'X-Men: Apocalypse' zou direct vervolg zijn op 'Days of Future Past'

Alle acteurs uit 'Days of Future Past' zouden terug moeten keren.

Is dit een nieuw record? Dat zou goed kunnen. Krap twee dagen na de aankondiging van Bryan Singer, is er al een gerucht over X-Men: Apocalypse. Bleeding Cool stelt dat de film een direct vervolg wordt op X-Men: Days of Future Past.

Er moet een duidelijke verhaallijn zijn die Apocalypse en Days of Future Past aan elkaar verbindt. Het personage Apocalypse is daarbij cruciaal volgens de site, die zich op anonieme bronnen baseert. De bronnen maken verder duidelijk dat vrijwel alle acteurs van Days of Future Past terug zouden moeten keren voor dit vervolg. Het betreft dan zowel acteurs van de First Class-franchise, als die van de oude X-Men.

Verder zegt Bleeding Cool nog dat er een flink aantal nieuwe personages voor zullen komen in de film. Hoe Fox om zal gaan met de twijfels waar Hugh Jackman mee blijkt te kampen, wordt niet duidelijk uit het bericht, al zal de studio mogelijk wapperen met een flinke geldstapel.

Overigens is het wel apart dat de studio Apocalypse voor 2016 gepland heeft. Dat is wel een heel groot gat voor een tweeluik. Een gat van een jaar, dat bijvoorbeeld bij de Hobbit-franchise tussen elke film zit, is nog redelijk acceptabel, maar twee jaar zou wel een flink gat zijn. Toch kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de studio nu pas de knoop heeft doorgehakt om plannen (die er mogelijk al langere tijd waren), uit te voeren, betreffende het tweeluik.

Het is interessant dat Fox nu zo actief werkt aan het bouwen van zijn Cinematic Universe rond de X-Men-franchise. Het is immers ook nog maar een dag geleden dat Simon Kinberg aangesteld werd als creatief brein achter het geheel. Dat bestaat naast deze twee films die nu op de planning staan, ook nog uit een mogelijke derde Wolverine, en nog uit een X-Force-film.



NieuwsFilm

meest populair