Algemeen

'Fifty Shades'-vervolg moet op zoek naar nieuwe regisseur

Ruzies lijken ten grondslag gelegen te hebben aan het vertrek van Sam Taylor-Johnson.

door Jim Pedd op 27.03.2015 om 08:00 in Algemeen
Er was al een gerucht dat regisseur Sam Taylor-Johnson uit de productie van Fifty Shades Darker, het vervolg op hitfilm Fifty Shades of Grey zou stappen. Nu is dat nieuws bevestigd. De regisseuse keert niet terug omdat ze ruzie heeft met schrijfster E.L. James over de verfilming van de boeken.

Aan Deadline vertelde Taylor-Johnson: ”Het regisseren van Fifty Shades of Grey was een intense en ongelofelijke reis, waarvoor ik dankbaar ben. Daar moet ik Universal voor bedanken. Ik heb een sterke band opgebouwd met de cast, producenten en crew en vooral met Dakota en Jamie. Ondanks dat ik niet terug zal keren voor de vervolgen, wens ik degene die de uitdaging op zich neemt om de vervolgen te maken, alle succes.”

Het vertrek is geen verrassing, gezien de ruzie die schrijfster E.L. James en Taylor-Johnson maakten. James wilde dat de film er precies zoals het boek uit zou komen te zien, waar Taylor-Johnson vervolgens niet blij was met het gebrek aan creatieve vrijheid. Naar verluidt zal ook scenariste Kelly Marcel niet terugkeren voor het vervolg.

Wel keren hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson terug, die miljoenen eisen als salaris voor de vervolgfilms.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

En misschien over een maand het artikel
'Fifty Shades')vervolg moet op zoek naar nieuwe hoofdrolspelers
Want die 2 wouden meer geld en konden ook niet goed overweg met elkaar

SiriuSzzs

Avatar

Meer info over de productie van de film :

Ed Crane

Avatar

Ja wat een doos die James. Wil een op z'n minst redelijke filmmaakster je boek verfilmen en wil die er een zo'n goed mogelijke film van maken, gaat de schrijfster het saboteren en denkt ze het als pulpschrijfster beter te weten dan een filmmaakster. Ik zou zeggen, laat James de film nu lekker zelf maken en zien hoe veel slechter het resultaat blijkt :+

NieuwsFilm

meest populair