Clint Eastwoods advies aan zijn zoon

Zoonlief Scott probeert sinds een paar jaar zijn pa's legaat te eren.

Het is lastig om een nakomeling van een bekendheid te zijn: Scott Eastwood - 28-jarige zoon van regisseur en acteerveteraan Clint Eastwood - vervulde in 2006 zijn eerste filmrol. Flags of Our Fathers was echter een project die zijn vader regisseerde en daarom probeerde Scott op eigen benen zijn plaats in Hollywood te bevestigen. Onder de achternaam van zijn moeder, Reeves, speelde hij daaropvolgend in titels zoals You Got Served, Pride en Gran Torino. Op een gegeven moment vond hij het daarentegen tijd worden om zijn vaders naam te dragen.

"Om eerlijk te zijn, het zou mijn vader niet interesseren als ik een loodgieter of een acteur was," vertelde hij in een interview met Treats! Magazine. "Hij zei enkel: 'Wat je ook doet, doe het goed. Wees nederig, werk hard en wees een man. Let op, en luister. Het is advies dat om je leven draait, niet zozeer om je werk. Probeer gewoon altijd jezelf als mens te verbeteren, raak nooit te comfortabel en investeer in jezelf.'"

De 84-jaar oude American Sniper-regisseur opende hiermee de ogen van zijn zoon. Over het behalen van succes en het overnemen van zijn pa's achternaam zei Scott: "Ik wilde het op mijn eigen houtje doen. Maar op een gegeven moment zei ik: 'Bekijk het ook maar. Dit is mijn vaders achternaam, dat is mijn erfenis."

De jongeman speelt sinds kort in aardig wat projecten. Voorheen mocht hij optreden in titels zoals Fury, Texas Chainsaw 3D en Trouble with the Curve. Dit jaar zal Eastwood in het romantische/drama The Longest Ride verschijnen en volgend jaar in de Oliver Stone film Snowden. Voorlopig zit hij dus niet zonder werk.



NieuwsFilm

meest populair