Algemeen

'Gravity' én '12 Years a Slave' winnen PGA award

Voor het eerst zijn er twee winnaars.

door Jim Pedd op 20.01.2014 om 11:38 in Algemeen
Voor de vijfentwintigste keer zijn gisteren de Producers Guild Awards uitgereikt. In een opmerkelijke zet is besloten om niet één, maar twee films de hoofdprijs toe te kennen dit jaar. Omdat de producenten niet konden kiezen, werd maar besloten om zowel 12 Years a Slave als Gravity te bekronen tot beste film van het jaar.

Velen hadden verwacht dat net als bij de SAG Awards American Hustle zou winnen. Dat is dus niet het geval, de film eindigde op de derde plek voor de prijs. Verder won We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks de prijs voor de beste documentaire, en Frozen werd benoemd tot de beste animatiefilm. Behind the Candelabra, de televisiefilm van HBO, won in de categorie beste productie voor op televisie.

De afgelopen vierentwintig jaar was de winnaar van de PGA ook de winnaar van de Oscar voor de beste film. Dat feest gaat dit jaar dus niet op, tenzij de Oscars ook een dergelijke opmerkelijke zet maken. Hieronder zie je de trailer van 12 Years a Slave, en daaronder de trailer van Gravity. Uiteraard gevolgd door het hele lijstje met winnaars.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de televisiewinnaars, dan verwijzen we je door naar SerieTotaal. Met dit jaar een Nederlands tintje aan het feest.


Outstanding Producer of Theatrical Motion Pictures (TIE):
Gravity
12 Years a Slave

Outstanding Producer of Documentary Motion Pictures:
We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks

Outstanding Producer of Animated Theatrical Motion Pictures:
Frozen

Outstanding Producer of Longform Television:
Behind the Candelabra

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik verwacht nog steeds dat de Oscar voor 12 Years A Slave zal zijn, misschien met American Hustle als outsider. Frozen lijkt nu al de winnaar voor elke prijs die nog komt.

FilmMaster

Avatar

Ik zeg jullie eerlijk, ik heb in 2013 nog nooit zoveel ovverated films in 1jaar gezien.
Inside Llewyn Davis, heeft helemaal geen ene globe gehad, en heeft maar 1 oscarnominatie.
Gekkewerk.

johnwayne

Avatar

FilmMaster "Ik zeg jullie eerlijk, ik heb in 2013 nog nooit zoveel ovverated films in 1jaar gezien.
Inside Llewyn Davis, heeft helemaal geen ene globe gehad, en heeft maar 1 oscarnominatie.
Gekkewerk."


Welke films vond je overrated? Heb je Inside Llewyn Davis al gezien? En zo ja, is die echt zoveel beter dan die andere genomineerde films?

FilmMaster

Avatar

johnwayne "Welke films vond je overrated? Heb je Inside Llewyn Davis al gezien? En zo ja, is die echt zoveel beter dan die andere genomineerde films?"

Ja ik heb die film al gezien, en de film is beter dan Gravity, 12 Years a Slave, Blue Jasmine, Wolf of Wallstreet enz....

Dat komt omdat Llewyn Davis, mooi camerawerk heeft, een fantastisch mooi verhaal, en prachtige muziek.
Maar dat is denk ik een smaak verschil. Ook speelt Oscar Isaac fantastisch z'n rol, heel geloofwaardig, niet zo over de top, en niet "kijk mij eens oscarwaardig zijn" .

benjamin

Avatar

FilmMaster "Ook speelt Oscar Isaac fantastisch z'n rol, heel geloofwaardig, niet zo over de top, en niet "kijk mij eens oscarwaardig zijn" ."


Net als in mijn ogen Bullock, Blanchett en DiCaprio.

Yor=

Avatar

Afgelopen weekend Prisoners gezien en het verbaasd me dat die nergens in de lijstjes terugkomt. Wat een goede film! En mijn inziens voldoet die ook aan de eisen die Hollywood normaal aan films oplegt om te voor prijzen te nomineren...

NieuwsFilm

meest populair