Bryan Singer: "vergeet de continuïteitsfouten in de X-Men films"

Dat zijn er dan nogal wat...

Tegenover SciFiNow heeft X-Men: Days Of Future Past-regisseur Bryan Singer zich uitgelaten over de flinke discussies die er zijn over de vele continuïteitsfouten in de X-Men films.

De X-Men-franchise wordt al geruime tijd zwaar bekritiseerd vanwege een aantal tegenstrijdige verhaallijnen en de samenhang tussen de films. Singer:

"Sommige dingen moet je gewoon vergeten. Zo was in X-Men 3 het personage Bolivar Trask [In Days Of Future Past gespeeld door Peter Dinklage] een Afro-Amerikaanse man. En voor X-Men 1 schreef ik een zin waar ik nu spijt van heb: 'Toen ik 17 was, ontmoette ik een jongeman genaamd Erik Lensherr' en voor X-Men: First Class heb ik dat veranderd. Ik hoop dat het publiek dit soort zaken wil vergeten, maar voor de rest houd ik mij aan het universum."

Hiermee legt de regisseur van de eerste twee X-Men films - en schrijver/producent van een aantal andere delen - de schuld dus deels bij zichzelf. Singer ging ook in op het korte fragment aan het einde van The Wolverine waarin Patrick Stewarts personage Professor x te zien is:

"Simon Kinberg [schrijver / producent] en ik schreven kleine scène voor het einde van The Wolverine die James Mangold regisseerde, waarin Patrick Stewart opnieuw in het universum wordt geïntroduceerd. En daar hebben we nu voordeel van."

Waarschijnlijk krijgen we in het aanstaande X-Men: Days of Future Past een snelle uitleg van die scène. Maar misschien ook niet. In ieder geval draait de eerstvolgende X-Men film vanaf 22 mei in de Nederlandse bioscoop.

Hieronder een snelle schets van de continuïteitsfouten:



NieuwsFilm

meest populair