Problemen voor 'Dawn of the Planet of the Apes'

Regisseur Rupert Wyatt lijkt de sequel de rug toe te keren.

Over ruim anderhalf jaar moet Dawn of the Planet of the Apes, de sequel op het succesvolle Rise of the Planet of the Apes (2011), in de bioscoop te zien zijn. Regisseur Rupert Wyatt zou dit vervolg ook moeten regisseren, maar daar lijkt mogelijk verandering in te komen. De regisseur lijkt zich namelijk niet te kunnen vinden in de releasedatum van 23 mei 2014, aangezien hij niet verwacht de klus te kunnen klaren voor die datum.

Deadline vergelijkt de recente situatie met regisseur Gary Ross en zijn The Hunger Games (2012). Ross ging ook niet akkoord met de voorwaarden om het vervolg The Hunger Games: Catching Fire (november 2013) te maken. De studio achter die film besloot om een andere regisseur te kiezen ondanks dat het een enorme kaskraker was. Pas na de verschijning van de sequel kan gezegd worden of het afhaken van Ross een negatief effect heeft op de kwaliteit en de reeks. Mocht Wyatt Dawn verlaten dan geldt dit ook voor hem.

Filmmaatschappij 20th Century Fox lijkt een uitstel niet te zien zitten, aangezien het script van Rick Jaffa en Amanda Silver al is goedgekeurd. Volgens eerdere berichten gaan we in Dawn zien hoe de apen de wereld overnemen. Andy Serkis keert sowieso terug en het is nog onbekend of James Franco en Freida Pinto te zien zijn in de sequel.

Hieronder een uitgebreide clip uit Rise:



NieuwsFilm

meest populair