Algemeen

Warner maakt titels en castleden alle geplande DC-films bekend

Cyborg, Wonder Woman, The Flash, Aquaman, twee Justice League-films en nog meer!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 15.10.2014 om 18:55 in Algemeen
Het is al enige tijd geleden dat Warner Bros. de releasedata van maar liefst negen onbetitelde DC-comics films aankondigde. Tijdens de Time Warner Investor Day heeft CEO Kevin Tsujihara van de filmstudio laten weten welke DC-films er allemaal precies uit zullen komen. Daarnaast zijn nog wat andere films geprikt, maar de belangrijkste aankondiging ligt natuurlijk in het DC Cinematic Universe, dat de komende jaren de concurrentie met Marvel aan moet gaan.

In 2016 zal allereerst de eerder bevestigde Batman v Superman: Dawn of Justice-film van regisseur Zack Snyder uitkomen. Daarin spelen Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman) en Ray Fisher (Cyborg) rollen. Deze film gaat op 24 maart in première. Vervolgens zal op 5 augustus van dat jaar de Suicide Squad-film waar geruchten over waren in première gaan. Zoals de geruchten stelden zal David Ayer (wiens Fury volgende week in première gaat) de film regisseren.

In 2017 is het dan de beurt aan de onlangs aangekondigde LEGO Batman-film. Die gaat op 26 mei in première en op 23 juni volgt een solofilm voor Gal Gadots Wonder Woman. Op 12 november dat jaar gaat dan het eerste deel van Justice League in première. Naast Affleck en Cavill is ook Amy Adams bevestigd voor die film.

In 2018 is het dan weer de beurt aan twee DC-solofilms. Opvallend daarin is de aankondiging dat Ezra Miller op 23 maart te zien is in een solofilm voor The Flash. Die rol zal dus niet, zoals fans van de The CW-serie gehoopt hadden, gespeeld worden door Grant Gustin. Naast The Flash, krijgt ook Jason Momoa’s Aquaman in dat jaar ene solofilm. Die is op 27 juli te zien.

In 2019 komt dan de reeds aangekondigde Shazam-film uit, waarin Dwayne Johnson Black Adam speelt. Die gaat op 5 april in première. Dan is het op 14 juni 2019 de beurt aan Justice League Part Two, waarvoor Snyder ook getekend heeft.

In 2020 is het nog de beurt aan twee solofilms. Een daarvan draagt de titel Cyborg en is op 3 april te zien. Op 19 juni gaat een reboot van de Green Lantern-franchise in première. Het is nog niet bevestigd wie deze rol mag spelen. Tot slot heeft Warner nog bevestigd dat ook Ben Afflecks Batman en Henry Cavills Superman solofilms gaan krijgen, maar wanneer die uitkomen wordt nog bekeken.

Dus nog even in een overzicht:

24 maart 2016: Batman v Superman: Dawn of Justice
5 augustus 2016: Suicide Squad
23 juni 2017: Wonder Woman
12 november 2017: Justice League Part One
23 maart 2018: The Flash
27 juli 2018: Aquaman
5 april 2019: Shazam
14 juni 2019: Justice League Part Two
3 april 2020: Cyborg
19 juni 2020: Green Lantern
Onbekend: Batman solofilm
Onbekend: Superman solofilm

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jim

Avatar

Airbender "Nieuwsartikel vergeet te melden dat David Ayer de Suicide Squad film gaat regisseren, is (volgens mij) bevestigd)."

Heb het er even bij gezet, bedankt! Was het in de gauwigheid dat ik 't artikel schreef vergeten.

Bilbo

Avatar

Heb ik weer wat om naar uit te kijken tot 2020 T+) Ik heb enorm veel zin in dit cinematic universe!!

stoneman

Avatar

Klinkt goed! :) marvel en dc zijn goed bezig :) vraag me alleen af waarom over zes jaar, tis wel erg uitgesmeerd. Wel zin in hoor :D

gfhdjshajwndxhhyd

Avatar

Had verwacht dat Shazam eerder zou komen omdat ze al zeiden dat the rock in zal gaan spelen. Erg goed idee ook om green lantern een reboot te geven kunnen we die film van 2011 goed vergeten. Batman film zal denk ik in 2017 of 2018 komen aangezien hij het personage is dat veel geld maakt.

Heb vanaf 2016 wel meer geld nodig om wat superhelden films te zien zoals deadpool, x-men, batman, avengers etc.

M0vieFreak

Avatar

Mooi dat een aantal zaken ineens word bevestigd! T+) Ik heb hier zin in! Batman en Superman solo films zullen vast wel tussendoor nog komen. Ik denk niet dat het pas na 2020 komt.

monkeybeer

Avatar

Solofilm voor the Flash! :D

Roeltje

Avatar

Eindelijk! Ik kan eindelijk WETEN waar ik naar uitkijk. Als Marvel het binnenkort ook prijsgeeft, dan zijn we helemaal compleet! Ik kijk het meeste uit naar de Justice League films, daarna naar Batman v Superman.

Joslyn

Avatar

Ik ben toch echt wel een Marvel lezer. Werkelijk niks waar ik enthousiast van wordt (eerst maar een zien hoe Afleck Batman neerzet voordat ik blij wordt van een solo Batman film). Vind het wel raar dat Shazam pas in 2019 uitkomt terwijl daar al het meest over bekend is.

jaime91

Avatar

Ik vind het tof dat ze eindelijk deze lijst bekend maken! Eindelijk komt DC ook met een stappenplan!

Verder wil ik wel Batman V Superman nog even afwachten. Daar ben ik ook het enthousiaste voor. Man Of Steel vind ik in ieder geval al een goed begin, maar met Batman V Superman kunnen ze pas echt laten zien wat ze nou van plan zijn met hun DC Universe. En hoe het er allemaal uit zou moeten zien.

Pas als ik dat gezien heb, kan ik ofwel enthousiast worden over de rest of niet.

Daarnaast is de kogel dus nu echt door de kerk wat betreft het Tv en Film universum. Dat blijft dus definitief gescheiden. Van de ene kant jammer maar van de andere kant krijgen de schrijvers van Arrow,Flash etc wel genoeg creatieve vrijheid zo. Ik had alleen zo graag Stephen Amell ook in de films gezien maar goed. Hopelijk weten ze van de Flash film iets tofs te maken. En gaan ze de boel niet herkauwen voor de mensen die al bekend zijn met de TV serie. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor Arrow in de toekomst. Ik ben benieuwd!

eppy

Avatar

De flop van de eeuw....Niet meer niet minder.

Baron Von Marlon

Avatar

Goed nieuws natuurlijk voor de fans, maar dit is kwantiteit over kwaliteit.

2 DC films per jaar + x aantal Marvel films per jaar = overkill.

Buiten de X-Men en Avengers vind ik merendeel van de superheldenfilms maar matig.

Paranoid

Avatar

Dit is wel erg veel. Ik heb wel genoeg superhelden films gezien de laatste jaren. Nu hebben we een hele waslijst aan DC film, plus een boel Marvel films. Natuurlijk willen andere studio's niet achterblijven dus krijgen we ook meer dan genoeg x men en spiderman. En op tv hebben nu ook te veel superhelden series. Ik begin superhelden nu al zat te worden, maar blijkbaar is dit slechts het begin.

Steve-O

Avatar

Ziet er goed uit. Kijk natuurlijk erg uit naar BvS en de JLA films maar de solo Wonder Woman en de Suicide Squad zijn ook heel erg interessant. Niet te vergeten dat een film over Aquaman heel erg vet kan worden! Heb mijn twijfels bij Shazam maar dat laat zo te zien ook nog een tijd op zich wachten.

Ezra Miller is een goed acteur, vooral in The Perks of Being a Wallflower. Ben benieuwd wat hij ervan gaat maken.

Ik ben uitgekeken op de MCU en de "Amazing" Spider-Man films, die moeten heel goed hun best doen om echt goed te worden (al zijn de meningen daar natuurlijk zeer over verdeeld, in ieder geval wat mij betreft ;)). De X-Men reeks is weer helemaal terug in vorm en ik kijk erg uit naar Apocalypse. Ik ben ook benieuwd naar de nieuwe Fantastic Four, de oude strips zijn erg leuk. De film heeft een getalenteerde cast en een interessante regisseur.

Ik hoop maar dat ze een goed verhaal voor BvS en de JLA film hebben (en natuurlijk ook voor de andere DC films) het is natuurlijk kwaliteit over kwantiteit maar meer films hoeft niet te betekenen dat de kwaliteit meteen zakt. Ik hoop dat WB goede regisseurs aan kan trekken die de films hun eigen kunnen maken ipv bestuurbare 'onbekende/onervaren' regisseurs zoals ze elders doen...

Decepticon

Avatar

Idd, eindelijk, weten eindelijk waar we aan toe zijn, mooi deze bevestigingen!
Gaaf dat Aquaman is bevestigd, maar is Jason Momoa als bevestigd als Aquaman??

Ook goed om te zien dat WB en DC eerst alle andere superhelden een film geven, voordat ze weer met een nieuwe Green Lantern komen. Ik hoop altijd nog dat het een sequel wordt ipv een reboot en dat Ryan Reynolds weer Hal Jordan speelt, want ik vind Green Lantern altijd nog een mooie film.
Maar dat zal vast niet gebeuren. Ze zullen denk ik voor een andere acteur en Green Lantern gaan.

nicolaas1982

Avatar

Klinkt erg goed allemaal...
Helaas ben ik niet zo enthousiast en wacht ik graag B V S af!
Wat ik zo jammer en raar vind van WB is dat ze sommige films echt jaren in de productie gooien, neem BvS die is straks ruim 3 jaar (sinds aankondiging) in productie en daar bouwen ze nu al een heel universum omheen..

Ik begrijp heel goed dat ze Het willen uitbreiden en dat fans daar op zitten te wachten?
Grote vraag:
Zit het grote publiek daar ook op te wachten?
Het klinkt lullig, maar tussen Marvel en DC is er alleen bij Marvel problemen geweest met de hulk (lees 2 flops).. en bij DC (Warner) waren dat er echt wel meer...

De karakters van DC zijn op een bepaalde manier toch duisterder en mensen hebben daar meer een zwart witte mening over...

De karakters van Marvel doen het momenteel goed omdat ze redelijk realistisch zijn, humor bevatten en vooral menselijk en kwetsbaar worden afgebeeld...

Des al niet te min Kijk ik vol verwachting uit naar de films en zal ik ze zonder vooroordelen bekijken...

#maakvanjehartgeenmoordkuil :-P

rainking

Avatar

Decepticon "Ik hoop altijd nog dat het een sequel wordt ipv een reboot en dat Ryan Reynolds weer Hal Jordan speelt, want ik vind Green Lantern altijd nog een mooie film."


Ergens hoop ik dat ook, met name omdat ze aan het eind van de film al naar de Sinestro Corps War verwezen. Niet dat ik de eerste film geweldig vond, maar best vermakelijk. En als ze van die ervaring geleerd hebben en het daarna beter doen, dan kun je best een hele goeie film ervan maken.

Het meest kijk ik uit naar Wonder Woman. Met de griekse mythologie en de amazons op Themyscira kan dat hele mooie beelden opleveren. Als ze dan het karakter van Diana ook nog een beetje goed over weten te brengen, dan zal ik meer dan één keer naar de bios gaan om 'm te zijn.

Een solo Cyborg film weet ik alleen niet helemaal wat ik me daarbij moet voorstellen. Mogelijk dat ze er een prequel van maken, dat-ie in de Justice League films al Cyborg is en dat in de Cyborg film verteld wordt hoe hij zo gekomen is.

movieboy

Avatar

GEWELDIG! ik kijk uit naar ze allemaal! en hopelijk krijgen ze elk een top regisseur, jammer genoeg zal er geen een zijn die de niveau van Christopher Nolan zal hebben :p (mijn favoriete regisseur).

De volgende wil ik echt zien:

1) The flash!
2) Superman Solo
3) Batman Solo
4) Shazam

Kan er iemand zijn mening geven over wie hij het best vindt om deze 4 bovenstaande te verfilmen (regisseren)? en waarom :D

timdekw

Avatar

Mooi nieuws! Ik ben het superhelden genre nog lang niet zat, dat blijkt wel uit het feit dat ik nog steeds enorm geniet van iedere film uit de Marvel en DC stallen. Zowel het X-Men, als het Spider-Man, het Avengers en de Justice League plannen klinken allemaal geweldig! Alhoewel Sony toch eens wat knopen moet gaan doorhakken en het liefst iets minder cartooneske films uit zou mogen brengen. Mooie tijden!!!

nieuwslaatste nieuws

meest populair