Algemeen

Opnames 'Insurgent' van start

Het vervolg op tienerfilm Divergent.

door Jim Pedd op 29.05.2014 om 08:00 in Algemeen
Lionsgate heeft laten weten dat de productie van Insurgent van start is gegaan. De film is het vervolg op de blockbuster Divergent en moet al in maart 2015 in de bioscopen uitkomen. Hoofdrollen zijn wederom weggelegd voor Shailene Woodley, Theo James en Kate Winslet. Verder is Octavia Spencer nieuw toegevoegd aan de cast van de door Robert Schwentke geregisseerde film.

In Insurgent staat er meer dan ooit op het spel voor Tris (Woodley), nu ze in de dystopische ruïnes van het futuristische Chicago op zoek is naar nieuwe bondgenoten en antwoorden op belangrijke vragen. Tris en Four (James) zijn nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine (Winslet), de leider van de machtsbeluste Eruditie-elite.

In een race tegen de klok moeten ze uitvogelen waarom de familie van Tris zichzelf opgeofferd had en waarom de leiders van de Eruditen alles in hun macht doen om hen tegen te houden. Achtervolgd door keuzes uit het verleden en wanhopig om haar geliefden te beschermen moet Tris, met Four aan haar zijde, het ene na het andere obstakel zien te overwinnen, terwijl ze de waarheid over het verleden en tegelijk de toekomst van hun wereld proberen uit te vinden.

In april 2011 kwam het eerste boek in de trilogie van Veronica Roth uit. Ondertussen zijn er meer dan 22 miljoen exemplaren van de boeken verkocht. De filmfranchise is de derde best verdienende van studio Lionsgate, dat meer scoorde met de Hunger Games en Twilight franchises.

Een derde en vierde film staan verder ook al gepland. In maart 2016 komt Allegiant – Part 1 uit en een jaar later Part 2.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair