, The Well Digger’s Daughter, Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 1, Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 2)

Best Original Film Score of the Year 2010
INCEPTION by Hans Zimmer

Best original song written for Film
WE BELONG TOGETHER from TOY STORY 3
By Randy Newman

Discovery of the Year
Alex Heffes for THE FIRST GRADER & THE RITE

Public Choice Award
127 Hours by A.R Rahman

Sabam Award for Best Young European Composer
Gabriel Heinrich

Lifetime Achievement Award
Giorgio Moroder

Met dank aan Sjors van de Nagel voor de tip.


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafiki

Avatar

Ik ben het er wel mee eens, wist niet dat dit bestond.

Spider-fan

Avatar

Zeer terecht voor Moroder. Echt grandioze muziek en een volkomen unieke sound. Die van Cat People ook vooral.

IvarW

Avatar

En geen prijzen voor de soundtrack van Kung Fu Panda 2(Hans Zimmer en John Powell)? Kom op man die was nog beter dan Harry Potter

benjamin

Avatar

Ben geen echte kenner, maar Desplat lijkt een terechte winnaar.

KeesjeNL

Avatar

Kung Fu Panda 2 is ongetwijfeld een van de beste soundtracks van afgelopen jaar, amateurs...

UndercoverPanda

Avatar

De Inception soundtrack is verreweg mijn favoriet van 2010! Hans Zimmer had er wat mij betreft al een Oscar voor moeten winnen, maar cool dat ie dan toch deze in ontvangst mag nemen. Met de andere namen ben ik niet zo bekend, op A.R. Rahman na, maar het lijken me allemaal terechte winnaars.

Banned

Avatar

Ik was erbij bij te uitreiking en daarna het concert. De inception suite live horen met hans zimmer achter de piano was echt zalig!!!

SVDA

Avatar

Dit was ook onbekend voor mij, totdat ik afgelopen zaterdag naar Gent ben geweest. Hans Zimmer met Inception was heel erg goed live opgetreden. Ik heb deze aanbevolen voor filmtotaal omdat ondanks dat het al de 11e editie is (ipv de 8e zoals er in het bericht staat ), het redelijk onbekend is. En er zijn zeker veel mensen op dit forum die ook van filmmuziek houden en hier vast geinteresseerd in zijn.
Jammer dat mijn naam verkeerd is neergezet. Achja, de boodschap is duidelijk.

deze ''filmoscars'' is dus een ABSOLUTE AANRADER!!!

chocoprince

Avatar

De lacrimosa uit the tree of life die onder de universum scene zit is fenomenaal. deze is dan wel niet van desplat maar van preisner. maar dit was sowieso de mooiste scene van 2011, in de mooiste film van de laatste 20 jaar.

NieuwsFilm

meest populair