Ben Affleck benaderd om 'Justice League' te regisseren

Daarnaast wilde Warner dat hij de nieuwe Batman zou spelen.

Justice League blijft maar in het nieuws de afgelopen dagen. Niet alleen vond Mark Millar, die als adviseur dient bij Warner het een bijzonder slecht idee om de film te maken, maar ook het scenario zou afgrijselijk zijn. Vandaag kunnen we nog een nieuwtje over de film brengen.

Warner Bros. zou Ben Affleck benaderd hebben om de film te regisseren, en om de rol van de nieuwe Batman op zich te nemen. Uiteindelijk zou de acteur c.q. regisseur besloten hebben dat niet te doen, maar het is natuurlijk een interessant gerucht.

Als hij dat wel had gedaan, zou hij de tweede acteur zijn die de ongeschreven regel breekt om niet meer dan één superheld te spelen, en dan ook nog eens van twee concurrerende uitgeverijen. Affleck speelde in een ver verleden immers de rol van Marvels Daredevil.

De acteur die dat eerder deed was Ryan Reynolds, die in DCs Green Lantern speelde, vlak nadat hij de rol van Deadpool had gespeeld in Marvels X-Men Origins: Wolverine.

Maar tegenwoordig lijken zulke stappen gemeengoed te worden. J.J. Abrams is immers ingehuurd om Star Wars: Episode VII te maken, ondanks het feit dat hij eerder Star Trek (2009) en Star Trek Into Darkness (2013) regisseerde. Menig Trekkie en menig Star Wars fan zal die overstap niet op prijs kunnen stellen.

Voorlopig mag dit gerucht over Affleck echter naar de almaar groeiende stapel “wat als” geruchten. De planning is om Justice League in de loop van 2015 uit te brengen, maar of dit gaat lukken is niet zeker. Het project heeft immers geen scenario, geen regisseur en geen cast.

NieuwsFilm

meest populair