Michael Arndt schreef plot 'Star Wars VII'

Er liggen daarnaast al verhaallijnen voor films VIII en IX.

Vulture schrijft dat er een scenarist gevonden is voor Star Wars: Episode VII. Volgens de website is de keus op Michael Arndt gevallen. Hij werd genomineerd voor een Oscar voor Toy Story 3, won er een met Little Miss Sunshine en schreef het scenario van The Hunger Games: Catching Fire. Insiders bevestigen dat Arndt een document van zo’n veertig tot vijftig pagina’s geschreven heeft. Hij zou aangesteld worden om het volledige scenario van de zevende Star Wars-film volledig te schrijven. De opnames daarvan moeten in 2014 beginnen.

Het blijkt zelfs dat Arndt al voordat LucasFilm overgenomen werd door Disney, aan verhaallijnen voor de volgende drie films heeft gewerkt. Daarbij schreef hij voor elke film ongeveer veertig tot vijftig pagina’s. Het resultaat daarvan is dan ook wat Disney wil gaan gebruiken om de franchise op uit te breiden.

Verder lijkt het nu erg waarschijnlijk dat drie personages terugkeren: Luke Skywalker, Princess Leia en Han Solo. Het bleek dat Mark Hamill bereid was te tekenen voor een nieuwe film. Ook Harrison Ford en Carrie Fisher stond hiervoor open.

Het verhaal dat Arndt heeft geschreven zal verder naar de bureaus van Brad Bird, Steven Spielberg en J.J. Abrams gebracht worden. Of een van hen geïnteresseerd is in het project is nog niet bekend, maar Disney wil in elk geval geprobeerd hebben de grote namen te strikken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.



NieuwsFilm

meest populair