Algemeen

The Artist verkozen tot beste film van 2011

Het is weer lijstjestijd!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 30.11.2011 om 13:31 in Algemeen
Het is alweer bijna december, dus de lijstjestijd is natuurlijk alweer begonnen. Vandaag het lijstje dat de New York Film Critics Circle (NYFCC) presenteerde, met daarin wat volgens hen de beste films van het afgelopen jaar zijn. De keus voor de Beste Film is gevallen op The Artist.

The Artist, die geregisseerd werd door Michel Hazanavicius is een zwijgende zwart-witfilm. Filmster George Valentin ziet zijn carrière in elkaar storten als in Hollywood plotseling films met geluid worden gemaakt. Daarnaast krijgt hij een relatie met de jonge Peppy Miller, wier carrière door de technologische ontwikkelingen juist als een raket omhoog schiet.

De keus voor de beste niet-Engelstalige film is gevallen op de Iraanse film A Separation. Heel verwonderlijk is dat niet. Op het Internationale Filmfestival van Berlijn won de film maar liefst drie Beren, een prestatie die geen enkele film eerder haalde. Daarnaast geldt de film als een van de kanshebbers voor de Oscars van volgend jaar.

Voor haar rol van Margaret Thatcher in The Iron Lady werd Meryl Streep gekozen als de Beste Actrice van het afgelopen filmjaar. Brad Pitt werd benoemd tot de Beste Acteur, voor zijn werk in twee films: Moneyball en The Tree of Life.

De rol van Jessica Chastain in The Tree of Life werd verkozen tot de Beste Vrouwelijke Bijrol. Daarnaast won de film de prijs voor de beste cinematografie. De Beste Mannelijke Bijrol was volgens het NYFCC die van Albert Brooks in Drive.

Tot slot is er nog de prijs voor de beste non-fictiefilm, die ging naar Cave of Forgotten Dreams, die geregisseerd werd door Werner Herzog.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Dat zal allemaal wel voor mij is dat toch echt Warrior! Hoewel Rise Of The Planet Of The Apes was toch ook wel verdomd goed hoor.

Banned

Avatar

jaime91 "Dat zal allemaal wel voor mij is dat toch echt Warrior! Hoewel Rise Of The Planet Of The Apes was toch ook wel verdomd goed hoor."


Ik denk niet dat die apen film iets zal winnnen... vind het wel nogal vroeg om nu al films te gaan uitroepen tot beste film van 2011; We zijn nog geen 2012...

UndercoverPanda

Avatar

Ik vind het ook nogal vroeg, zeker als je kijkt wat voor films er komende maand nog uitkomen: Shame, Tinker Tailor Soldier Spy, The Girl With The Dragon Tattoo, Extremely Loud And Incredibly Close, Carnage, War Horse... En dit zijn toch films die het bij de critici ook goed zouden moeten doen.

Maar de verwachting is wel that The Artist nog flink wat prijzen zal gaan pakken de komende maanden. Is nu ook al de grote favoriet voor de Academy Awards.

Randall

Avatar

Banned "Ik denk niet dat die apen film iets zal winnnen... vind het wel nogal vroeg om nu al films te gaan uitroepen tot beste film van 2011; We zijn nog geen 2012..."


Hoezo vroeg? We zijn eind november. Met nog een maand te gaan zijn de meeste releases van 2011 toch gepasseerd.

Frietgezicht

Avatar

Sorry maar deze film lijkt echt geen reet aan!

benjamin

Avatar

Wel een goede film, maar ik vond het nu ook weer niet de beste film van dit jaar. Dan had Drive van mij meer mogen winnen - zeker Ryan Gosling verdient gewoon een prijs.

SJRSVLDT

Avatar

Ik denk nog steeds dat Tinker, Tailor, Soldier, Spy de grote favoriet is/wordt. De enige oscar die is ik sowieso al zeker weet is die van beste cinematografie voor The Tree of Life. Die was namelijk meer dan perfect.

UndercoverPanda

Avatar

Voor oscar voorspellingen is dit trouwens ook een heel interessante blog om bij te houden:

http://www.indiewire.com/article/2012_oscar_predictions

Wordt regelmatig ge-update, ik kijk er zo eens in de paar weken op. Vorig jaar had ie er ook een hele hoop goed! Bijna alle grote categoriën op regisseur na..

Steadicam

Avatar

Een beetje filmliefhebber is bekend met de zwijgende periode uit de filmgeschiedenis en zal erg veel plezier aan The Artist beleven!

nieuwslaatste nieuws