Garrett Hedlund over hoe hij in 'Unbroken' terecht kwam

Hij wilde de epische film van regisseuse Angelina Jolie niet missen, zij het als de assistent van een cateraar.

Toen het nieuws rondging dat actrice Angelina Jolie een grootse film over het leven van de Olympische atleet Louis "Louie" Zamperini maakte, greep de 30-jarige Garrett Hedlund (Death Sentence, TRON: Legacy) de kans om er een deel van uit te maken. Het verhaal intrigeerde hem ontzettend veel, dus besloot hij Jolie te benaderen.

"Ik belde haar op. Gedurende de opnames van On The Road had ik over Louis Zamperini gelezen. Ik vond het verhaal te goed om waar te zijn. Toen Angelina voor de regie tekende, nam ik contact met haar op en zei: 'Ik ben zo'n groot fan van deze man en zijn verhaal. Ik zal de assistent van je cateraar zijn als het desnoods moet.'"

Uiteindelijk kreeg Hedlund het voor elkaar om één van de bijrollen te bemachtigen, namelijk die van John Fitzgerald. In de film speelt hij een gevangene in een Japanse krijgsgevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zamperini belandde daar ook in gevangenschap, twee jaar lang. Het filmen vond Hedlund ook niet verkeerd lopen. Volgens de Four Brothers-acteur voerde de 39-jaar oude Jolie haar werk niet slecht uit. "Ze werkt zeer coöperatief. Ze is zo'n persoon die geïnspireerd raakt door andere acteurs die creatief meedenken. Wanneer iemand met ideeën komt wordt ze daar opgewonden van."

De acteur die de rol van Zamperini vertolkt, Jack O'Connell, was ook over Jolie te spreken. "Ze is ontzettend begaan. De manier waarop ze diverse zaken als een gelijke benaderd is behoedzaam. Ze begrijpt hoeveel het vereist." Wij Nederlanders zullen Unbroken pas in januari bezichtigen, maar in de Verenigde Staten is hij al uitgekomen. O'Connell, die de film inmiddels gezien heeft, is tevreden met hun schepping. "Ik denk dat we het goed hebben gedaan, man. Dat denk ik echt. Er was veel achtergrond informatie die we moesten verkennen, veel om tot stand te brengen en ik denk dat, dat gelukt is. Angie heeft het verhaal in een epische film veranderd."



NieuwsFilm

meest populair