POLL: De toekomst van Spider-Man

Marvels grootste superheld lijkt het spoor bijster; hoe moet hij terugkeren?

Afgelopen periode, zeker sinds een discutabele Sony Hack, wordt duidelijk dat filmstudio Sony Pictures grote moeite heeft om de lucratieve Spider-Man franchise de juiste richting te geven. In deze POLL de vraag: in welke richting wil jij dat Spider-Man slingert?

In 2002 verscheen met Spider-Man één van de eerste grote superheldenfilms in het CGI-tijdperk. Het werd een enorme hit en regisseur Sam Raimi maakte nog twee delen, uiteraard ook met Tobey Maguire als de titelheld. Het tweede deel Spider-Man 2 uit 2004 deed het ook goed, maar Spider-Man 3 (2007) kreeg flink wat kritiek en ondanks dat Raimi al met een vierde deel bezig was, werd in 2010 de stekker uit de reeks getrokken en koos Sony voor een reboot.

Die reboot verscheen al in 2012. (500) Days of Summer-regisseur Marc Webb gaf in zijn The Amazing Spider-Man de titelrol aan Andrew Garfield. Ondanks dat de box office score iets achterliep op de verwachtingen, was de ontvangst redelijk en werd er gelijk gestart met The Amazing Spider-Man 2. Op vele fronten stelde het dit jaar verschenen vervolg teleur en Sony gooide het reeds aangekondigde releaseschema - met deel drie in 2016 en deel 4 in 2018 - in de war; het begin van de vele geruchten.

Wat weten we tot op heden officieel? Sony heeft op dit moment de spin-off The Sinister Six gepland voor november 2016 en The Amazing Spider-Man 3 moet ergens in 2018 verschijnen. Daarnaast lijkt de voor 2017 geplande spin-off, die zich focust op vrouwelijke personages, nog in de planning te staan, maar de vooruitzichten voor een aparte Venom-film zijn minder positief. En dan zijn er nog meer berichten en geruchten: Marvel Studios zou Spider-Man graag omarmen, Sony zou Sam Raimi terug willen, Sony wil mogelijk een animatiefilm geregisseerd door The Lego Movie-regisseurs Phil Lord en Chris Miller... etc etc.

Hieronder een aantal opties voor Marvels meest geliefde superheld. Welke optie zie jij het liefst werkelijkheid worden?
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

Heb je een beter idee? Laat het hieronder weten!


NieuwsFilm

meest populair