Akiva Goldsman: nog geen groen licht voor 'The Dark Tower'

Hij bevestigt de gesprekken met Aaron Paul.

Sinds Ron Howard vertelde dat de mensen die werken aan The Dark Tower een gelofte van stilte hebben genomen, hebben we niets meer van hen gehoord. Dat veranderde toen Aaron Paul enige weken geleden liet weten met Howard gesproken te hebben om Eddie Dean te spelen.

Nu is Akiva Goldsman kort op de film ingegaan. Hij bevestigde het verhaal van Aaron Paul. Hem werd de rol nog niet aangeboden, maar er werd wel al over gesproken. En wat blijkt? De film heeft nog geen groen licht gekregen, maar er wordt wel nog aan gewerkt. ”Het project gaat nog niet officieel door, maar we zullen het nooit loslaten. Totdat Stephen [King] het van ons afpakt.”

Vervolgens vroeg Collider aan Goldsman of er al castleden gekozen werden door de filmmakers. ”Nee!” begon Goldsman te lachen. ”Maar ik vind het wel leuk om over te lezen!”

Klaarblijkelijk willen zowel Howard als Goldsman het project maar al te graag realiseren. Het plan is tot nu toe altijd geweest om drie films en drie miniseries te maken. Voorlopig zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Zo werkt Howard aan Heart of Sea en Inferno en schrijft Goldsman aan het scenario van Insurgent. En beiden hebben nog andere projecten lopen.

Toch zou het goed kunnen dat het project ooit gerealiseerd wordt. Niet alleen zijn King-verfilmingen mateloos populair, ook ondernemen televisiezenders steeds meer ambitieuze projecten. The Dark Tower zou zo gezien niet misstaan bij een zender als HBO, dat vorig jaar liet zien met Behind the Candelabra ook geweldige films af te leveren.



NieuwsFilm

meest populair