Meerdelige 'Transformers'-vervolgen en spin-offs in ontwikkeling

Michael Bay lijkt terug te keren voor een vijfde film.

Deadline meldt dat Paramount Pictures grote plannen heft met zijn Transformers-franchise. Akiva Goldsman is aangesteld om samen met Michael Bay, Steven Spielberg en Lorenzo di Bonaventura een ”schrijversruimte” te creëren met als doel ”een meerdelig Transformers vervolg” en ”potentiële spin-off films”.

Goldsman zal de scenario’s van de films niet schrijven, maar het project overzien. Deadline stelt dat hij de scenaristen moet vinden en hen vervolgens moet helpen met het ontwikkelen van de scenario’s. Regisseur Michael Bay zal volgens Deadline weer een film in de franchise regisseren, ondanks eerdere statements dat hij na Age of Extinction het stokje zou overdragen aan een nieuwe regisseur. De bedoeling is dat hij een vijfde film maakt, zodra hij klaar is met 13 Hours.

Paramount volgt hiermee de tactiek van Disney met betrekking tot de Star Wars en Marvel franchises. Elk jaar komen er meerdere films uit in die franchises en nu heeft Paramount dus besloten een soortgelijke tactiek te volgen. Heel vreemd is dat niet, gezien de opbrengst van de Transformers-films.

Recent bracht Age of Extinction nog 1 miljard dollar op aan de internationale box office.



NieuwsFilm

meest populair