Poll

POLL: X-Men: nieuwe vs. oude cast

Ga je voor de X-Mannen van Bryan Singer of de 'First Class' generatie?

door Bram de Groot op 28.09.2014 om 19:23 in Poll
In de '00 verschenen er met X-Men (2000), X2 (2003) en X-Men: The Last Stand (2006) drie X-Men films met een cast die voornamelijk bestaat uit Hugh Jackman (Logan / Wolverine), Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X), Ian McKellen (Erik Lehnsherr / Magneto) en Rebecca Romijn (Raven Darkholme / Mystique). De eerste film wordt gezien als de aftrap van het moderne superheldengenre en vooral de twee eerste titels van regisseur Bryan Singer zijn geliefd bij de fans. Enkele jaren geleden gingen we met Matthew Vaughns X-Men: First Class (2011) terug in de tijd en werden er andere acteurs aangetrokken voor de eerder genoemde mutanten, uiteraard op Wolverine na. In First Class is James McAvoy te zien als de jonge Professor X en Michael Fassbender en Jennifer Lawrence zijn respectievelijk Magneto en Mystique.

Afgelopen zomer voegden de oude en nieuwe cast zich samen in Bryan Singers X-Men: Days of Future Past. Ondertussen is duidelijk dat X-Men: Apocalypse (2016) zich voornamelijk focust op de jongere mutanten uit First Class. Ondanks dat er maar weinig over wordt gesproken, lijkt X-Men 4 - met alleen de oude cast - nog steeds in de running.

In deze POLL de vraag welke cast jou het meeste aanspreekt: de 'oudjes' met Patrick Stewart en Ian McKellen aan kop of de nieuwe X-Men met James McAvoy en Michael Fassbender als de mutantenleiders.

Succes met stemmen!


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Waarom is er geen optie voor "beide casts"?! In beide casts zitten namelijk acteurs die gewoon erg goed zijn in de rol. Ik kan hier niet uit kiezen O+

Zo vind ik bijvoorbeeld Patrick Stewart en Ian McKellen gewoon goed als Xavier en Magneto. Maar ook James McAvoy en Michael Fassbender vind ik net zo goed. Qua verhaal gezien vind ik First Class en X2 op hetzelfde niveau.

En bovendien is het enkel maar 1 cast, aangezien Days of Future Past beide groepen combineert in die film :P

Brein8998

Avatar

Beide casts zoals in X-men Days of Future Past

horizon

Avatar

Niet te vergelijken. First Class heeft een aantal goede castleden en de originele ook.

Alleen al Magneto is in beide gevallen van grote klasse.

Qua film vind ik de allereerste X-men en First Class de beste superheldenfilms die er zijn dus ook daarmee kan ik geen keuze maken.

benjamin

Avatar

Ik ga voor de nieuwe cast eerlijk gezegd, maar dat is misschien nog iets meer omdat namen als McAvoy en Fassbender nu ook echt de films dragen (waar Stewart en McKellen eerder zeer belangrijke bijrollen hadden).

Moviemagic

Avatar

Oude want Ian McKellen.

Desalniettemin zijn ze allemaal goed.

YOLO

Avatar

Brein8998 "Beide casts zoals in X-men Days of Future Past"

Hetzelfde :+

Angelater

Avatar

Originele all the way... De 'nieuwe' cast heeft te veel acteurs en actrices in de rollen die niet goed aanvoelen. Daarnaast is dit ook wel een beetje lastig, we hebben het over vier delen met de oude cast, en de nieuwe hebben maar één film mogen dragen tot zover.

Decepticon

Avatar

Ik vond het ook heel moeilijk kiezen, haast niet te doen, want zoals zowat iedereen aanhaalt, beide casts zijn gruwelijk goed en geven hele goede prestaties.
Ik heb maar voor de oude originele cast gekozen, omdat die wat meer goede personages met dito prestaties heeft dan de nieuwe cast.

Pete_027

Avatar

Vreemde poll dit keer. Had het dan per personage gedaan. Als ik moet kiezen dan kies ik voor de originele cast.

Glennekeeeee

Avatar

Beiden zoals in days of future past zou het beste zijn maar gezien die film ben ik toch wel benieuwd naar wat er met de originele cast nog kan gebeuren want eigenlijk kunnen ze daar ook opnieuw beginnen en ik vond die cast best geweldig en zo kunnen ze personages als storm en cyclops ook beter laten zien als ze in de originele trilogie hebben gedaan. anderzijds was first class een verademing en heeft het éen van de meest talentvolle casts van de hedendaagse filmmaatschappij die meer zijn als blockbusteracteurs dusja...
het is niet simpel maar ik zou liever op dit moment, na het zien van de originele cast in days of future past toch een x-men 4 zien

Frietgezicht

Avatar

Angelater "Originele all the way... De 'nieuwe' cast heeft te veel acteurs en actrices in de rollen die niet goed aanvoelen. Daarnaast is dit ook wel een beetje lastig, we hebben het over vier delen met de oude cast, en de nieuwe hebben maar één film mogen dragen tot zover."


Hoe reken je Days of the Future Past wel voor de oude cast maar niet voor de nieuwe?Als het om een film dragen gaat dan om 3 tegen 1 ;)

Angelater

Avatar

Frietgezicht "Hoe reken je Days of the Future Past wel voor de oude cast maar niet voor de nieuwe?Als het om een film dragen gaat dan om 3 tegen 1 ;)"

Oeps :E

nicolaas1982

Avatar

Voor mij toch echt de oude...
Wil niet zeggen dat ik de nieuwe cast iet goed vind, integendeel!
Ze hadden van de originele cast na x2 gerust nog 3 goede sterke films kunnen maken, maar deel 3 rukte alle diepgang uit de serie!

Heb ik toch nog een kleine hoop dat na apocolipse nog 1 film met de originele cast uitkomt #droom

bigmichiel

Avatar

Deze is voor mij persoonlijk gewoon te moeilijk om te beantwoorden.

De chemie van Ian McKellen en Patrick Stewart klopt gewoon, hun versie van het karakter klopt gewoon en het zijn beide top acteurs. Niet alleen op, maar ook buiten de set. Als je alleen al die humor van ze ziet die ze ooit op twitter gooien ;)

Daarnaast is de chemie tussen Fassbender en McAvoy klopt ook gewoon helemaal. Toch zijn hun versie van het karakter iets anders, maar niet slechter. Ook niet beter.

Jackman zit in alles :E

Kortom, beide ieder op z'n eigen manier uitmuntend.

Chrischzz

Avatar

Ik ga voor de nieuwe..

De meeste twijfels heb ik over de Prof X en magneto combi..
De Sirs zijn geweldig.. maar de jongelingen ook..

Maar ik denk dat je naar de toekomst moet kijken.. Hoe lang gaan Stwerd en McKellan nog mee..

Lawrence is qua actrice zowiezo beter dan Romeijn daar Lawrence zeker meer diepgang in het karakter heeft weten te brengen (ligt ook aan de scripts natuurlijk)

Jackman is een twijfel geval. Buiten dat ik niemand hem goed zie vervangen doet hij het gewoon goed en is hij nog immer in staat zichzelf goed te trainen voor een 40 plusser. Hij mag blijven.

Alle andere karakters kunnen inmiddels wat mij betreft wel goed vervangen worden..

Berry als Storm voegt niet veel toe.
Jansen als Phoenix/Grey, buiten als Phoenix voegde ze ook niet overdreven veel toe.
Marsden als Cyclops, is wat mij betreft ook makkelijk vervangbaar, plus speelde hij liever een onbeduidende rol in Superman returns.
Grammar vs Hoult is ook lastig.. Maar Hoult heeft wat dat betereft een grotere rol gehad..

Verder is het kijken wat en wie er in Apolcalypse gaan voorkomen.. Deze speelt zich toch in de jaren 80 af?

NieuwsFilm

meest populair