Angelina Jolie is de best betaalde actrice

De tweede plek is voor Jennifer Aniston.

Het is alweer drie jaar geleden dat ze een grote film uitbracht, maar toch staat Angelina Jolie op de eerste plaats van de lijst die Forbes elk jaar uitbrengt met daarop de best betaalde actrices. Naar schattingen van het tijdschrift verdiende ze zo’n 33 miljoen dollar tussen juni 2012 en juni 2013.

Een groot deel van dat geld komt van Disneys Maleficent, die volgend jaar in de bioscopen gaat draaien. Voor haar werk aan de film kreeg ze alvast 15 miljoen dollar overgemaakt op haar bankrekening. Niet mis dus. Het is overigens meer dan ze vorig jaar verdiende, maar liefst dertien miljoen dollar meer.

De nummer twee op de lijst is Jennifer Lawrence, die een goed jaar achter de rug had. Zo kreeg ze de Oscar voor de Beste Actrice voor haar rol in Silver Linings Playbook, en verdiende ze een flinke duit met The Hunger Games. Het afgelopen jaar mocht ze in totaal 26 miljoen dollar bijschrijven.

Kristen Stewart daarentegen heeft flink ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. Toen stond ze nog op de eerste plek, met 34,5 miljoen dollar. Nu is ze nog maar goed voor de derde plek met een totale verdienste van 22 miljoen dollar. Echter, aangezien de Twilight filmserie tot een einde is gekomen, zal haar inkomen nog meer dalen. De kans dat ze volgend jaar op deze plaats staat is dus niet groot.

De vierde plek is dit jaar van Jennifer Aniston, die 20 miljoen dollar verdiende. Dat is, enigszins verrassend, bovenal geld dat ze krijgt van de megasuccesvolle serie Friends. Werken hoeft ze nooit meer, al is ze binnenkort te zien in We’re the Millers. Op de vijfde plaats staat Emma Stone, die 16 miljoen dollar binnenhaalde. Het grootste deel van dat geld is afkomstig van The Amazing Spider-Man.

Overigens bleek eerder dat Robert Downey Jr. de best betaalde acteur is van het afgelopen jaar.

1. Angelina Jolie: 33 miljoen dollar
2. Jennifer Lawrence: 26 miljoen dollar
3. Kristen Stewart: 22 miloen dollar
4. Jennifer Aniston: 20 miljoen dollar
5. Emma Stone: 16 miljoen dollar



NieuwsFilm

meest populair