Warner maakt titels en castleden alle geplande DC-films bekend

Cyborg, Wonder Woman, The Flash, Aquaman, twee Justice League-films en nog meer!

Jim Pedd 15 oktober 2014 18:55 in Algemeen
Het is al enige tijd geleden dat Warner Bros. de releasedata van maar liefst negen onbetitelde DC-comics films aankondigde. Tijdens de Time Warner Investor Day heeft CEO Kevin Tsujihara van de filmstudio laten weten welke DC-films er allemaal precies uit zullen komen. Daarnaast zijn nog wat andere films geprikt, maar de belangrijkste aankondiging ligt natuurlijk in het DC Cinematic Universe, dat de komende jaren de concurrentie met Marvel aan moet gaan.

In 2016 zal allereerst de eerder bevestigde Batman v Superman: Dawn of Justice-film van regisseur Zack Snyder uitkomen. Daarin spelen Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman) en Ray Fisher (Cyborg) rollen. Deze film gaat op 24 maart in première. Vervolgens zal op 5 augustus van dat jaar de Suicide Squad-film waar geruchten over waren in première gaan. Zoals de geruchten stelden zal David Ayer (wiens Fury volgende week in première gaat) de film regisseren.

In 2017 is het dan de beurt aan de onlangs aangekondigde LEGO Batman-film. Die gaat op 26 mei in première en op 23 juni volgt een solofilm voor Gal Gadots Wonder Woman. Op 12 november dat jaar gaat dan het eerste deel van Justice League in première. Naast Affleck en Cavill is ook Amy Adams bevestigd voor die film.

In 2018 is het dan weer de beurt aan twee DC-solofilms. Opvallend daarin is de aankondiging dat Ezra Miller op 23 maart te zien is in een solofilm voor The Flash. Die rol zal dus niet, zoals fans van de The CW-serie gehoopt hadden, gespeeld worden door Grant Gustin. Naast The Flash, krijgt ook Jason Momoa’s Aquaman in dat jaar ene solofilm. Die is op 27 juli te zien.

In 2019 komt dan de reeds aangekondigde Shazam-film uit, waarin Dwayne Johnson Black Adam speelt. Die gaat op 5 april in première. Dan is het op 14 juni 2019 de beurt aan Justice League Part Two, waarvoor Snyder ook getekend heeft.

In 2020 is het nog de beurt aan twee solofilms. Een daarvan draagt de titel Cyborg en is op 3 april te zien. Op 19 juni gaat een reboot van de Green Lantern-franchise in première. Het is nog niet bevestigd wie deze rol mag spelen. Tot slot heeft Warner nog bevestigd dat ook Ben Afflecks Batman en Henry Cavills Superman solofilms gaan krijgen, maar wanneer die uitkomen wordt nog bekeken.

Dus nog even in een overzicht:

24 maart 2016: Batman v Superman: Dawn of Justice
5 augustus 2016: Suicide Squad
23 juni 2017: Wonder Woman
12 november 2017: Justice League Part One
23 maart 2018: The Flash
27 juli 2018: Aquaman
5 april 2019: Shazam
14 juni 2019: Justice League Part Two
3 april 2020: Cyborg
19 juni 2020: Green Lantern
Onbekend: Batman solofilm
Onbekend: Superman solofilm

NieuwsFilm