Celebrity

Johnny Depp geeft geen donder om zijn filmkeuzes

Hij heeft te veel kritiek in ontvangst genomen vanwege flops zoals 'The Tourist', 'The Lone Ranger' en 'Transcendence.'

door FilmTotaal op 27.11.2014 om 08:00 in Celebrity
We ervaren allemaal wel een dag waarbij we onze school- en werktaken even niet meer zien zitten en Johnny Depp laat tegenover Details Magazine weten dat hij die gedachten nu ook bezit. De laatste paar jaar heeft hij namelijk een x-aantal films uitgebracht die niet alleen weinig geld opbrachten, maar ook 'zwak' en 'slordig' werden genoemd. Het betreft o.a. The Tourist, The Rum Diary, Dark Shadows, The Lone Ranger en Transcendence. De 51-jaar oude Depp vertelt nu dat het hem weinig kan schelen.

"Marlon Brando lichtte mij eens zo verdomd mooi toe: het leven is een vogellied. En dat is blijven hangen. Het is heel erg bevredigend om, net zoals Marlon destijds, dat punt te bereiken waarbij je er simpelweg geen donder meer om geeft. In het begin was ik buitengewoon ambitieus als het kwam tot het benaderen van een rol. Maar dan ga je er op een gegeven moment te veel om geven en wordt het overweldigend, weet je? En dan gebeurt er opeens iets wonderbaarlijks. Plotseling kan het je net genoeg schelen om er geen donder om te geven. Want als je dat niet doet is er geen totale bevrijding. En dan sta je overal voor open."

Begin volgend jaar zal de sprookjesfilm Into the Woods in de bioscoop verschijnen. Depp speelt daarin de rol van de Grote Boze Wolf en hij acht zijn opvoering meer dan geslaagd. "De manier waarop wij de Grote Boze Wolf hebben benaderd bracht mij in verrukking. Gedurende de film is er heerlijke zwarte humor aanwezig." Volgens de Pirates of the Caribbean-acteur kruipt hij graag in merkwaardige rollen omdat hij in het echt nogal verlegen is. "Ik ben verdomd verlegen, man. Op een bepaalde manier leef ik als een vluchteling. Ik bevind mij niet graag in sociale situaties. Ik vind het wel best, op een vreemde manier, om continue te moeten vluchten en te verstoppen. Tegenwoordig krijg ik namelijk steeds minder de kans om te observeren, omdat anderen al naar mij kijken."

Hier wilt Depp tevens mee aangeven dat hij het ook niet altijd even plezierig vind om films te 'verkopen'. "Het maken van de film vind ik geweldig. Al het andere daarentegen... Ik kan het tijdelijk volhouden om me als een voortvluchtige te gedragen, maar ik weet niet hoe lang een mens dat echt wilt zijn. Acteurs moeten wezenlijk met hun kont schudden om filmkaartjes te verkopen. Dat hoort er bij. Beroepsrisico's, zeg maar. Maar op een gegeven moment moet je rustig hummen: 'Man, het is een vogellied."

Johnny Depp's sociale conflict konden we van de maand nog meemaken toen hij (hoogstwaarschijnlijk dronken) tijdens de Hollywood Film Awards vreemd te werk ging op het podium. De New York Daily News heeft ook laten weten dat Depp's verloofde, actrice Amber Heard, niet blij was met zijn boerse vertoning. "Amber kon het niet geloven hoe hij zichzelf voor schut zette. Dit reflecteert negatief op haar en daar is ze niet blij mee."

NieuwsFilm

meest populair