POLL: Beste film van Christopher Nolan?

Wordt het The Dark Knight (Rises) of toch een van zijn andere toppers? Stem zelf!

Na de POLLS over de oeuvres van de regisseurs David Fincher (zie hier), Steven Spielberg (zie hier), Martin Scorsese (zie hier), James Cameron (zie hier) en Quentin Tarantino (zie hier) gaan we via onderstaande POLL na welke film van regisseur Christopher Nolan het meest geliefd is onder de FilmTotaal bezoekers.

Nolan startte zijn carrière met de korte film Doodlebug (1997) en wist zich in de kijker te spelen via de speelfilms Following (1998) en vooral Memento (2000), de mysteriethriller die genomineerd werd voor twee Oscars en op #34 staat in de IMDb Top 250. Hij mocht vervolgens voor Insomnia (2002) aan de slag met een reeks a-acteurs, zoals Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank. In 2004 werd hij door Warner Bros. aangesteld om de superheld Batman een nieuw filmleven in te blazen. Hij trapte af met het goed ontvangen Batman Begins (2005), maakte enorme indruk met The Dark Knight (2008) en sloot de trilogie af met het financieel succesvolste deel The Dark Knight Rises (2012). Tussen de Batman films door maakte hij nog twee ijzersterke kaskrakers met de thrillers The Prestige (2006) en Inception (2010).

Op Rotten Tomatoes heeft The Dark Knight met 94% het hoogste percentage en met 76% is het "zwakste" percentage voor The Prestige. Financieel gezien boerde The Dark Knight Rises het beste, aangezien het zo'n $1,1 miljard noteerde aan wereldwijde opbrengst. Nolans doorbraakfilm Memento kwam niet verder een kleine $40 miljoen. Het is verschil in budget tussen de twee voorgaande titels is overigens enorm. TDKR kostte zo'n $250 miljoen, waar Memento niet meer dan $9 miljoen kostte. In totaal brachten de acht films van Nolan zo'n $3,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa.

Nolan kreeg in zijn carrière drie Oscar nominaties, namelijk voor "Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen" voor Memento en voor "Best Writing, Original Screenplay" en "Best Motion Picture of the Year" voor Inception. Nolan maakt vaak gebruik van dezelfde acteurs. Met stip lijkt acteur Michael Caine zijn favoriet, aangezien de veteraan te zien is in de The Dark Knight trilogie, The Prestige en Inception. Op dit moment werkt Nolan aan de sci-fi film Interstellar, die op 7 november 2014 in de bioscoop te zien moet zijn.

In onderstaande poll zijn alleen Nolans avondvullende films opgenomen. Zijn korte films blijven buiten beschouwing. Uiteraard ben je vrij om over alles te discussiëren in de reacties.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
surveys



NieuwsFilm

meest populair