Legendary Pictures wil meewerken aan 'Jurassic Park IV'

Na hun uiterst succesvolle samenwerking met Warner Bros. is het nu de beurt aan Universal Pictures.

Nu Legendary Pictures zijn banden heeft verbroken met Warner Bros., hebben CEO Thomas Tull en kornuiten besloten om in de toekomst samen te werken met Universal Pictures. Het eerste project dat ze zullen co-financieren is Dracula, met in de hoofdrol Luke Evans. Deze film verschijnt op 8 augustus 2014. Daarna hebben ze naar verluid interesse om financieel betrokken te zijn bij het langverwachte vervolg Jurassic Park IV , dat in 2015 zal verschijnen. Er is nog niks officieel, want Legendary wil namelijk ook zeggenschap over het script en andere creatieve elementen.

De nieuwe samenwerking met Universal betekent dat Legendary jaarlijks 275 miljoen dollar moet investeren in projecten van de studio. Een franchise zoals Fast and Furious valt hier buiten, maar Jurassic Park behoort wel tot de mogelijkheden.

De verhuizing van Legendary naar Universal betekent dat Tull en zijn team meer controle hebben over hun eigen films en een grotere catalogus van personages en franchises hebben die eventueel beschikbaar zijn voor crossover-projecten. Tot het zover is, resteren er nog een aantal samenwerkingen met Warner Bros., zoals Godzilla, 300: Rise of an Empire, Crimson Peak en Interstellar. Het project Seventh Son, dat begin volgend jaar uitkomt, is mee verhuisd naar Universal. Legendary ontwikkelt zelf ook andere projecten, zoals Warcraft.



NieuwsFilm

meest populair