Joe Wright topfavoriet voor regie 'Fifty Shades of Grey'

De screentest van Gus Van Sant was blijkbaar niet goed genoeg.

Joe Wright, die Anna Karenina regisseerde, voegt zich bij het gevecht om de regie van Fifty Shades of Grey. Hij lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn volgens meerdere bronnen van THR.

Wright heeft al meermaals samengewerkt met Focus en Universal, die samen vijf miljoen dollar betaalden voor de rechten op de Fifty Shades boekenserie. De regisseur maakte vier films met Focus: Anna Karenina, Hanna, Atonement en Pride & Prejudice.

Bronnen voegen wel toe dat er nog geen deal gemaakt is, en dat Wright nog niet de officiële regisseur is. Er wordt ook nog altijd gewerkt aan het scenario door Kelly Marcel. Zij baseert zich op de boekenserie van de Britse schrijfster E.L. James.

Andere kandidaten voor de regie van de film zijn Bennett Miller, Patty Jenkins en Gus Van Sant. De laatste heeft recentelijk nog testscènes gemaakt met acteur Alex Pettyfer, maar schijnbaar beviel het resultaat van die samenwerking niet goed genoeg.

Om die reden wordt nu dus overwogen om Wright in te huren, die met zijn film Antonement een Oscar-nominatie in de wacht wist te slepen. Hij staat er verder ook om bekend succes te boeken met films met daarin jonge vrouwelijke protagonisten.

Dat zal hem extra geschikt maken voor deze film, die de SM relatie volgt van de studente Anastasia Steele en de miljardair Christian Grey.

NieuwsFilm

meest populair