Algemeen

Michael Arndt herschrijft mogelijk Catching Fire

De schrijver van o.a. Toy Story 3 en Little Miss Sunshine mag het scenario van Simon Beaufoy onder handen nemen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 06.05.2012 om 15:42 in Algemeen
Nadat regisseur Gary Ross besloot op te stappen bij de verfilming van Catching Fire, het vervolg op The Hunger Games, was de zoektocht naar een vervanger al snel voorbij. Dat werd Francis Lawrence (I Am Legend, Water for Elephants), die nu ook op zoek is gegaan naar een nieuwe schrijver.

Het scenario werd eerder geschreven door Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire), maar toen Ross besloot op te stappen, leek de deur ook meteen open voor een nieuwe schrijver. Dat wordt waarschijnlijk Michael Arndt, die eerder een Oscar kreeg voor zijn scenario van Little Miss Sunshine.

Volgens THR zal Arndt, als hij daadwerkelijk ingehuurd wordt, wel snel moeten werken. De opnames van Catching Fire moeten namelijk tegen het einde van deze zomer beginnen, zodat de film in november 2013 uitgebracht kan worden.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

thefanwithnoname "Sorry hoor, maar Sylvester Stallone schreef Rocky in drie dagen en Quentin Tarantino schreef Reservoir Dogs in 15 dagen. Daarbij vergeleken zijn een paar manden dus best lang"


Heb je hun dat zelf gevraagt ? Daar geloof ik géén fluit van. Het verhaal en het verloop ervan misschien in 15 dagen. Maar een héél script ? :N

LuCos

Avatar

11qqaazz "Ja en story board...poe....dat kan je ook net zo goed overslaan....LOL"


Daar kun je toch veel meer mensen voor vragen dan 1?

benjamin

Avatar

thefanwithnoname "Sorry hoor, maar Sylvester Stallone schreef Rocky in drie dagen en Quentin Tarantino schreef Reservoir Dogs in 15 dagen. Daarbij vergeleken zijn een paar manden dus best lang"


En als het toch herschrijven is, zouden ze dan niet op z'n minst iets van het originele script behouden.

Toelietoesh

Avatar

11qqaazz "Hmmmm.....hmmm.....vindt het ook een beetje zorgwekend dat er in 2 a 3 maanden een script gemaakt moet worden. Uit ervaring weet ik dat dat veeeeel meeeeeer tijd kost. Het klat kan zelfs niet in deze korte tijd geschreven worden."


Ik heb geen idee hoe veel tijd het kost een script te maken, maar zal het niet schelen dat het gaat om een boekverfilming ipv een origineel idee? Dessalniettemin strak schema.

11qqaazz

Avatar

Hmmmm.....hmmm.....vindt het ook een beetje zorgwekend dat er in 2 a 3 maanden een script gemaakt moet worden. Uit ervaring weet ik dat dat veeeeel meeeeeer tijd kost. Het klat kan zelfs niet in deze korte tijd geschreven worden.

11qqaazz

Avatar

Ja....hoe meer hoe beter....

Jonathancrane

Avatar

Heb The Hunger Games niet gezien [vergeef het me] maar je kan merken wanneer een vervolg minder gaat worden als ze ineens alles veranderen.

11qqaazz

Avatar

Ja en story board...poe....dat kan je ook net zo goed overslaan....LOL

thefanwithnoname

Avatar

Sorry hoor, maar Sylvester Stallone schreef Rocky in drie dagen en Quentin Tarantino schreef Reservoir Dogs in 15 dagen. Daarbij vergeleken zijn een paar manden dus best lang

LuCos

Avatar

Banned "Heb je hun dat zelf gevraagt ? Daar geloof ik géén fluit van. Het verhaal en het verloop ervan misschien in 15 dagen. Maar een héél script ? :N"


Hoezo neit? Dat is toch mogelijk. Binnen 5 dagen kun je gewoon een prima scenario schrijven voor een 90 minuten durende film. Het enige wat lang en eeuwig kan duren is het herschrijven ervan.