The Dark Knight Rises derde film die $300 miljoen in VS ophaalt

Eerder haalden The Avengers en The Hunger Games dat.

Christopher Nolans The Dark Knight Rises heeft weer een nieuwe grens bereikt, namelijk die van de driehonderd miljoen dollar op het Noord-Amerikaanse continent. Afgelopen dinsdag mocht Nolan 8,7 miljoen dollar bijschrijven op de rekening, waardoor de verdiensten van de film in Noord-Amerika nu in totaal op 304 miljoen dollar staat.

De film doet het overigens niet zo goed als voorganger The Dark Knight. Die deed er tien dagen over om de grens te overschrijden, en stond na twaalf dagen in totaal op 333,9 miljoen dollar. De teller van The Dark Knight eindigde uiteindelijk op 533,5 miljoen dollar. Batman Begins wist de grens van driehonderd miljoen niet te halen. Na twaalf dagen stond de teller voor deze film op 122,5 miljoen dollar en die eindigde uiteindelijk op 205,3 miljoen.

The Dark Knight Rises is de derde film van het jaar die de grens van 300 miljoen in Amerika overschrijdt. Eerder deden Marvels The Avengers en The Hunger Games dat. The Avengers haalde 615,9 miljoen dollar binnen op het continent en The Hunger Games 405,9 miljoen dollar.

Wereldwijd staat de teller van The Dark Knight Rises op 522,248,000 dollar. Mocht je de film nog niet hebben gezien, dan is hier ons bioscoopoverzicht te vinden.


NieuwsFilm

meest populair