Algemeen

Problemen voor 'Dawn of the Planet of the Apes'

Regisseur Rupert Wyatt lijkt de sequel de rug toe te keren.

door Bram de Groot op 19.09.2012 om 08:49 in Algemeen
Over ruim anderhalf jaar moet Dawn of the Planet of the Apes, de sequel op het succesvolle Rise of the Planet of the Apes (2011), in de bioscoop te zien zijn. Regisseur Rupert Wyatt zou dit vervolg ook moeten regisseren, maar daar lijkt mogelijk verandering in te komen. De regisseur lijkt zich namelijk niet te kunnen vinden in de releasedatum van 23 mei 2014, aangezien hij niet verwacht de klus te kunnen klaren voor die datum.

Deadline vergelijkt de recente situatie met regisseur Gary Ross en zijn The Hunger Games (2012). Ross ging ook niet akkoord met de voorwaarden om het vervolg The Hunger Games: Catching Fire (november 2013) te maken. De studio achter die film besloot om een andere regisseur te kiezen ondanks dat het een enorme kaskraker was. Pas na de verschijning van de sequel kan gezegd worden of het afhaken van Ross een negatief effect heeft op de kwaliteit en de reeks. Mocht Wyatt Dawn verlaten dan geldt dit ook voor hem.

Filmmaatschappij 20th Century Fox lijkt een uitstel niet te zien zitten, aangezien het script van Rick Jaffa en Amanda Silver al is goedgekeurd. Volgens eerdere berichten gaan we in Dawn zien hoe de apen de wereld overnemen. Andy Serkis keert sowieso terug en het is nog onbekend of James Franco en Freida Pinto te zien zijn in de sequel.

Hieronder een uitgebreide clip uit Rise:


12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

De regisseur lijkt zich niet te kunnen in de releasedatum? Raar zinnetje maar ik snap hem. Ik kan bij dit soort perikelen tussen studio en filmmakers moeilijk een beeld vormen. 2014 lijkt ver weg, maar het ligt er natuurlijk helemaal aan wanneer de opnames beginnen of misschien al begonnen zijn

Frietgezicht

Avatar

Lijkt me toch geen onredelijke datum van de studio want anderhalf jaar is toch zat tijd voor een regisseur tenzij je Cameron heet.
Heb wel zin erin,deel 1 was een heerlijk filmpje.

McGraig

Avatar

Frietgezicht "Lijkt me toch geen onredelijke datum van de studio want anderhalf jaar is toch zat tijd voor een regisseur tenzij je Cameron heet.
Heb wel zin erin,deel 1 was een heerlijk filmpje."


Als je ziet hoe ver ze van te voren in Hollywood al met promotie beginnen zal de deadline voor een regisseur schrikbarend veel vroeger zijn. Cameron heeft volgens mij niet eens een agenda, laat staan deadline

Banned

Avatar

Haast en spoed is zelden goed... Al kun je dit nu toepassen op het hele James Cameron/ avatar verhaal...

Frietgezicht

Avatar

McGraig "Als je ziet hoe ver ze van te voren in Hollywood al met promotie beginnen zal de deadline voor een regisseur schrikbarend veel vroeger zijn. Cameron heeft volgens mij niet eens een agenda, laat staan deadline"


De promotie begint natuurlijk ook vaak terwijl de film nog in de maak is(eerst met foto's,dan wat beelden) dus dat zal meevallen.
Natuurlijk moet de film paar maanden eerder klaar zijn dan de release maar meestal zijn ze rond de 3 maanden bezig met het schieten van een film en daarna komt al het werk wat daarna komt kijken.
Bij Saw-films konden ze toch ook na jaartje elke keer nieuwe afleveren en natuurlijk was dat niet supergoed maar deze man krijgt ook maanden langer de tijd.

Lijkt mij zat tijd maar ja,wat weet ik ervan,ben ook maar een buitenstaander.

McGraig

Avatar

Frietgezicht " maar ja,wat weet ik ervan,ben ook maar een buitenstaander."


Dus je stopt met posten op filmtotaal?

Frietgezicht "Bij Saw-films konden ze toch ook na jaartje elke keer nieuwe afleveren en natuurlijk was dat niet supergoed maar deze man krijgt ook maanden langer de tijd."


Die schieten/schoten ze back-to-back. puinzooi.

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "Lijkt me toch geen onredelijke datum van de studio want anderhalf jaar is toch zat tijd voor een regisseur tenzij je Cameron heet.
Heb wel zin erin,deel 1 was een heerlijk filmpje."
Ben ik helemaal met je eens hoor. Ik begrijp de regisseur enigszins, maar mei 2014 lijkt mij ook een redelijke datum. Hij heeft al een half jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden en nu nog iets meer dan anderhalf jaar.
En vergeet niet, een blockbuster als Transformer 4 draait in juni 2014 ook in de bios, daarvan moet de productie ook nog beginnen.

benjamin

Avatar

Decepticon "En vergeet niet, een blockbuster als Transformer 4 draait in juni 2014 ook in de bios, daarvan moet de productie ook nog beginnen."


Ja, maar daar zal ook niemand bekommerd zijn om de kwaliteit van de film.

Frietgedicht

Avatar

Decepticon "Ben ik helemaal met je eens hoor. Ik begrijp de regisseur enigszins, maar mei 2014 lijkt mij ook een redelijke datum. Hij heeft al een half jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden en nu nog iets meer dan anderhalf jaar.
En vergeet niet, een blockbuster als Transformer 4 draait in juni 2014 ook in de bios, daarvan moet de productie ook nog beginnen."


Met een onbeperkt budget kan zelfs ik een film maken. Ik besteedt gewoon alles uit. Rupert Wyatt denkt niet dat hij de film kwalitatief kan maken met het budget en de tijd die daarvoor gegeven is. En ja de tijd die de opnames en montage in beslag nemen zijn kort in vergelijking met het voorbereidend werk.
Als je wilt weten wat er ongeveer komt kijken bij het maken van een film en wat er ongeveer allemaal fout kan gaan. Kijk dan naar Lost in La Mancha.

Decepticon

Avatar

@ Benjamin en Frietgedicht:

Kwaliteit heeft er niks mee te maken, daar gaat het niet om. Rise is ook in 2 jaar tijd gemaakt. En kijk eens in hoe zo'n gruwelijk korte tijd ze X-Men First Class gemaakt hebben, die verdiend helemaal een pluim.
Om een kwalitatief goede blockbuster te maken is 1/5-2 jaar tijd genoeg.
En als jij(Frietgedicht) denkt dat Michael Bay alles uitbesteed heb je het goed mis hoor. Als regisseur is hij ook, zoals het hoort, overal bij betrokken. En een Transformers film heeft allesbehalve een onbeperkt budget.

Frietgedicht

Avatar

Goed punt...ik weet niet wat het budget is voor deze film.

NieuwsFilm