Mogelijk meer 'Hunger Games'-films ná 'Mockingjay - Part 2'

Het is niet uitgesloten...

Met de Hunger Games-franchise heeft Liongsgate een goudmijn in handen. De films met Jennifer Lawrence in de hoofdrol doen het goed bij critici en het publiek en leveren ook nog veel geld op. Geen wonder dus dat besloten werd het laatste boek van de trilogie van Suzanne Collins, waar de franchise op gebaseerd is, in tweeën gesplitst werd. Komende november komt de eerste van die films uit, Mockingjay – Part 1 en een jaar later is het de beurt aan Mockingjay – Part 2. Nu lijkt het erop dat daarna nog meer verhalen volgen.

In een interview met Empire Magazine liet regisseur Francis Lawrence, die als Part 2 uit is, drie van de vier films regisseerde, weten dat het tot de opties behoort. ”Er hebben in het verleden meerdere Hongerspelen plaatsgevonden en er is veel gebeurd in deze wereld, maar is dat hetzelfde zonder Katniss? Voor mij ligt de aantrekkingskracht in deze reeks de verbinding met zaken waarover we denken en praten. Wat is de nieuwe versie daarvan? Dat zou iets moeilijks zijn.”

Maar ondanks dat het een uitdaging biedt, behoren meer films zeker tot een mogelijkheid. Ter vergelijking noemt Lawrence Harry Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them: ”Die wereld van Harry Potter, zit veel in dat je uit zou kunnen leggen. Je kunt de aantrekkingskracht van een ander verhaal wel begrijpen, maar kun je het echt redden zonder Harry, Hermione en die personages? Geven mensen er net zo veel om? En ik denk dat je hetzelfde kunt zeggen over de wereld van de Hongespelen.”

Zouden jullie in zijn voor meer?



NieuwsFilm

meest populair