Samuel L. Jackson pas weer in 'Captain America 2' als Nick Fury

De acteur zal niet te zien zijn in Iron Man 3 en Thor: The Dark World.

Een van de verbindende factoren tussen de films die Marvel tot nu toe uitgebracht heeft is het personage Nick Fury, dat gespeeld wordt door Samuel L. Jackson. Hij speelde in lang niet elke film een hoofdrol, maar was vaak wel in een kleine cameo te zien. Maar, nu blijkt dat het personage niet te zien zal zijn in de komende twee films van het productiehuis.

Tijdens een interview vertelde Jackson dat geen van de Avengers (op Iron Man na natuurlijk) te zien zal zijn in Iron Man 3, en dat hijzelf ook geen rol in Thor: The Dark World speelt. De volgende keer dat hij als Nick Fury te zien zal zijn, komt pas bij Captain America: The Winter Soldier. “I think my next time as Nick Fury is in Captain America: The Winter Soldier. Because I’m not in Iron Man 3. None of the Avengers are in Iron Man 3. It’s a standalone Iron Man movie.”

Aangezien Jackson voor negen films getekend heeft bij Marvel, en hij al in vijf films te zien was, is hij nog maar verplicht in vier films te spelen. Met Captain America 2, zijn er nog maar drie films over waarin hij te zien zal zijn. Zeer waarschijnlijk keert het personage ook terug voor The Avengers 2, en mogelijk is hij ook te zien in Guardians of the Galaxy. Tot slot is er dan nog ruimte over voor de Nick Fury stand alone film waar al enige tijd over gesproken wordt.

Er zijn meerdere acteurs die prominente rollen spelen in de Avengers franchise, waarvan het contract over een aantal films afloopt. We weten bijvoorbeeld dat het contract van Robert Downey Jr. afloopt na The Avengers 2. Voordat het echter zover is, hebben we nog een paar films te gaan.

Iron Man 3 draait vanaf 24 april 2013 in de bioscopen, Thor: The Dark World vanaf 7 november 2013, Captain America: The Winter Soldier vanaf 4 april 2014, Guardians of the Galaxy vanaf 1 augustus 2014 en tot slot The Avengers 2 vanaf 1 mei 2015.



NieuwsFilm

meest populair