Opbrengst 'Transformers 4' overschrijdt grens 1 miljard dollar

Michael Bays actiefilm is de eerste van het jaar.

Michael Bay en Paramount zullen blij zijn dat ze zoveel nadruk hebben gelegd op China in Transformers: Age of Extinction. Grotendeels dankzij de gigantische kaartverkoop in China is de vierde Transformers-film de eerste van 2014 die meer dan één miljard dollar verdiende.

Alleen al in China verdiende de film meer dan driehonderd miljoen dollar aan de verkoop van bioscoopkaartjes. Daarmee werd een mijlpaal bereikt, want nooit eerder verdiende een film in China meer dan driehonderd miljoen dollar. In de Verenigde Staten verdiende de film minder dan welke andere film in de franchise tot nu toe: 241,2 miljoen dollar. En in de rest van de wereld werd nog zo’n 463 miljoen dollar verdiend.

”Elke keer weer maakt Michael films die de harten van het publiek van over de hele wereld veroveren,” vertelde Paramount voorzitter en CEO Brad Grey in een statement. ”Samen met de immens getalenteerde en veelzijdige Mark Wahlberg, de geweldige Steven Spielberg als uitvoerend producent en een geweldige cast, heeft hij de franchise een krachtige nieuwe boost gegeven. Deze geweldige prestatie, om de eerste film van 2014 zijn die één miljard dollar verdient aan de box office, bewijst wederom dat Michael een filmmaker van wereldklasse is.”

De vorige film in de franchise, Dark of the Moon, verdiende in 2011 nog 1,12 miljard dollar wereldwijd. De teller voor de eerste Transformers-film stopte op 709 miljoen dollar en Revenge of the Fallen verdiende 836 miljoen dollar.

Transformers: Age of Extinction is verder de negentiende film ooit die meer dan één miljard dollar verdiend heeft aan de wereldwijde box office. De film neemt nu de achttiende plek in op de ranglijst, net boven The Dark Knight. Verder is het de veertiende niet-originele film die meer dan een miljard dollar verdiende.

NieuwsFilm

meest populair