FEATURED: DC-films die Warner moet maken

Welke iconische personages moeten naar het witte doek?

Met Man of Steel werd het startschot gegeven voor het DC Cinematic Universe. De eerstvolgende film in de franchise van Warner Bros. zal Batman v Superman: Dawn of Justice worden en daarnaast zijn er nog negen andere DC-films in ontwikkeling. In dit artikel lichten we enkele DC-personages uit, waar Warner een film van zou moeten maken.

Bekijk de afbeelding

Aquaman

Eerste issue: More Fun Comics #73Uitgavejaar:
November 1941Bedenkers: Mort Weisinger, Paul Norris

Gezien het feit dat Warner langzaam maar zeker naar een Justice League-film toewerkt, kan een film over Aquaman niet ontbreken. Hij was een van de oprichtende leden van de superheldengroep en groeide op onder het zeeoppervlak. Aquaman is de koning van Atlantis en heeft naast de gebruikelijke supersnelheid en krachten, ook de mogelijkheid het zeeleven te controleren. Geoff Johns van DC gelooft er in elk geval wel in dat de film er komt. Volgens hem heeft het personage prioriteit bij DC. Geruchten over een rol voor het personage in Batman v Superman zijn er dan ook genoeg. Zo zouden Jason Mamoa en Josh Holloway beiden overwogen zijn voor de rol.


Bekijk de afbeelding

Cyborg

Eerste issue: DC Comics Presents #26Uitgavejaar:
Oktober 1980Bedenkers: Marv Wolfman & George Pérez

Op 25 april werd bekend gemaakt dat Ray Fisher de rol van Cyborg gaat spelen in Zack Snyders Batman v Superman. Of hij een grote rol krijgt, valt te betwijfelen: de film zal waarschijnlijk vooral draaien om de strijd tussen Ben Afflecks Batman en Henry Cavills Superman. Daarom vinden we een standalone film voor Cyborg een strak plan. Hij is in zijn meest recente incarnatie een middelbare scholier die betrokken raakt bij een ontploffing in S.T.A.R. Labs. Daardoor krijgt hij superkrachten en uiteindelijk wordt hij een van de oprichters van de Justice League. De kans is groot dat hij dat nu ook wordt en daarom verdient hij een eigen film, om zijn personage wat uit te diepen.


Bekijk de afbeelding

Green Lantern

Eerste issue: All-American Comics #16Uitgavejaar:
Juli 1980Bedenkers: John Broome, Gil Kane, e.a.

In 2011 kwam de film Green Lantern uit, waarin Ryan Reynolds het personage Hal Jordan a.k.a. Green Lantern speelde. De film werd nogal mager ontvangen. Het DC-universum is nu veel serieuzer en een nieuwe kans voor Green Lantern lijkt ons dan ook een goed idee. In juni 2013 liet David S. Goyer nog weten dat een nieuwe film over Green Lantern een mogelijkheid was. Dit zou geen vervolg worden op de film uit 2011, maar een reboot. Dit lijkt een goed plan: Green Lantern is immers een vaste kracht binnen de Justice League. Hij is oorspronkelijk een gewone piloot, maar wordt gekozen tot nieuwe Green Lantern, beschermer van het universum.


Bekijk de afbeelding

Justice League Dark

Eerste issue: Justice League Dark #1Uitgavejaar:
November 2011Bedenkers: Peter Milligan, Mikel Janin

Sinds november 2011 bestaat de zogenaamde Justice League Dark. Het is een superheldenteam, bestaande uit de anti-helden van het DC-universum. Een film over Justice League Dark wordt al sinds november 2012 ontwikkeld door regisseur Guillermo del Toro. Hij onthulde dat het team moet bestaan uit Constantine, Swamp Thing, Madame Xanadu, Deadman en Zatanna. Het succes van Man of Steel en de aankomende televisieserie Constantine heeft echter potentieel een stokje voor JLD gestoken. De laatste keer dat we er iets over hoorden, was in oktober 2013. Toen vertelde Del Toro dat zijn film voor zijn gevoel naast de serie kan bestaan en dat hij de film deel wil maken van het DC Cinematic Universe. Verder wordt er nog aan het scenario gewerkt. Het is dus hopen op groen licht!


Bekijk de afbeelding

Martian Manhunter

Eerste issue: Detective Comics #225Uitgavejaar:
November 1955Bedenkers: Joseph Samachson, Joe Certa

In januari 2013, toen nog niet zeker was dat er een Batman v Superman-film zou komen, maar het erop leek dat Warner vaart zette achter zijn Justice League-project, lekte er een lijst uit met daarop de personages die in de film zouden meespelen. Eén daarvan was de Martian Manhunter en wij hopen dat her Marsmannetje een eigen film krijgt. Hij wordt door een experimentele teleportatiestraal naar de Aarde gehaald en wordt al snel een van de belangrijkste leden van de Justice League. De Martian Manhunter heeft bovenmenselijke kracht, snelheid, gevoelens, kan goed vechten, van uiterlijk veranderen, is onzichtbaar en kan vliegen. Het is een kleine greep uit de vele superkrachten van het personage.


Bekijk de afbeelding

Metal Men

Eerste issue: Showcase #37Uitgavejaar:
Maart 1962Bedenkers: Robert Kanigher, Ross Andru

Lang geleden, in 2006, brachten we nog een nieuwsbericht uit waarin we schreven dat er een Metal Men-film in ontwikkeling was. De film moest lijken op Men in Black en veel lichter zijn dan bijvoorbeeld de X-Men-films. Later nog schreven we dat regisseur Barry Sonnenfeld, die eerder de Men in Black-films regisseerde, aan het roer zou staan van de Metal Men-film. In de comics is Dr. William Magnus de schepper van een zestal robots: leiderstype Gold, de sterke man Iron, de ietwat langzame maar loyale Lead, heethoofd Mercury, aan zichzelf twijfelende en onzekere Tin en Platinum, die gelooft dat ze een echte vrouw is. Elk van hen heeft superkrachten in overeenstemming met het metaal waarnaar hij of zij vernoemd is.


Bekijk de afbeelding

Teen Titans

Eerste issue: The Brave and the Bold #54Uitgavejaar:
juli 1964Bedenkers: Bob Haney, Bruno Premiani

De Teen Titans zijn, zoals de naam het al suggereert, een groep jonge superhelden. Onofficieel staat het team bekend als de junior Justice League en bestaat het vooral uit de sidekicks van Justice League leden als Batman, the Flash en Aquaman. Denk maar aan Kid Flash, Aqualad en Robin, maar ook Wonder Girl en Speedy zijn er deel van geweest. Naar het schijnt ontwikkelt Warner Bros. een film over de Teen Titans, waarvan Robin tot nu toe het enige bevestigde personage is. Hij moet de leider van het team van jonge superhelden zijn in de film. Het scenario wordt geschreven door Akiva Goldsman en Mark Verheiden.


Bekijk de afbeelding

Wonder Woman

Eerste issue: All Star Comics #8Uitgavejaar:
December 1941Bedenker: William Moulton Marston

Gal Gadot is in Batman v Superman gecast als Wonder Woman, de amazone die een van de oprichtende leden van de Justice League is. De prinses van de Amazone krijgt superkrachten van de Goden om het tegen alle vormen van het kwaad op te nemen. Volgens Warner Bros. baas Kevin Tsujihara wordt er actief gewerkt aan een film over Wonder Woman. Hij noemde het een tijd geleden een gemiste kans dat zijn productiehuis zich tot nu toe enkel heeft geconcentreerd op Superman en Batman. Maar er zijn grote plannen en volgens hem kwam Wonder Woman ofwel naar het grote scherm of naar televisie. Nu bekend is dat Gal Gadot de rol van Wonder Woman speelt in Batman v Superman, is het vooral nog wachten tot ze een spin-off krijgt.

NieuwsFilm

meest populair