'De Nieuwe Wildernis' heeft mooiste filmposter van 2013

Lezers van de TV-krant verkozen de poster tot de mooiste.

De uitslag van de jaarlijkse TV Krant Filmposter Verkiezing is bekendgemaakt. De natuurfilm De Nieuwe Wildernis kreeg het overgrote deel van de bijna zestigduizend stemmen die zijn uitgebracht. Dat meldde de organisatie gisteren. De winnende poster zie je samen met de runner-ups onderaan dit bericht.

Het is pas de derde keer dat een Nederlandse filmposter de prijs wint. In 2008 won Oorlogswinter en in 2010 Sint. Dit jaar was de andere grote kanshebber The Hobbit: The Desolation of Smaug, waarvan de poster op de tweede plaats strandde. Daglicht completeerde de top drie.

Producent Ignas van Schaick van De Nieuwe Wildernis liet weten blij te zijn met de prijs. ” Honderden ontwerpen zijn gesneuveld voordat we het juiste gevoel te pakken hadden. De dravende konikpaarden onder een typisch Hollandse dreigende wolkenlucht staan symbool voor de woeste natuur die nog in ons land aanwezig is."

De complete toplijst kun je hier vinden. Overigens loopt de FilmTotaal Verkiezing van de Beste Filmposter nog. Stemmen kan hier; The Hunger Games: Catching Fire staat op dit moment vooraan.







NieuwsFilm

meest populair