The Artist verkozen tot beste film van 2011

Het is weer lijstjestijd!

Het is alweer bijna december, dus de lijstjestijd is natuurlijk alweer begonnen. Vandaag het lijstje dat de New York Film Critics Circle (NYFCC) presenteerde, met daarin wat volgens hen de beste films van het afgelopen jaar zijn. De keus voor de Beste Film is gevallen op The Artist.

The Artist, die geregisseerd werd door Michel Hazanavicius is een zwijgende zwart-witfilm. Filmster George Valentin ziet zijn carrière in elkaar storten als in Hollywood plotseling films met geluid worden gemaakt. Daarnaast krijgt hij een relatie met de jonge Peppy Miller, wier carrière door de technologische ontwikkelingen juist als een raket omhoog schiet.

De keus voor de beste niet-Engelstalige film is gevallen op de Iraanse film A Separation. Heel verwonderlijk is dat niet. Op het Internationale Filmfestival van Berlijn won de film maar liefst drie Beren, een prestatie die geen enkele film eerder haalde. Daarnaast geldt de film als een van de kanshebbers voor de Oscars van volgend jaar.

Voor haar rol van Margaret Thatcher in The Iron Lady werd Meryl Streep gekozen als de Beste Actrice van het afgelopen filmjaar. Brad Pitt werd benoemd tot de Beste Acteur, voor zijn werk in twee films: Moneyball en The Tree of Life.

De rol van Jessica Chastain in The Tree of Life werd verkozen tot de Beste Vrouwelijke Bijrol. Daarnaast won de film de prijs voor de beste cinematografie. De Beste Mannelijke Bijrol was volgens het NYFCC die van Albert Brooks in Drive.

Tot slot is er nog de prijs voor de beste non-fictiefilm, die ging naar Cave of Forgotten Dreams, die geregisseerd werd door Werner Herzog.



NieuwsFilm

meest populair