Lionsgate-baas reageert op slechte voorspellingen 'Pacific Rim'

Hij heeft er wel vertrouwen in.

Recentelijk schreven Variety en tal van andere websites dat Guillermo del Toro’s Pacific Rim gedoemd is een nieuwe Battleship te worden. Die film flopte enorm, en volgens Variety zou dat lot Pacific Rim ook te beurt vallen.

Genoeg reden dus voor het studiohoofd van Legendary Pictures, Thomas Tull, om te reageren. Volgens hem zal het allemaal wel meevallen. ”Het publiek dat de film heeft gezien, is verkocht,” vertelde hij Shock Till You Drop.

”Ik denk dat ons kernpubliek, en natuurlijk ook de fanboys, de film wil zien. Alle films worden natuurlijk onderworpen aan een voorspelling. Op dit moment is alles wat we tegen het publiek kunnen zeggen: als je de film gaat zien, ga je ervan houden, en je vrienden erover vertellen. Dat is alles wat we kunnen zeggen. Al het andere; het begint een beetje op een sportevenement te lijken. Elk weekend wordt er groots geopend met de nieuwste voorspellingen en dat vind ik vreemd. Toen ik een kind was, en Star Wars in de bioscopen uitkwam, dacht ik niet, ‘Ik weet het niet hoor, de trailer ziet er cool uit, maar de voorspellingen zijn slecht.’ Ik wist niet eens wat dat waren.”

Daarnaast moet natuurlijk gezegd worden dat de voorspellingen er vaak genoeg naast zitten. Denk bijvoorbeeld aan World War Z dat het met alle negatieve berichtgeving prima doet. Ook werd Hansel & Gretel: Witch Hunters een succes, terwijl dat ook niet in lijn der verwachtingen lag. Gaan jullie Pacific Rim in de bioscopen kijken?



NieuwsFilm

meest populair