'Gravity' én '12 Years a Slave' winnen PGA award

Voor het eerst zijn er twee winnaars.

Jim Pedd 20 januari 2014 11:38 in Algemeen
Voor de vijfentwintigste keer zijn gisteren de Producers Guild Awards uitgereikt. In een opmerkelijke zet is besloten om niet één, maar twee films de hoofdprijs toe te kennen dit jaar. Omdat de producenten niet konden kiezen, werd maar besloten om zowel 12 Years a Slave als Gravity te bekronen tot beste film van het jaar.

Velen hadden verwacht dat net als bij de SAG Awards American Hustle zou winnen. Dat is dus niet het geval, de film eindigde op de derde plek voor de prijs. Verder won We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks de prijs voor de beste documentaire, en Frozen werd benoemd tot de beste animatiefilm. Behind the Candelabra, de televisiefilm van HBO, won in de categorie beste productie voor op televisie.

De afgelopen vierentwintig jaar was de winnaar van de PGA ook de winnaar van de Oscar voor de beste film. Dat feest gaat dit jaar dus niet op, tenzij de Oscars ook een dergelijke opmerkelijke zet maken. Hieronder zie je de trailer van 12 Years a Slave, en daaronder de trailer van Gravity. Uiteraard gevolgd door het hele lijstje met winnaars.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de televisiewinnaars, dan verwijzen we je door naar SerieTotaal. Met dit jaar een Nederlands tintje aan het feest.


Outstanding Producer of Theatrical Motion Pictures (TIE):
Gravity
12 Years a Slave

Outstanding Producer of Documentary Motion Pictures:
We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks

Outstanding Producer of Animated Theatrical Motion Pictures:
Frozen

Outstanding Producer of Longform Television:
Behind the Candelabra

NieuwsFilm