Frank Lammers is 'Michiel de Ruyter'

En de rest van de cast van dit acht miljoen euro kostende project is ook bekend.

A-Film heeft bekend gemaakt wie allemaal de hoofdrollen gaan spelen in de epische film Michiel de Ruyter, van regisseur Roel Reiné. De peperdure film heeft een flink aantal bekende Nederlandse acteurs en actrices in de hoofdrollen. Acht miljoen euro wordt in het project gestoken, waarvan de opnames op 20 mei van start gaan.

De hoofdrol is voor Frank Lammers, die we kennen van films als De Marathon en De Bende van Oss. Hij is Michiel de Ruyter, bevelhebber van de Nederlandse vloot, die het in diverse spectaculaire zeeslagen opneemt tegen de Engelsen. Hij wordt bijgestaan door Sanne Langelaar (Alles is Familie), die de rol van zijn geliefde Anna van Gelder speelt.

Nils Verkooijen (Oorlogsgeheimen) speelt Engel de Ruyter, de zoon van Michiel en Anna. Dochters Neeltje en Greetje de Ruyter worden gespeeld door Jada Borsato en Isa Lammers. Dan is er nog Lukas Dijkema, die Jan van Brakel speelt. Hij was kapitein en een belangrijke bondgenoot van Michiel de Ruyter.

Bijna vanzelfsprekend is Barry Atsma (Lucia de B.) ook in de film gecast. Hij speelt de rol van raadspensionaris Johan de Witt, de machtigste man van de Republiek der Nederlanden. Lieke van Lexmond (Toscaanse Bruiloft) speelt Wendela Bicker, de vrouw van De Witt. De broer van Johan, Cornelis de Witt, wordt gespeeld door Roeland Fernhout (Phileine Zegt Sorry).

Andere castleden zijn Hajo Bruins (admiraal Maarten Tromp), Egbert-Jan Weeber (Willem III), Jelle de Jong (Hans Willem Bentinck), Derek de Lint (Johan Kievit), Pip Pellens (Klaartje(, Jules Croiset (Jacob de Graeff), Victor Löw (De Waerd), Eugene Bervoets (Van Ginneken), Filip Peters (Dequesne), Tygo Gernandt (Jozef van Ghent), Bas van Prooijen (Gijs) en Joost Koning (Kees).

De op een scenario van Alex van Galen en Lars Boom gebaseerde film speelt zich halverwege de zeventiende eeuw af. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht.

De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren.

Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Naar verwachting komt Michiel de Ruyter begin 2015 uit in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair