Featured

Alles over 'Interstellar'

De nieuwe film van Christopher Nolan neemt ons mee de ruimte in.

door Jim Pedd op 03.11.2014 om 19:05 in Featured
Komende donderdag komt de film Interstellar uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 6 november in première.

Interstellar


Duur: 169 minutenGenre Avontuur, Mysterie, Sci-FiBudget: 165 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieChristopher NolanScenario Jonathan Nolan, Christopher NolanMatthew McConaughey CooperJessica Chastain MurphAnne Hathaway BrandCasey Affleck TomWes Bentley Doyle
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Als een wormgat ontdekt wordt, gaan ontdekkingsreizigers en wetenschappers samen op een reis er doorheen, waarmee ze de normale grenzen van menselijke ruimtereizen overschrijden. Onder de reizigers bevindt zich een weduwnaar, Cooper (McConaughey), die moet beslissen of hij zijn twee kinderen wel of niet achterlaat, in een poging de mensheid te redden van de verwoeste Aarde, door een nieuwe planeet in een ander melkwegstelsel te vinden.

Wetenschappelijke accuratesse

De film is volgens de makers gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke theorieën. Specifiek werkte scenarist Jonathan Nolan gedurende enkele jaren samen met theoretisch natuurkundige Kip Thorne, om de mogelijkheden van wormgaten te onderzoeken. Dit om wat we zien in de film theoretisch mogelijk te maken. Ook moest de ruimtereis die in de planeet gemaakt wordt zo realistisch mogelijk weergegeven worden.

Daartoe stelde Thorne dan ook formules op, zodat de lichtstralen die rond een zwart gat te zien zijn, realistisch ombuigen. De visuele effecten die Nolan en zijn team vervolgens maakten, voorzagen de wetenschapper van nieuwe inzichten in de effecten van zwaartekrachtlenzen en accretieschijven rond zwarte gaten. Dat leidde weer tot twee geheel nieuwe wetenschappelijke papers.

Eerste reacties

Uit de score op RottenTomatoes blijkt dat Interstellar niet Nolans beste film zal zijn. Op basis van 47 getelde recensies, kent de website de film een percentage van 74 procent toe. "Interstellar biedt meer van het spannende, tot nadenken stemmende en visueel schitterende spektakel dat bioscoopgangers zijn gaan verwachten van Christopher Nolan, al biedt de film niet helemaal wat je hoopt."

Box office prestaties

Verwacht wordt dat Interstellar een mooi openingsweekend beleeft. De film gaat in de Verenigde Staten in première tegenover Disneys Big Hero 6, maar zal het waarschijnlijk beter doen. Zo ongeveer elke film van regisseur Christopher Nolan is immers succesvol. Maar daarnaast heeft de film een sterke cast, die op dit moment populair is bij het grote publiek. Denk daarbij specifiek aan hoofdrolspelers Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain.

De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Volgens de meest recente voorspellingen, zal Interstellar zo'n 79 miljoen dollar opbrengen tijdens zijn openingsweekend. Daarnaast zou er verder in totaal zo'n 332 miljoen dollar in de Verenigde Staten verdiend worden. Dit zou lager uit kunnen vallen, door de vele andere grote titels die deze maand uit komen, waaronder The Hunger Games: Mockingjay - Part 1. Internationaal zal Interstellar waarschijnlijk ergens tussen de 800 en 1.000 miljoen dollar opbrengen.

Ook in Nederland zijn de verwachtingen gigantisch. Vorige films van Nolan waren veelal goed voor extreem hoge opbrengsten. Inception leverde bijvoorbeeld nog 7 miljoen euro op en The Dark Knight Rises was goed voor 6,8 miljoen euro. De verwachting is dat Interstellar die gigantische successen zal evenaren en op zijn minst vijf à zes miljoen euro opbrengt.

Trivia

Sommige met de computer geanimeerde frames kostten ongeveer honderd uur om te maken. Gezamenlijk waren de frames goed voor zo'n 800 terabyte aan data. In 2006 tekende Steven Spielberg om de film te regisseren. Pas in 2012 besliste hij ermee te stoppen en opperde scenarist Jonathan Nolan het idee aan zijn broer, om de film te regisseren en zo geschiedde. De wetenschap achter ruimtereizen die in deze film gebruikt wordt, ook al eens gebruikt in een andere Hollywood-film: Contact. Ook daarin speelde Matthew McConaughey een rol.

•


••

46 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Donderdag ga ik daar met m'n maten heen!!!!
Kan nie wachten!

Kaarten zijn nog STEEDS niet beschikbaar! :(

benjamin

Avatar

Ach, wat die score betreft, uiteindelijk is dit slechts 2% onder The Prestige, wat ik dan weer wel één van de beste films van Nolan vind, dus echt grote zorgen maak ik me niet. Nog twee nachtjes slapen en dan zal ik het zelf wel aanschouwen....

Banned

Avatar

Woensdag erheen! Moet enkel nog The Right Stuff zien en ik ben er klaar voor.

Ed Crane

Avatar

Film Totaal "De film is volgens de makers gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke theorieën. Specifiek werkte scenarist Jonathan Nolan gedurende enkele jaren samen met theoretisch natuurkundige Kip Thorne, om de mogelijkheden van wormgaten te onderzoeken. Dit om wat we zien in de film theoretisch mogelijk te maken. Ook moest de ruimtereis die in de planeet gemaakt wordt zo realistisch mogelijk weergegeven worden."


Dat is slechts gedeeltelijk waar. Als het er op aankomt, laat ik het zo zeggen, dan 'neemt de film juist ook erg veel vrijheden' en klopt er niet zo veel meer van. Is niet zozeer een probleem, het is immers een film, maar verwacht niet dat het ook echt klopt allemaal.

YOLO

Avatar

Uit de score op RottenTomatoes blijkt dat Interstellar niet Nolans beste film zal zijn. Op basis van 47 getelde recensies, kent de website de film een percentage van 74 procent toe.

Toch nog gestegen, maar nog niet zijn hoogste score van 75%. Vorige week was het aardig aan het fluctueren. 64%, 69%, 72%.

Niet iedereen vond het matige film. Zo vond Paul Thomas Anderson Interstellar a beautiful film.

Banned

Avatar

Die score zegt helemaal niks. Uiteindelijk zullen er rond de 300 recensies worden geteld. Ze zitten nog maar aan een kleine 50… dit is niet representatief.

Ed Crane

Avatar

Ach wat kan jullie die score nou schelen.

Mysterio

Avatar

Banned "Woensdag erheen! Moet enkel nog The Right Stuff zien en ik ben er klaar voor."The Right Stuff is echt een Klassieker . !

JamesBond

Avatar

Vrijdagavond. Amsterdam. IMAX! Ik ben er klaar voor! T+)

FilmMaster

Avatar

Donderdag dan eindelijk naar Interstellar, een jaar op gewacht.

Banned

Avatar

Airbender "Ik weet echt niet of ik hem wil zien of niet. Ik wacht op Ed's recensie maar hij wilt het nog niet vertellen..."


Ga toch kijken man… alsof er iets beters te zien is nu buiten Nightcrawler.

JamesBond

Avatar

Airbender "Ik weet echt niet of ik hem wil zien of niet. Ik wacht op Ed's recensie maar hij wilt het nog niet vertellen..."


Slechter dan 'Man Of Steel' is moeilijk, dus waarom zou je niet gaan Smiley face

Romanov

Avatar

Ik heb het idee dat Interstellar niet het DOLBY ATMOS geluid heeft. Klopt dit? Zou ik wel jammer vinden! Hij draait wel gewoon in de XD Expierence zaal bij de JT Bioscopen.

Frietgezicht

Avatar

Banned "Ga toch kijken man… alsof er iets beters te zien is nu buiten Nightcrawler."


Gone Girl

Pete_027

Avatar

YOLO "Toch nog gestegen, maar nog niet zijn hoogste score van 75%. Vorige week was het aardig aan het fluctueren. 64%, 69%, 72%.
"


Wat heet iedereen toch met die cijfertjes? Net als die politieke polls waar uiteindelijk niks van klopt.

YOLO

Avatar

Romanov "Ik heb het idee dat Interstellar niet het DOLBY ATMOS geluid heeft. Klopt dit? Zou ik wel jammer vinden! Hij draait wel gewoon in de XD Expierence zaal bij de JT Bioscopen."
Er is geen Dolby Atmos mix gemaakt volgens Dolby.com.

Pete_027 "Wat heet iedereen toch met die cijfertjes? Net als die politieke polls waar uiteindelijk niks van klopt."
Geld dat ook voor je schoolcijfers :P :E

Banned

Avatar

Frietgezicht "Gone Girl"
Ja maar die heeft iedereen al gezien.

Pete_027

Avatar

YOLO "Geld dat ook voor je schoolcijfers :P :E"


Daar ben ik gelukkig al lang van af:P

Pete_027

Avatar

Banned "Ja maar die heeft iedereen al gezien."


Nee, nog niet. Ik twijfel of ik eerst de film wil zien of het boek wil lezen:?

StarWars2015

Avatar

Airbender "Film eerst kijken, altijd beste."
Grapjas.

YOLO

Avatar

Pete_027 "Wat heet iedereen toch met die cijfertjes?"

Terugkomend op deze vraag. Waarom geef jij dan filmratings (in de vorm van cijfers)? Jij geeft Terminator 2: Judgment Day een 9.0 en Baby's Day Out een 6.0. Welke van deze films zou jij mij dan aanraden?

Pete_027

Avatar

YOLO "Terugkomend op deze vraag. Waarom geef jij dan filmratings (in de vorm van cijfers)? Jij geeft Terminator 2: Judgment Day een 9.0 en Baby's Day Out een 6.0. Welke van deze films zou jij mij dan aanraden?"


Die cijfers zijn van een aantal jaren geleden. Ben ik allang mee gestopt te doen na het bekijken van een film.

horizon

Avatar

Airbender "Nee ik ben serieus. Een boek lezen na het kijken van de film geeft vaak meer informatie (omdat ze vaak dingen weg laten uit het boek) terwijl het boek eerst lezen de film spoilt. Dit is overigens mijn mening."

En film spoilt boek niet?

Trouwens wel balen dat ik LotR al lang had gelezen voordat ze de films maakten.
;)


Hadden al die mensen jaren moeten wachten tot ze eindelijk konden lezen. En vervolgens besluiten ze boek niet te verfilmen. Smiley face

JamesBond

Avatar

Ondertussen, op Rotten Tomatoes: 75% :P

JamesBond

Avatar

Airbender "Ja ook maar ik weet niet hoe ik het moet uitleggen.

Het boek lezen na het zien van de film voegt veel meer toe dan de film kijken na het lezen van het boek."


Het is wel zo dat je mening van een film voor je het boek gelezen hebt vrijwel altijd beter is dan wanneer je een boek leest en vervolgens de film kijkt, want in dat geval zit je altijd te letten op de dingen die ze er niet in hebben gestopt.

JamesBond

Avatar

Airbender "Ik geloof mijn ogen niet, YOLO geeft mij gelijk."


Plot twist.

YOLO

Avatar

Shit ik heb een plottwist weggegeven. :|

FilmMaster

Avatar

Erg benieuwd naar de recensie van Filmtotaal.

JamesBond

Avatar

FilmMaster "Erg benieuwd naar de recensie van Filmtotaal."


Ik gok 1 ster... Op z'n hoogst...

movan

Avatar

Ik heb de kans gehad om deze film in avant première te mogen aanschouwen.
Wat Christopher nolan hier heeft neergezet is mee-ster-lijk.
Ik heb speciaal een acount op filmtotaal aangemaakt om mijn mening te geven over deze film.
Het heeft een beklijvende indruk bij me achtergelaten. Dit is een sciencefiction film pur sang maar wat voor één.
Deze film is in alle demensies geslaagd.

Stijnosso

Avatar

Donderdagnacht om 00:00 zit ik bij de nachtpremière in IMAX Arena, KAN NIET MEER WACHTEN OMG

batmaster

Avatar

Eindelijk tijd om kaartjes te halen donderdag om 8 uur Imax, is hij al voor de helft uitverkocht. Wauw.

Banned

Avatar

Wel klote dat men de Soundtrack pas op 18 november uitbrengt… Hoe kan je nu in de sfeer geraken van deze film ?

FilmMaster

Avatar

JamesBond "Ik gok 1 ster... Op z'n hoogst..."

Lol.

Maar ff serieus. Afgaande van recensies uit amerika, denk ik dat Filmtotaal 3,5/5 gaat geven.

Roeltje

Avatar

Banned "Wel klote dat men de Soundtrack pas op 18 november uitbrengt… Hoe kan je nu in de sfeer geraken van deze film ?"


Grappig dat je er zo over denkt. Ik vind meestal het juist veel leuker om op voorhand geen soundtracks te hebben beluisterd, en dat pas daarna te doen. Dan is de muziek veel mooier, want dan zit de sfeer meer in mn hoofd. Maar dat is mijn mening.

Banned

Avatar

Roeltje "Grappig dat je er zo over denkt. Ik vind meestal het juist veel leuker om op voorhand geen soundtracks te hebben beluisterd, en dat pas daarna te doen. Dan is de muziek veel mooier, want dan zit de sfeer meer in mn hoofd. Maar dat is mijn mening."


Ik hoor graag de soundtrack op voorhand. Dan kan ik er extra van genieten tijdens de film. Anders zit ik constant te denken, ja dat stuk moet ik onthouden, dat klinkt goed,… enz.

benjamin

Avatar

Roeltje "Grappig dat je er zo over denkt. Ik vind meestal het juist veel leuker om op voorhand geen soundtracks te hebben beluisterd, en dat pas daarna te doen. Dan is de muziek veel mooier, want dan zit de sfeer meer in mn hoofd. Maar dat is mijn mening."

Ja, dat heb ik nu ook: vind het leuker de muziek voor tegelijk te horen wanneer ik de film voor het eerst zie om dan alles direct in z'n juiste context te horen.

Roeltje

Avatar

Banned "Ik hoor graag de soundtrack op voorhand. Dan kan ik er extra van genieten tijdens de film. Anders zit ik constant te denken, ja dat stuk moet ik onthouden, dat klinkt goed,… enz."


Wat ik dan doe is gewoon later de hele soundtrack beluisteren Smiley face
Dan vind je die stukken wel weer terug.

Banned

Avatar

Nja ieder zijn ding maar was graag nu al in de ban van Interstellar dmv de soundtrack. Vooral leuk in wagen op weg naar de film. :P Maar moet wel toegeven dat ik nu razend benieuwd ben naar het geheel.

nieuwslaatste nieuws

meest populair