Kevin Feige over Guardians of the Galaxy

Welke relatie heeft de film met The Avengers en de villain Thanos?

Marvel baas Kevin Feige heeft tijdens een interview in Japan, waar The Avengers een week geleden in première ging, e.e.a. prijsgegeven over de film Guardians of the Galaxy, die in 2014 uitkomt. Hij vertelt onder meer waarom de superheldenfilm een groen licht kreeg en laat blijken dat er toch een relatie is met The Avengers.

Feige meldt dat hij graag de ruimte in wilt, waar ook veel Marvel strips zich afspelen, en dat de film in eerste instantie een losstaande film is om pas later aan te sluiten op de bestaande reeks superheldenfilms van Marvel Studios: "I wanted to do something in space. I've got a story I wanted to tell the world [that is] not directly related with the characters of "The Avengers, until a little later."

Op een vraag of de buitenaardse supervillain Thanos, die voorkomt in de aftercredits scene in The Avengers, in Guardians of the Galaxy voorkomt, zegt Feige: "I'm out (laughs) of course, because there is a meaning [to the credits scene]." De kans bestaat dus dat Thanos terugkeert in Guardians of the Galaxy, maar of dit ook een definitieve confrontatie blijkt, valt te bezien, aangezien Thanos een vrij sterke schurk is. Enerzijds zou Guardians of the Galaxy een opbouwende film kunnen zijn tot een film mét de Guardians en The Avengers, zoals onderstaande fan-made banner doet vermoeden. Anderzijds zou het juist de introductiefilm kunnen zijn voor Thanos, die dan vervolgens de schurk zou kunnen zijn in The Avengers 2.



Het blijft echter een hoop gespeculeer. Guardians of the Galaxy verschijnt op 1 augustus 2014 en The Avengers 2 op 1 mei 2015. Hieronder de uitleg van wat superheldenfilmfans over Thanos:



NieuwsFilm

meest populair