'Iron Man 3' scoort nu al beter dan 'The Avengers'

Pas volgende week in de States en nu al bijna $200 miljoen wereldwijd.

Walt Disney Pictures heeft bekend gemaakt dat Iron Man 3 nu al op een voortreffelijke $195,3 miljoen staat terwijl het nog in de States, Rusland, China en Duitsland in première moet gaan. Hiermee scoort de superheldenfilm van regisseur Shane Black zelfs beter dan de Marvel Studios' kaskraker The Avengers (2012), die in het eerste weekend (exclusief de States) $185,1 miljoen noteerde.

Het is onder meer het beste openingsweekend ooit in Argentinië, Hong Kong, Indonesië, Vietnam, Taiwan, de Filipijnen, Maleisië en Singapore en het beste openingsweekend voor Marvel in Australië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Finland, Hongarije, Roemenië, Nieuw Zeeland en de eerder genoemde landen. In alle 42 landen waar het in première ging staat de film op nr. 1.

De vraag is nu of de mogelijk laatste Iron Man film het gaat volhouden. Het lijkt er op dat het de score van Iron Man (2008) en Iron Man 2 (2010) ruimschoots voorbijgaat. Deze scoorden respectievelijk $585,2 miljoen en $623,9 miljoen. Of de $1,5 miljard van The Avengers gehaald gaat worden, blijft voorlopig gissen.



NieuwsFilm

meest populair