Poll

POLL: De films met Leonardo DiCaprio

Stem op jouw favoriet en jouw minst favoriete film van deze geliefde acteur.

door Bram de Groot op 19.01.2014 om 19:15 in Poll
Acteur Leonardo DiCaprio bleek twee weken geleden veruit de meest favoriete acteur van de FilmTotaal-bezoekers. In onderstaande POLLs kijken we naar zijn carrière, die een enorme impuls kreeg door James Camerons Titanic en onlangs een zoveelste hoogtepunt beleefde met de uiterst sterk ontvangen misdaadkomedie The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese.

DiCaprio startte zijn carrière via een hele reeks tv-series en via wat kleinere titels kreeg hij in 1995 belangrijke bijrollen in Lasse Hallströms What's Eating Gilbert Grape (1993), waarvoor hij zelfs een Oscarnominatie kreeg voor Beste mannelijke bijrol, en Sam Raimi's The Quick and the Dead (1995). Via hoofdrollen in The Basketball Diaries (1995) en Baz Luhrmanns Romeo + Juliet (1996) kwam zijn definitieve doorbraak met zijn rol in James Camerons kaskraker en Oscarwinnaar Titanic (1997), die de deur naar verdere successen openzette. Na titels als Danny Boyle's The Beach (2000) en Gangs of New York (2002) - de eerste samenwerking tussen Martin Scorsese en DiCaprio - verscheen hij in 2004 wederom in een film van Scorsese: The Aviator (2004). De film won vijf Oscars en DiCaprio werd voor de eerste keer genomineerd voor een Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol.

In 2006 wist DiCaprio wederom te scoren met de Oscarwinnaar The Departed (2006) - wederom met Scorsese - en Blood Diamond (2006). Voor de laatste werd hij voor de tweede keer door de Academy genomineerd voor zijn hoofdrol. Via films als Sam Mendes' Revolutionary Road (2008) en Shutter Island (2010) - zijn vierde film met Scorsese - kwam hij uit bij Christopher Nolans kaskraker Inception (2010), voor DiCaprio de financieel succesvolste film na Titanic. Afgelopen jaren dook hij op in Clint Eastwoods biopic J. Edgar (2011), Quentin Tarantino's Django Unchained (2012) en Baz Luhrmanns The Great Gatsby (2013). Sinds enkele weken is DiCaprio te zien in The Wolf of Wall Street (2013), de vijfde samenwerking met Scorsese en de film die hem zijn derde Oscarnominatie bezorgde voor 'Actor in a Leading Role'.

Hieronder kun je stemmen op je eigen favoriete film met DiCaprio en de film die het minste kon overtuigen. De films Poison Ivy (1992) en Critters 3 (1991) zijn met opzet niet opgenomen in de POLLs, aangezien zijn aandeel in deze mager ontvangen titels beperkt was. Succes!
free polls
survey tools


45 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Hé, dit doet mij precies ergens aan denken....

BEST: The Departed

WORST: Blood Diamond

JamesBond

Avatar

BESTE: 'The Great Gatsby'

MINSTE: 'Body Of Lies' (maar nog steeds erg sterk)

Rickymelis

Avatar

Beste: Inception Slechtste: The man in the iron mask, fantastisch acteur die Dicaprio, hopelijk verdiend hij snel een Oscar.

nicolaas1982

Avatar

Celeberty was voor mij 1 van z'n slechtste.
Mijn top 3 met hem zijn
Inception
Revolutionairy road en titanic.

Waarom die laatste 2 zo hoog?
Titanic vond ik hem erg goed doen. Jim cameron is geen makkelijk regiseur en de film was gewoon gigantisch.
Wat hij in die film heeft bereikt als jonkie vond ik echt ongelofelijk..
Ik vind het ook echt schande dat hij tijdens de prijzen regen toen ook geen nominaties heeft ontvangen.

Ik heb hier gekozen voor revolutionairy road als zijn beste.
De film is geen makkie om naar te kijken, maar hij speelt wel heel erg sterk en heeft veel diepte in die rol gebracht. Kate winslet was toen op haar allerbeste en dat moet niet makkelijk voor hem zijn geweest, maar hij deed het wel.

Ik vond en vind hem altijd al een goed acteur, maar hij gaat een klassieker worden...

tjad1992

Avatar

Ik verbaas me er wel over waarom The man in the iron mask zo slecht scoort want ik vind het een gigantisch goede film met een goede pot acteurs. Jeremy Irons, Leo, Malkovich, stuk voor stuk goede acteurs die in naar mijn idee een goede film spelen.

Misschien komt het ook wel omdat ik het verhaal gewoon interessant vind.

KingKong22

Avatar

Volgens mij stemmen sommige mensen op Titanic voor minst omdat ze denken dat het een meiden film is

johnwayne

Avatar

Ik vind DiCaprio de beste acteur van z'n generatie, met een, voor een pas 39-jarige, imposante lijst films. Ik kan ook niet zeggen dat er een film tussen zit waarin hij niet goed acteert. Dat neemt niet weg dat er wel enkele films tussen zitten die ik minder vind (maar dat ligt niet aan hem).
Ik vind z'n laatste rol in 'The Wolf of Wall Street' z'n beste omdat hij hier als acteur werkelijk alles uit de kast haalt. Ik hoop dat hij hiervoor de Oscar eindelijk wint (had hij destijds voor "What's eating Gilbert Grape' ook al moeten krijgen).
Z'n slechtste film 'The Beach", de enige Danny Boyle-film die ik echt waardeloos vind.

Joslyn

Avatar

Man in the iron mask was dramatisch ondanks goede andere goede acteurs.
Zijn beste departed of inception. Whats eating Gilbert is oon erg goed. Ik heb zelf een pleuris hekel aan Titanic

SciFiFanaat

Avatar

Beste: Inception met vlak daar achter Shutter Island.

Slechtste: Titanic.

SciFiFanaat

Avatar

KingKong22 "Volgens mij stemmen sommige mensen op Titanic voor minst omdat ze denken dat het een meiden film is"


Nee, de reden dat ik voor Titanic gestemd is dat naar mijn mening je geen oervervelend en fictief liefdesverhaal moet stoppen in een film over een waargebeurde ramp waarbij meer dan 1000 mensen het leven lieten.

Havoc

Avatar

Beste: Inception
Slechtste: Django Unchained

Goov25

Avatar

Beste: Inception
Slechtste: J.Edgar

bose

Avatar

Leuke poll met veel goede films
departed,wolf,romeo,inception. toch maar voor een kleintje gegaan
Revolutionary Road.

Frietgezicht

Avatar

Meest favoriete(dus zeker niet de beste maar is ook soort jeugsentiment,vaak gezien) : The Quik and the Dead. 1ste stem zie ik.
Minst favoriete : The Aviator (dat is nog lastiger vol te houden dan een dik wijf naakt op je gezicht laten zitten)

bose

Avatar

benjamin "Hé, dit doet mij precies ergens aan denken....

BEST: The Departed

WORST: Blood Diamond"


even je reactie weten waarom blood diamond de slechtste?

Secret1994goesFilm

Avatar

Sterk acteur...
twijfel ging tussen Great Gatsby en Inception...
Maar uiteindelijk voor de té zalige Sci Fi wereld van Nolan gegaan: Inception...
Heb weinig slechte gezien... en heb misschien maar helft van z'n films gezien... (onderste helft bijna geen enkele behalve Titanic
MAar de minste die ik heb gezien was Body Of Lies, ik keek echt uit naar de film, maar hij was redelijk saai vond ik...

benjamin

Avatar

bose "even je reactie weten waarom blood diamond de slechtste?"


Film leek veelbelovend als blockbuster met inhoud, maar geraakt daar niet omdat naar mijn mening de regisseur z'n publiek zat te onderschatten - eindresultaat is mooi in beeld gebracht en goed geacteerd door DiCaprio, maar is verder een hol en voorspelbaar verhaaltje.

johnwayne

Avatar

SciFiFanaat "Nee, de reden dat ik voor Titanic gestemd is dat naar mijn mening je geen oervervelend en fictief liefdesverhaal moet stoppen in een film over een waargebeurde ramp waarbij meer dan 1000 mensen het leven lieten."


Wanneer je zo denkt zul je een hele hoop goede films missen. Denk maar eens aan al die films die over diverse oorlogen gemaakt zijn, waar hopen spannende avonturenfilms maar ook soms romantische drama's over zijn gemaakt. Om maar enkele klassiekers te noemen: Where Eagles Dare, Kelly's Heroes, The Dirty Dozen(alsof WO II een spannend jongensboek was, over alle doden en gruwelen tijdens die oorlog geen woord), Inglorious Bastards (W.O. II word neergezet als sprookje met horrorelementen), Gone with the wind (romantisch drama tijdens burgeroorlog), Dr. Zhivago (nog een romantisch drama maar nu tijdens W.O.I en russische revolutie).
Titanic kent inderdaad een fictief liefdesverhaal, maar is historisch nog redelijk correct wat betreft de ramp zelf, en is niet respectloos naar de slachtoffers van toen.

Angelater

Avatar

Vond hem het beste in 'The Departed', en verder kan ik niet mee doen aan de tweede POLL. Iets te lastig.

Decepticon

Avatar

KingKong22 "Volgens mij stemmen sommige mensen op Titanic voor minst omdat ze denken dat het een meiden film is"
Dat gevoel krijg ik ook ee beetje. Dat zijn waarschijnlijk de puberale stemmers, die geen gevoel voor romantiek hebben en alleen aan platte seks en denken en van actiefilms houden?
Terwijl het romantische verhaal tussen de 2 verschillende klasses, net de kracht van de film is, ik vind Titanic juist ook een goed romantisch drama.

Mijn stemmen gaan naar:

Beste: Inception
Minste: The Great Gatsby

Maar feit is, DiCaprio acteert altijd goed, dat een film minder goed in iemands smaak valt, zal en kan niet (gauw) aan hem liggen.
Ik heb nog niet alles van/met hem gezien, zijn oudere films van voor Titanic, alleen The Quick and the Dead. Dat komt omdat ik destijds niet geinteresseerd was in dat soort drama's. Binnenkort maar eens een paar checken.
Celebrity en Don's Plum heb ik volgens mij niet eens van gehoord, vreemd.

eltorro

Avatar

De man heeft nogal een wisselende carriere, soms zijn zijn rollen echt goed en soms ook behoorlijk slecht.

Maar zijn beste rol is: What's Eating Gilbert Grape (1993)

Zijn slechtste rol is: Blood Diamond en Inception, maar omdat Inception nog wel goed is heb ik maar gestemd op Blood Diamond.

M0vieFreak

Avatar

Wat een geweldige acteur! Voor mij is hij de beste! In elke film is hij erg sterk in zijn rol. Dit is wel moeilijk te kiezen met al deze geweldige films...

FilmMaster

Avatar

Best: Inception
Worst: The Man With The Iron Mask

Bluemeister

Avatar

Best: Shutter Island
Worst: The Aviator

spooklift

Avatar

Ik heb zijn films niet veel gezien.

Best: Titanic (1997)
Slechtst: The Departed (2006)

Hoewel dat The Departed (2006) nog goed is. Ik heb maar zijn 5 films gezien.

NWRfan

Avatar

De vraag in de Poll is een beetje dubbelzinnig. Mensen hierboven reageren op de vraag waar Leo DiCaprio het beste was, maar het gaat om de beste film ´waar hij in speelt´ right? Ik bedoel, in J. Edgar speelde hij op zich een goede rol, maar was een zeer matige film, wat ook geldt voor The Great Gatsby. In Django had hij weliswaar een bijrol (die hij overigens geweldig invulde), maar is een betere film dan TGB...
Zijn beste prestatie leverde hij met The Wolf of Wall Street, tot nu toe echt het toppunt van zijn carrière. Ik vind DiCaprio echt een zeer goede acteur, maar in mijn ogen is hij niet zo veelzijdig als Ryan Gosling. Hij speelt vaak ongeveer dezelfde, twisted, characters. En daar is hij dan ook de beste in, maar Gosling heeft imo een breder repertoire.

jaime91

Avatar

benjamin "Hé, dit doet mij precies ergens aan denken....

BEST: The Departed

WORST: Blood Diamond"

Haha verdomd! Schmoesknow. :E

Ik ga geen keuze maken want daarvoor heb ik er te weinig met Dicaprio gezien.

Jonathancrane

Avatar

Beste - Inception
Slechtste - Romeo + Juliet

Beide zijn met DiCaprio, maar niet de reden waarom ik de ene film haat en de andere van hou. Inception komt dankzij de geweldige combinatie van verhaal en suspense, en Romeo + Juliet haat ik vanwege Baz Luhrman overdreven decors, muziek en lachwekkende dialogen/personages. Althans, dat vind ik dan weer.

Deniro

Avatar

Zijn beste rol is verreweg in 'What's eating Gilbert Grape'. Dat die daar geen oscar voor heeft gekregen is een schande, maar ik weet ook niet wat de concurrenten waren eigenlijk. Eigenlijk vind ik zijn rol in Titanic het slechtst, maar ook niet heel erg slecht eerlijk gezegd.. Hij speelt niet bijzonder en een beetje oppervlakkig, maar ik heb me prima vermaakt met die film.

Symn

Avatar

tjad1992 "Ik verbaas me er wel over waarom The man in the iron mask zo slecht scoort want ik vind het een gigantisch goede film met een goede pot acteurs. Jeremy Irons, Leo, Malkovich, stuk voor stuk goede acteurs die in naar mijn idee een goede film spelen.

Misschien komt het ook wel omdat ik het verhaal gewoon interessant vind."


Misschien door dat belachelijke Amerikaanse accent?

JamesBond

Avatar

EDIT: Het is al aangepast Smiley face

horizon

Avatar

Tja.... Great Gatsby en WoW niet gezien... dus tja...

... stem dus maar op Gilbert want toen liet hij al zien dat hij een grote toekomst als acteur had.

Ik vind de vraagstelling wel jammer. Het zou mooier zijn geweest als de vraag was geweest in welke film je hem het beste vond acteren.

En al die stemmen op Titanic vind ik apart. Dat was toch gewoon een goede film.

Deniro

Avatar

horizon "
Ik vind de vraagstelling wel jammer. Het zou mooier zijn geweest als de vraag was geweest in welke film je hem het beste vond acteren.

En al die stemmen op Titanic vind ik apart. Dat was toch gewoon een goede film."

Ik denk dat meerdere mensen die vraagstelling, net als ik, ook eventjes verwarden met 'in welke film vond je hem het beste acteren', want Titanic was een erg goeie film, maar zijn rol was naar mijn mening niet bijzonder, in tegenstelling tot veel andere films met hem.Toch speelt hij ook daar niet slecht

PRIME

Avatar

benjamin "Hé, dit doet mij precies ergens aan denken....

BEST: The Departed

WORST: Blood Diamond"


Hoezo vond je Blood Diamond zo slecht, dan?

B@chelor

Avatar

The Departed, Wolf en Django. Minst favo.....heb ik niet. Ik heb trouwens niet alle films van hem gezien (Marvin's Room, Don's Plum, The Basketball Diaries en Celebrity)

benjamin

Avatar

PRIME "Hoezo vond je Blood Diamond zo slecht, dan?"


Zo slecht is ook een beetje overdreven: de meeste films met DiCaprio zijn gewoon goed, dus is een film die eerder matig is rap de minste.

Gigan72

Avatar

Best Inception
Worst die met die boot wat een bagger film is dat pffff

Ik mis trouwens Growing Pains en Santa Barbara in het rijtje :E

nicolaas1982

Avatar

Frietgezicht "
Minst favoriete : The Aviator (dat is nog lastiger vol te houden dan een dik wijf naakt op je gezicht laten zitten)"


Dit is 1 van de weinige films waar ik uit de bios ben gelopen...
Wat was die film langdradig en saai gemaakt zeg.
Maar acteerwerk in die film is wel goed vind ik!

nicolaas1982

Avatar

Ik wil nog even wat kwijt over Titanic...
De mensen van mijn generatie vinden de film over het algemeen slecht.. dat komt omdat Leo toen helemaal de hemel in werd geprezen door de media en elk meisje minimaal 3x naar de bios ging om naar hem te kijken.

De oudere generaties vinden de film juist prachtig omdat hij inderdaad redelijk waarheidsgetrouw is en gewoon heel goed gemaakt is.

De jongere generatie slaat de film vaak over omdat het over geschiedenis gaat en er romantisch voorstaat.
Ik heb hem 2 jaar geleden gedraaid voor een groep van 45 jongeren tussen de 14 en 18 jaar en hen uitgedaagd om de film helemaal uit te zitten.
Daarbij heb ik ze eerst artikelen laten lezen over Titanic en hoe de film tot stand is gekomen.

Na 3 uur had de film er zeker 40 fans bij en waren de jongeren blij dat ik dat had gedaan.
En wat was de mening over leo in die film door hen?
Hij speelt echt steen goed!

Jammer dat mensen (vooral mannen) zo snel negatief spreken over zo'n film.
Wat de uitslag ook word, Titanic is zeker zijn slechtste film niet. Bij verre na niet!

Zo Ik heb gesproken :P

Blockbuster

Avatar

Ja hoor, groot fan hiero, alles op dvd! Tja, wat is slecht. Waarom staat Critters III (1992) er niet bij? Dat is dus zijn debuutfilm. Gewoon vermakelijke onzin. :D

Voor What's Eating Gilbert Grape had ie al een Oscar moeten krijgen (was alleen nominatie). Don's Plum is idd wel een megaflop, maar dat was gewoon een expirimenteel project van hem en Tobey Maguire. Wat ik dat echt het slechtste zou vinden? Dan toch maar Total Eclipse. Gaat alleen de geschiedenisboeken in vanwege de naaktscènes van Leo (inclusief full frontal).

Mijn Top 5 favoriete films: 1. Titanic, 2. Romeo + Juliet, 3. The Beach, 4. Catch Me If You Can, 5. What's Eating Gilbert Grape.

Is dit weer zo'n cliché poll waarin bijna iedereen op Titanic gaat stemmen als slechtste film? Wat is er zo slecht aan? Als ie slecht zou zijn, was het wel een megaflop geworden.

benjamin

Avatar

Blockbuster "Als ie slecht zou zijn, was het wel een megaflop geworden."


Opbrengsten zeggen niks over kwaliteit, of ben jij ook één van die mensen die Twilight zo'n meesterwerk vindt.

centr1no

Avatar

Het lijkt er op dat ik een van de weinigen ben die Leo Dicaprio helemaal niet zo'n goed acteur vinden.
Zeker in zijn laatste films is het allemaal meer van hetzelfde.
En hoe bekender iemand is hoe moeilijker het wordt om iemand anders te zien dan 'die bekende acteur'.

Perrysh

Avatar

Te veel goede films om uit te kiezen. Gisteravond toen ik terug kwam uit de bios maar gekozen voor zijn meest recente film vanwege de zeer indrukwekkende acteerprestatie en mijn meest vermakelijke filmbezoek in tijden. Slechtste film heb ik niet gekozen, deze man maakt niet zo veel slechte keuzes. Vanaf zeer jonge leeftijd zet hij al rollen van uitmuntend niveau neer.

jefta22

Avatar

Allereerst: ik heb nog (lang) niet alle films van hem gezien. Dus heb even een lijstje gemaakt van wat ik wel gezien heb en daar baseer ik mijn beoordeling op.

Beste: The Wolf Of Wallstreet. De film zelf vind ik helemaal geweldig. Daarbovenop komt die meesterlijk acteerprestatie van DiCaprio nog eens. Alhoewel Django Unchained ook akelig dichtbij komt haha!

Minste: Romeo + Juliet. Komt vast door het feit dat ik geen fan ben van de combi drama/romantiek. De film zelf heeft me ook nooit weten te raken.

NieuwsFilm

meest populair